недеља, 31. август 2014.

KOMPANIJA DIZNI TUŽILA ACU LUKASA ZBOG ISMEVANJA MIKI MAUSA

TUŽILI GA ZBOG MAJICE
ČIKAGO - Kompanija "Dizni" podnela je tužbu sudu u Čikagu, protiv našeg poznatog pevača Ace Lukasa, zbog ismevanja njihovog popularnog lika Mikija Mausa. Naime, smatra se da je Lukas sa svojom majicom sa kojom je nastupao na splavu "Jimmy s" naneo štetu i ismevao lik Mikija Mausa koga obožavaju sve generacije širom sveta.
Ono što je dodatno dolilo ulje na vatru je ponašanje publike koja je pevača još i bodrila i hrabrila kako mu je majica cool.
Naročito su u tome prednjačile plavuše u prvom redu sa vidno izraženim "dekolteima" što celoj priči daje dodatno lošu konotaciju.
Lik Mikija Mausa je na ovaj način bitno okrnjen jer je on namenjen pre svega deci.
Naš popularni pevač za sada izjavljuje da je on počeo da se bavi modom i kreacijom te da je ova majica njegovo vlastito delo.
Neuspešan početak rekli bismo mi.

Becejs News Net

JELENA KARLEUŠA NAPRAVILA SELFI POTPUNO OBUČENA

SKANDALOZAN SELFI - POTPUNO OBUČENA
Poznata folk diva Jelena Karleuša je jutros napravila "selfi" na svom tviter nalogu potpuno obučena od glave do pete što se smatra prvorazrednom senzacijom i skandalom.
Kako je navela u tekstu ispod slike našoj popularnoj pevačici je jako hladno poslednjih dana a i želi da prikaže modele garderobe za jesen 2014, poznate naše kreatorke Verice Rakočević.
Marijana Mateus je za odabir garderobe za "selfi" rekla da je ispod njenog nivoa da to komentariše, ona naime pravi modne revije za visoku klijentelu u Beču i više je neinteresuje domaća (srpska) modna scena.
U ovakvoj odluci je podržava i pevačica Dragana Mirković koja ističe da njena deca redovno idu na izložbe i posećuju muzeje u Beču. Ona ništa nije rekla za Karleušu nego je pričala o umetničkim vrednosima i bogatoj kulturnoj istoriji Beča, i o tome kako je oduvek volela Mocarta zbog kojeg je i počela svoju pevačku karijeru.
Predsednik opštine Jagodina, Dragan Marković Palma je rekao za naš portal da njemu taj Mocart nikada nije svirao, i zato je on pre za Karleušu.
 
Becejs News Net

MIRKO ALVIROVIĆ PREŠAO KOLIMA PREKO PUNE LINIJE

MIRKO ALVIROVIĆ, AUTOR EMISIJE SAT, PLAĆA KAZNU KOD SKOPLJA
BUBANJ POTOK - SIVOTA: OPEL ZAFIROM I INSIGNIOM - SAT patrola je ovog leta snimila interesantnu emisiju, odnosno putovanje od Bubanj Potoka (gde su resetovali kilometražu), pa do Grčke i mesta Sivota na grčkom primorju.
Ono što je šokiralo gledaoce naviknute na bezgrešnu vožnju poznatog tv voditelja ali i vozača g. Milka Alvirovića, autora emisije, je da je u jednom momentu na potezu kroz Makedoniju, na brisanom prostoru, bez vozila iz suprotnog pravca PREŠAO KOLIMA PREKO PUNE LINIJE. Ovo je do sada ne zabeleženo u istoriji emitovanja ove emisije.
Odmah su reagovala udruženja vozača, zatim auto-moto savez Srbije i Makedonije koji su osudili ovakav potez Mirka Alvirovića.
Primećeno je i to da na mestu gde je učinio prekršaj na  benzinskoj pumpi nije bilo tečnog naftnog gasa u prodaji.
Za ovaj saobraćajni prekršaj Mirko je zaustavljen kod Skoplja i kažnjen po najjačoj makedonskoj tarifi za ovakve prekršaje a ona iznosi 0,37 evra.
Za primer drugim vozačima.
Becejs News Net

ŠOKANTNO: KONOBAR U BUDVI BIO LJUBAZAN

BUDVANSKI KONOBAR
BUDVA - Ovog leta Budva je po broju turista iz celog sveta zabeležila rekord u poseti. Tome je doprineo sigurno i festival "Sea Dance" koji se po prvi put održavao u ovom gradu na moru, kao nastavak novosadskog "Exita".
Međutim, ono što je šokiralo sve goste na budvanskoj rivijeri ali i u celoj Crnoj Gori je primer konobara u jednom poznatom kafiću na obali mora. 
Konobar je celo leto bio neviđeno ljubazan i predusetljiv prema turistima, što nije zabeleženo u istoriji crnogorskog turizma.
Vest su nam javili sami turisti koji su letovali ovog leta u Budvi.
On je gostima donosio pića koja su tražili, zatim led ko je hteo hladnije piće. Nije mu bilo teško da donese ni "trulex" krpu ako se nešto prospe, smejao se i ljubazno odgovarao na pitanja. 
Čak je jednom prilikom u koka kolu stavio limun, a drugom je iscedio pomorandžu iako se to smatra vrhunskim poniženjem.
Ono što je interesantno je da je konobar ovih dana odveden na psihijatrijsko posmatranje u Podgoričku bolnicu, jer se smatra da boluje od neke psihosomatske bolesti ili neke vrste obrnuto - crnogorske depresije.

Becejs News Net

RIBOKRADICE UHVATILE RIBOČUVARE U KRAĐI

RIBOKRADICE UNIŠTAVAJU MREŽE RIBOČUVARIMA

BEČEJ - Na ribnjaku PIK-a Bečej, kao i na Staroj Tisi kod Bačkog Gradišta, ovih dana su opsežne akcije ribokradica kako bi se stalo u kraj krađi ribe od strane ribočuvara. Ribokradice su tim povodom postavile više zamki u koje su se "upecali" ribočuvari i uhvatili ih u ozbiljnom i nedozvoljenom izlovu ribe.
Inače su ovi ribočuvari od ranije poznati organima gonjenja.
Ribokradice se pravdaju da nisu mogli ranije da reaguju jer su izloženi čestim pretnjama od strane ribočuvara, pa se plaše za svoj život i imovinu.
Kako su ribokradice snabdevene najmodernijom opremom te logističkom podrškom od strane policije, ovih dana se očekuje veći broj hapšenja i uništavanja opreme ribočuvarima.
Kako saznajemo do sada su ribočuvari bili sigurni jer je ovaj deo pod zaštitom kao park prirode i to II i III stepen kategorizacije, međutim to je dozlogrdilo i ribokradicama i vikendašima na Staroj Tisi.
 
Becejs News Net

KRAVE NA FARMI "MUŽLAI" VIŠE NE DAJU MLEKO

OD POSETE MINISTARA NE DAJU MLEKO
BEČEJ - Od kada su predsednik vlade i ministri posetili farmu "Mužlai" u Bačkom Gradištu nadomak Bečeja, krave sa ove farme više nedaju mleko.
Ovaj nemio događaj se zbio tačno posle kobne nedelje 03.08.2014. kada su ministri osim što su pozdravili mnogobrojne meštane i domaćicu farme Katalin, učinili poguban potez i prošetali se štalama i razgovarali sa kravama o svojim projektima i planovima za ekonomski oporavak poljoprivrede i privrede uopšte.
KOBAN MOMENAT KAD MINISTRI IZNOSE PLANOVE I PROJEKTE U ŠTALI
Kako nam je rekla domaćica ove farme, gđa. Katalin, koja je i sasvim slučajno odbornik SNS-a u lokalnom parlamentu, ali to je uradila zbog loše politike DS, (koji je napustila), a nikako iz koristi, pogrešan potez članova vlade je što su iznosili planove i projekte u samoj štali. Da su to učinili okupljenom narodu štete bi bile minimalne, ovako krave su ostale vidno potresene i od tada nemaju mleka.
Becejs News Net

VUČIĆ UHAPSIO TVORCE NAJVEĆE PLJESKAVICE ZBOG RASIPNIŠTVA

UHAPŠENI ODMAH NAKON TAKMIČENJA


LESKOVAC - U Leskovcu se ovih dana održava čuvena "Roštiljada". Na ovoj manifestaciji koju posećuju gosti iz celog sveta i ovaj put je pravljena najveća pljeskavica na svetu.
Pljeskavica, čiji je prečnik 150 centimetra a debljina 2,5 centimetra, bila je teža za jedan kilogram od prošlogodišnje pa su tako takmičari Đorđević i Todorović po šesti put uzastopno nadmašili sopstveni rekord. 
Kako je za nju potrošeno više od 55 kg mesa i dva kilograma masti oni su odmah nakon takmičenja sprovedeni u okružni zatvor u Beogradu, gde u ovom momentu čekaju da ih sasluša specijalni tužilac za organizovano rasipništvo.
U ovom postupku biće saslušano i više turističkih radnika kao i predsednik turističke organizacije grada Leskovca Žikica Nestorović.
Celom ovom događaju papriku je dao i incident u kojem umalo nije uhapšen predstavnik Ginisa, koji je trebao da verifikuje najveću pljeskavicu na svetu.
Svi takmičari su uhapšeni specijalnim nalogom datim direktno od predsednika vlade g. Vučića i ministra policije g. Stefanovića.
Stefanović je rekao za naš portal da u Srbiji mora da se zna ko zašta troši meso i u kojim količinama.
Radi se o tome da je Rusima ovih dana potrebna veća količina mesa i da nije u redu da se ona u Srbiji baca. Stručnjaci smatraju da je nalog za ovoliku pljeskavicu dala lično nemačka kancelarka Angela Merkel, kako bi "napakostila" Rusima.
Nažalost stradali su nevini takmičari.
Becejs Njuz Net

VOJVOĐANSKI RATARI KUPUJU ARAPSKE PUSTINJE

POTEZ OD ABU DABIJA DO AL AINA KOJI JE NAROČITO INTERESANTAN NAŠIM POLJOPRIVREDNICIMA
ABU DABI - Kako javljaju naši reporteri iz Abu Dabija, glavnog grada Ujedinjenih arapskih emirata, vojvođanski ratari će tokom vikenda posetiti ovu daleku i bratsku zemlju i kupiti jedan deo neplodne pustinje.
Oni su rano jutros, po arapskom vremenu, sleteli na JAT-ov aerodrom u Abu Dabiju. Aerodrom se inače zove "Tesla II".
Na ovaj korak ratari iz Sivca, Srbobrana, Bečeja i drugih vojvođanskih mesta su se odlučili zbog toga što žele da dokažu da pustinjska zemlja može da da dva puta više roda nego što su to uspeli arapski poljoprivrednici.
Primenjivanjem novih agrotehničkih mera, skocentrisanih oko naftnih bušotina, paori će praktično pokazati šta znači viševekovna muka i trud, a naročito znanje, koje Arapi ne poseduju.
Naša redakcija nije uspela da stupi u kontakt sa bivšim ministrom finansija Mlađanom Dinkićem čije je ovo naravno ideja i vizija.
Stručnjaci procenjuju da arapska pustinja na potezu od Abu Dabija do Al Aina može da da rekordan prinos. Prof. Ševarlić je istakao da ako se budu primenile sve agrotehničke mere, zatim sistemi navodnjavanja koje će finansirati pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, uspeh je zagarantovan a rod najmanje duplo veći nego na vojvođanskim oranicama.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je bio nedostupan našoj redakciji jer se oporavlja od koncerta Džibonija u okviru "Poljofesta" u Novom Bečeju.
Inače u glavnog gradu UAE, ovih dana su primećene brojne demonstracije i negodovanja arapskih poljoprivrednika. Kombinati, koji su inače poslovali neuspešno, uništeni od strane arapskih tajkuna, predmet su najvećeg spora između države i poljoprivrednika, u ovoj dalekoj ali nama bratskoj zemlji.
Becejs News Net

BAJATOVIĆEV SIN KRSTIO BAJATOVIĆA

MANASTIR HOPOVO - Kako saznaje naš reporter sa Fruške gore, vanbračni sin Dušana Bajatovića koji je nedavno priznao oca krstio ga je u manastiru Hopovo.
Crkvenom obredu su prisustvovali zaposleni u Srbijagasu i SPS-u. Devojka pokajanog Bajatovića Danijela Maletić je tom prilikom izjavila za naše njuz da se nada da je ovo prekretnica u životu Dušana Bajatovića i da će on od sada redovno posećivati bogosluženja u crkvama u Novom Sadu i na drugim mestima.
Tom prilikom su se pokajali i drugi članovi SPS-a za sve grešno što su činili a posebno je to naglasio Branko Ružić, predsednik IO SPS. On je tom prilikom rekao da krštenje "Dušana Silnog" predstavlja prekretnicu u politici SPS-a, kao i u kvalitetu isporuke gasa.
Analitičari su primetili da Dušan stariji jako liči na malog.
O "južnom toku" ovom prilikom nije bilo reči.
Becejs News Net