субота, 25. октобар 2014.

Промењен правилник о пољопривредним машинама


– Власници прикључних машина које су одавно купили и немају рачун о томе, моћи ће да их региструју – најавио је државни секретар у Министарству пољопривреде и животне средине Атила Јухас.
Осим тога, како је додао, очекује се и промена уредбе која се односи на услове под којима пољопривредна возила и прикључне машине могу учествовати у саобраћају.
– У „Службеном гласнику” је 10. октобра промењен Правилник о регистрацији возила и прикључних машина, који дозвољава регистрацију већ коришћених пољопривредних возила за чију куповину њихови власници немају рачун, а уколико су та возила старија од пет година и уколико њихов власник тражи регистрацију – рекао је Јухас за „Мађар со”.
Он је додао да ће пољопривредници ту могућност моћи искористити до 30. децембра 2015. године. За регистрацију, грађани ће морати да приложе следећа документа: уверење о тме да се баве пољопривредом, с два сведока потврђену оверену изјаву која се односи на околности куповине возила, на основу које ће надлежни органи моћи закључити да власник заиста није у могућности да поднесе доказе о власништву, односно на основу које се може утврдити да је газда најмање пет година легални власник возила. Осим тога ће бити потребно уверење, не старије од 30 дана, које садржи технички опис машине, односно возила, документ о осигурању возила и признанице о уплаћеним таксама.
Државни секретар каже да се други део проблема, који се односи на техничке услове под којима пољопривредна возила и прикључне машине могу учествовати у саобраћају, може решити само променом Закона о сигурности саобраћаја.
– У ту категорију спадају возила и прикључне машине које технички не одговарају условима регистрације. У циљу решавања проблема, оформљена је радна група у којој своје представнике имају и Министарство за пољопривреду и Министарство за унутрашње послове – рекао је Јухас.
Дневник

Нема коментара:

Постави коментар