петак, 21. новембар 2014.

Subotički poljoprivrednici prvi u Srbiji dobijaju...

SUBOTICA - Grad Subotica i Garancijski fond Vojvodine sklopili su sporazum o saradnji koji će subotičkim poljoprivrednicima omogućiti da konkurišu za jeftinije kredite.
Subotičko Gradsko veće je donelo odluku o Izmenama godišnjeg programa korišćenja, održavanja i uređenja državnog poljoprivrednog zemljišta i uputilo Skupštini grada na usvajanje kojim je deo sredstava od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta preusmeren na finansiranje kamata za kredite poljoprivrednika.

Kako je Tanjugu izjavio član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac, ukoliko Skupština grada da saglasnost na ove izmene, a na koje je već saglasnost dalo ministarstvo, Subotica će postati prvi grad u Srbiji koji će na ovakav način pomoći poljoprivrednicima.
Prema njegovim rečima, ukupan fond udruženih sredstava Garancijskog fonda i lokalne samouprave biće oko dva miliona evra, a prvi konkursi se planiraju već za kraj godine.
Ovaj vid podrške, dodaje Ostrogonac, namenjen je podizanju protivgradnih mreža i sistema za navodnjavanje.
 RTV (Jan Valo)

SMANJENJE SUBVENCIJA ĆE SE KATASTROFALNO ODRAZITI NA...!

NOVI SAD - Predstavnici udruženja poljoprivrednika, okupljeni u Asocijaciji poljoprivrednika, svesni su ekonomske situacije u kojoj se država nalazi, ali smo sigurni da smanjivanje subvencija neće poboljšati i ovako loše stanje u agraru, saopšteno je danas iz te asocijacije.
U saopštenju, koje je potpisao predsednik Upravnog odbora Asocijacije Miroslav Kiš, objašnjava se da je Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju donet da bi se poljoprivrednicima omogućila predvidivost u poslovanju, što u ovom slučaju, kako se ocenjuje, neće biti.

"Minimalna davanja od 6.000 dinara po hektaru u biljnoj proizvodnji do 100 hektara smanjiti na 20 hektara neće podići konkurentnost i unaprediti mala i srednja registrovana porodična gazdinstva", poručio je Kiš.
On je naveo i da poljoprivrednici od nadležnih zahtevaju da shvate da samo povećavanje davanja u agrar može unaprediti i povećati konkurentnost domaćeg poljoprivrednog proizvođača, te da je sve ostalo prelivanje iz šupljeg u prazno.
 RTV (Sava Forkapic)

Zakazao seks sa neznancem preko interneta, pa nađen...

Telo Šona Milera, direktora moćne bankarske korporacije Citigroup, je pronađeno u kupatilu luksuznog stana na Menhetnu, a na telu su bile vidljive posekotine na vratu.
Šon Miler
Policija je prvo ovaj slučaj okarakterisala kao ubistvo, ali je ubrzo postalo jasno kako je bogat i moćan biznismen digao ruku na sebe.
 
Nož kojim je sa sebi prerezao vrat, pronađen je u kadi ispod njegovog tela. Policija traži čoveka koji je u ponedeljak uveče sa Milerom došao u stan, a koji je kasnije otišao sam. Njegov dolazak i odlazak su snimljeni sigurnosnom kamerom.
 
Na vratima stana nema znakova provale. Milerovo telo je tek u utorak u tri sata popodne pronašao vratar. Veruje se kako je netko od zabrinutih prijatelja, pozvao vratara i zamolio ga da proveri što je sa Šonom Milerom.
 
Vratar kaže da se osoba koja je nazvala predstavila kao "Milerov kanadski dečko".
 
Policija je objavila i da su u stanu pronašli alkohol i drogu. Takođe, istraga je pokazala da je Miler te večeri ugovorio seks sa strancem, putem internet stranice backpage.com.
 
Citigroup, multinacionalna finansijska korporacija koja je samo prošle godine ostvarila profit od 13,67 milijardi dolara, izdala je šturo saopštenje za javnost.
 
- Duboko nas je rastužila ova vest i naše misli su u ovom trenutku sa Šavnovom porodicom - saopštili su iz banke. 
Blic online

KRALI KUPUS I PRAZILUK...

LESKOVAC – Policija je protiv dvojice muškaraca iz okoline Vučja podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su sa njiva u atarima leskovačkih sela ukrali 3.500 kilograma kupusa i oko 1.000 strukova praziluka.
U saopštenju se navodi da se dvojica drugova, starih 31 i 38 godina, terete da su potkradli povrtare u selima Navalin, Vinarce i Bogojevce.
U toku noći proteklih petnaest dana putničkim vozilom „pasat karavan“ dolazili su do njiva sa kojih su prisvajli kupus i praziluk koji su prodavali na kvantaškoj pijaci u Leskovcu.
Šteta se procenjuje na 100.000 dinara.
(Kraj)mil Jugomedija

SRUŠIO SE AVION SA...

Dva lica su poginula kada se u Argentini srušio avion u kome je bilo 200 kilograma kokaina, objavili su lokalni mediji.
Nesreća se dogodila 260 kilometara od grada Salta, u Argentini. Avion je u Argentinu stigao iz Bolicije.
 
Pretpostavlja se da su tehnički problemi uzrok ove nesreće, prenosi agencija TAŠ.
 
Mediji navode da su, pre pada aviona, izbačene torbe sa drogom. 
Blic online

Krije se broj prodatih "ajfona" u Srbiji!

Red ispred poslovnice „Telekoma Srbija” na Terazijama u Beogradu pred dolazak „ajfona” u našu zemlju (Foto Beta)
Početak prodaje „ajfona” u Srbiji protekao je u svečanoj atmosferi, kamere su zabeležile i prve kupce, ali dvadeset dana kasnije nijedan od dva operatera koji ga imaju u ponudi ne želi da otkrije koliko je do sada ovih uređaja prodato.
U „Telekomu” kažu samo da su njihovi korisnici, u skladu sa globalnim trendovima, pokazali veliko interesovanje za najnovije „ajfone” i da se kod njih oni najbolje prodaju u klasi pametnog telefona iz višeg cenovnog ranga.
„Istovremeno, velika potražnja na svetskom nivou izazvala je kašnjenje u snabdevanju, tako da smo čak bili prinuđeni da otvorimo listu čekanja za pojedine modele. Do sada su naši korisnici najveće interesovanje pokazali za modele ’ajfon 6’ i ’ajfon 5C’”, navode u ovoj kompaniji, ne otkrivajući zašto ne mogu ni okvirno da kažu koliko su uređaja prodali.
U „Telenoru” objašnjavaju da nemaju dovoljno precizne informacije i da inače nije poslovna praksa da se ta vrsta podataka objavljuje. Najveće interesovanje vlada za model „ajfon 6”, dostupan u zlatnoj, srebrnoj i svemirsivoj boji.
Najnoviji smartfoni, „ajfon 6” dijagonale 4,7 inča i „ajfon 6 plus” s većim ekranom od 5,5 inča predstavljeni su 9. septembra, a pušteni su u prodaju narednog vikenda kada je razgrabljeno 10 miliona komada. Interesovanje nije smanjeno uprkos činjenici da se već prvih dana jedan broj korisnika žalio da novi telefoni mogu da se iskrive u zadnjem džepu.
Oba domaća operatera su do sada imala nekoliko reklamacija, ali ni u jednom slučaju razlog nije bilo krivljenje „ajfona”.
„Telekom” je obezbedio servisnu podršku za ove uređaje i tu prednost moći će da koriste svi vlasnici „ajfona”, bez obzira na to da li su ih kupili u okviru njegovog paketa ili u inostranstvu, navode u ovoj kompaniji. Za korisnike koji kupe ajfon u „Telenoru” ovlašćeni serviser je jedna domaća filma, ali u slučaju da korisnik želi da reklamira svoj telefon može to da uradi u bilo kojoj radnji „Telenor” u Srbiji.
--------------------------------------------------------
„Epl”: od jula do septembra prodato 39 miliona „ajfona” u svetu
Operateri mobilne telefonije u drugim zemljama uglavnom ne objavljuju podatke o broju prodatih uređaja, ali ima i onih koji to čine. Tako se francuski „Oranž” pre nekoliko godina pohvalio da je za pet dana prodao 30.000 komada tada aktuelnog „ajfona”.
„Epl” u svojim redovnim tromesečnim izveštajima o poslovanju objavljuje ovaj podatak. U poslednjem kvartalu, zaključno sa septembrom, prodato je 39 miliona ajfona (starih i novih modela) u celom svetu.
J. J. K., Politika

KASNI RADNJA, "RANĐELOVIĆ GRADNJA!"

БЕЧЕЈ: Кућа се зида од темеља, а поправља од крова – стара је народна мудрост, али нису је се држали задужени за обнову задужбине Богдана Дунђерског у центру Бечеја. Читаво лето, ког радници новобечејске фирме „Ранђеловић – градња“ радили су, кажу, на побољшању стабилности зграде изграђене почетком прошлог века. Онда је понестало пара и грађевинског материјала, пошто су пројекат реконструкције, по којем су обезбеђена средства за набавку материјала, и стање оронуле зграде у знатном „раскораку”.
Спречено је даље урушавање, радови су на неко време обустављени, да би се наставили ових дана како би се спречило прокишњавање. По ранијим најавама, старо здање је требало да засија пуним сјајем још крајем лета, а долази зима.- Сада скидамо цреп с крова. Кровна конструкција ће, како сада ствари стоје, остати, мењаћемо летве и онда поставити цреп - рекли су нам радници на градилишту.
На питање зашто тако није било од почетка, радници су само слегли раменима и остали без одговора. Без одговора су и они који су почетком ове године давали помпезне изјаве везане за санирање последњег, од четири вишедеценијска, архитектонска ругла у центру Бечеја.
Прво је, после урушавања од снежних падавина срушен стационар некадашње Јодне бање, затим је из темеља изграђена реплика родне куће браће Тан. Затим је уклоњена, такође урушена, зграда испред Дечијег вртића „Лабуд Пејовић”, а сада се обнавља део куће Богдана Дунђерског. Како ствари стоје, таман када се то скине с дневног реда, прети озбиљна опасност да исто стање задеси некадашњу управну зграду Фадип Холдинга преко пута зграде Гимназије. 
  В. Јанков, Dnevnik

Iva Štrljić u vezi sa hirurgom!

Iva Štrljić konačno je našla dečka! Kako saznajemo, glumica je već dva meseca u vezi sa hirurgom.
Doktor leči njeno srce
- Iva je zaljubljena kao tinejdžerka, ali i dalje ne želi da eksponira dečka u javnosti - rekla nam je glumičina bliska prijateljica.
 
Iva je bila iznenađena kada smo je pozvali da nam otkrije detalje nove veze.
 
- Čuli ste da sam sa doktorom? Možda je taj neko doktor za moje srce. U svakom slučaju, bio doktor ili nešto drugo, važno je da na mene ovaj period deluje lekovito - kroz osmeh kaže Štrljićeva.
 
Napominje da voli da njene veze budu tajne.
 
- Svoje veze uvek sam držala u tajnosti jer su mi tako bile slađe i uzbudljivije. Trenutno sam na probi i ne mogu da pričam - kaže glumica, koja trenutno radi na predstavi „Ujež“ u Pozorištu „Slavija“. Nema sumnje da će glumici novi emotivni status dati dodatnu energiju i u poslu.
Blic online

LOŠA PROCENA DOKTORA U SMEDEREVU: Otpustili ga, a on ljubavnici pucao u glavu pa ubio sebe...

BEOGRAD - Zoran Stanković (49), koji je pokušao da ubije ljubavnicu Aleksandru Lazić (28), pa izvršio samoubistvo, otpušten je u subotu s psihijatrije smederevske bolnice jer, prema proceni lekara, nije bio opasan po okolinu.
Zoran je u bolnicu „Sveti Luka“ u Smederevu primljen 13. oktobra jer je pokušao samoubistvo, a trebalo je da bude otpušten 18. novembra.
- Iz dokumentacije se vidi da je bilo reči o osobi koja intenzivnije ispoljava emocije, ali bez psihičkih problema koje bi ukazivale na to da je spreman da pokuša ubistvo ili samoubistvo. U subotu je pušten na produženi vikend, s tim što je dva dana kasnije trebalo da dođe po otpusnu listu u kojoj je navedeno da se pacijent otpušta jer je oporavljen - rekla je za Kurir Jasna Nedeljković, načelnica službe za psihijatriju bolnice.
Aleksandra Lazić, kojoj je Zoran pucao u glavu, i dalje je u kritičnom stanju.

(J. R.) KURIR

VIDEO: KRVAVI PIR ZBOG LJUBAVNIKA: Mirsad ostavio imovinu sinu, ubio ženu, pa sebe...

Mirsad Rekić iz Ćehića kod Velike Kladuše ubio je svoju suprugu, a potom i sebe. Razlog je najverovatnije taj što je njegova supruga, koja je inače radila kao nastavnica muzičkog u Velikoj Kladuši, započela vezu sa drugim muškarcem.
Mirsad je sačekao suprugu koja se vraćala sa posla i ispred zgrade je ubio sa više hitaca, a potom je sebi pucao u glavu. U autu kojim se dovezao je stajalo oproštajno pismo.
Prema rečima meštana, Mirsada i Mirsad Rekić su imali čudan brak. Njihov 25-godišnji sin živi u Austriji gde studira, dok su njih dvoje živeli odvojeno.
Mirsada je živjela 150 metara od škole u Donjem Vidovskom gdje je i ubijena, a Mirsad 20-ak kilometara dalje, u njegovoj kući u Ćehićima, gde je radio kao automehaničar.
Prema njihovim pričama, Mirsada je nedavno zatražila razvod braka nakon što je, navodno, započela vezu s drugim čovekom. Ovih dana trebalo je biti prvo ročište u brakorazvodnoj parnici.
Inače, pre samog zločina, Mirsad je u utorak oko 10 sati otišao u banku i dao sinu punomoćje da može da raspolaže novcem od životnog osiguranja, a na kraju je, sa pištoljem u džepu, otišao do zgrade u kojoj je stanovala njegova supruga.
KURIR

Šta muškarci primijete na ženi tokom prvog seksa!? Dok se one sređuju on razmišlja samo o...

Ovo su njihova najčešća zapažanja...
Prije prvog seksa s novim partnerom žene se u potpunosti posvete uljepšavanju, utvrdila je studija brenda donjeg rublja Bluebella sprovedena na 1000 žena. One u prosjeku potroše šest sati na sređivanje.
Čitavih šest sati da bi bile što savršenije kada sa sebe skinu svu odjeću i prepuste se seks igrama u krevetu sa novim partnerom, prenosi Woman's Health. Međutim, šta zapravo muškarci tada primijete na ženi?
Prema odgovorima koje su muškarci dali za Men's Health, sljedeća tri odgovora su najčešća, osim "vau, kakve grudi"!
Muškarac neće primijetiti ukoliko imate poneku uraslu dlaku na bikini zoni ili vam je koža malo suvlja, ali ono što će sigurno primijetiti jeste vaš stav.
Dakle, bitno je kako se ponašate - da li znate da se prepustite i uživate u seksu, odišete sampopouzdanjem i budete sigurne u sebe kada ste pred njim potpuno gole. Muškarci jednostavno vole žensko tijelo, nije bitno da li ste savršenih proporcija koliko je bitno da vam se energije podudare, da umijete da odgovorite na svaki poljubac i dodir.
Posle stava, ženski pokreti su po mišljenju muškaraca druga stvar koju primijete tokom seksa. Ako ste već riješili da imate seks, opustite se. Muškarci vole kada žene preuzmu inicijativu, svojim pokretima i tihim šaputanjem na uvo pokažu šta žele. Probajte različite poze, njegovo tijelo će vam pokazati kada mu nešto više prija, a kada manje.
Među odgovorima Men' s Health čitalaca, oči su dio tela na koji muškarac najviše obraća pažnju tokom seksa. Oči su jako seksi, i samo jednim pogledom svakog muškarca možete da razoružate. Usudite se da ga pogledate pravo u oči tokom seksa, obožavaće to.
www.skandal.in

Ovaj autobus ide na ljudska g...!?

Velika Britanija je dobila svoj prvi autobus koji koristi biometan kao pogonsko gorivo, tj. gas koji se dobija od ljudskih fekalija.

Foto: Geneco
Kako prenosi BBC, "Bio-Bus" može da prevali do 300 kilometara s jednim rezervoarom za čije je punjenje potreban otpad koji u toku jedne godine proizvede petoro ljudi.
Autobus, koji ima 40 sedišta, prevozi putnike na relaciji Bristol - Bat, na jugozapadu Engleske.
Gorivo iz kanalizacije od 2009. godine koriste i autobusi gradskog prevoza u Oslu.
U poređenju sa dizel gorivom, biometan je čistiji, jer je emisija azotdioksida, jednog od uzročnika oboljenja disajnih organa, manja za 78 odsto.
Autobusi na biometan stvaraju i 92 odsto manje buke.
Mondo

SKANDAL U SLOVENIJI: Direktor škole snimljen kako oralno...!

Poslednjih dana Sloveniju potresa nezapamćen skandal koji je izbio pošto je objavljen snimak eksplicitnog seksa u jednoj srednjoj školi u okolini Maribora.
Akteri snimka su direktor škole i profesorica matematike, a na njemu se vidi kako direktor oralno zadovoljava profesoricu u njegovoj kancelariji.

Snimak su tajno napravili učenici mobilnim telefonom koji je objavljen u ponedeljak, a putem društvenih mreža se proširio internetom.
www.021.rs 

Video snimka postala je hit na internetu, a slovenski mediji pišu kako je vruća scena snimljena najvjerojatnije tijekom malog odmora u kabinetu.

Ravnatelj je za slovenski radio Radio 1 opovrgnuo da se on nalazi na snimci, a učenici su uzvratili da je to on te da imaju još dokaznog materijala!

Učenici zaprijetili

Ravnatelj je najavio kako se sprema podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja, te je istaknuo kako je snimka montaža na kojoj se on ne nalazi.

Učenici su zaprijetili da će objaviti fotografije na kojima se vide i on i profesorica.

Ovoj slovenskoj radio postaji slušatelji su poslali vrući video iz kabineta, koji se brzinom munje širi internetom. Neki mediji su objavili video, a neki samo fotografije na kojima se vidi kako muškarac oralno zadovoljava mlađu ženu. S obzirom da je muškarac snimljen s leđa, najbolje se ne vidi njegovo lice. Mlađa ženska osoba, za koju učenici tvrde da je profesorica matematike, lice je prikrila dugom kosom.

Također, ne može se sa sigurnošću potvrditi autentičnost fotografija spolnog čina. 
www.24sata.hr