субота, 15. новембар 2014.

UŽAS: Ispekli pitu od dve žene i prodali komšijama

Autor:
U Brazilu su tri osobe osuđene na zatvorsku kaznu zbog sumnje da su ubili dve žene, a od njihovog mesa napravili su pite koje su prodali komšijama.

Osumnjičeni muškarac iz Brazila, njegova žena i ljubavnica osuđeni su zbog ubistva dve žene čije su delove tela jeli, a onda napravili pite u obliku mafina koje su prodali komšijama, piše britanski “Telegraf“.
Zločin je usledio zbog bizarnog rituala kojim je troje kanibala pokušalo da “pročisti svoje duše“.

Muškarac je osuđen na 23 godine zatvora, a žena i ljubavnica dobile su po 20 godina za ovaj monstruozan zločin.
Policija je rekla da su osumnjičeni žene namamili u kuću nudeći im posao dadilje. Inače, u dvorištu kuće u kojoj su kanibali živeli pronađeni su ostaci tela dve stravično ubijene žene.
U kući su pronašli i knjigu od oko 50 strana čiji je naslov “Otkrovenje šizofreničara“, a napisala ju je jedna od osumnjičenih u kojoj je navela da čuje glasove i da je opsednuta ubijanjem žena, naveo je “Telegraf“.
Mondo

Evo zašto muškarci ponekad odbijaju seks!

Suprotno popularnom mišljenju, muškarci nisu raspoloženi za seks baš svake sekunde.


To što vole pivo i sport, ne znači da bi po se po čitav dan samo time bavili. Isto važi i za seks. Ponekad su kafa i spuštene roletne sve što je potrebno muškarcu, jer možda je pod stresom, možda je umoran, ili mamuran. Ali jedno je sigurno – osobe koje poseduju penis, zvane muškarci, nisu naš uvek raspoložene za seks. Seks je sjajan i oni to nikada neće osporiti, ali nekad bi oni ipak radili nešto drugo. Postoji stotinu razloga za to. Ovo su neki od najčešćih.

Pun je gasova

Ne, to nema veze sa vama. Jednostavno je pojeo nešto što mu smeta i ne želi da dođe u situaciju ga ispusti gasove u toku seksa sa vama jer je svestan da će to momentalno uništiti sve.


Previše je popio


Ukoliko muškarac misli da će seks da ispašta zbog količine alkohola koju je uneo u sebe, on će ga jednostavno preskočiti. Sutradan je uvek bolja opcija, kada su njegova čula opet u elementu.

San je jednostavno neophodan
Imao je naporan dan ili nedelju. Iako je misao o seksu sjajna, ona se takođe čini kao Olimpijsko takmičenje.

Uznemiren je zbog nečeg


Da li ste se posvađali ranije tog dana? Nemojte pretpostavljati da je ljut svaki put kada nije raspoložen za seks. Ako mislite da ima veze sa vama - pitajte ga.

Bolovi


Vrat, leđa, šta god. Seks nije dobar ukoliko pokušavate da prikrijete bolove. U svakom slučaju možete da ga obradujete i kažete da se opusti, a vi da odradite posao zbog kojeg će vam se on sigurno sutradan zahvaliti. Znamo i kako.

Nije se istuširao

Nije stigao da se istušira posle teretane i svestan je da ćete vi to primetiti u trenutku čim se skine. A on se nada da nećete.

Jednostavno ga mrzi, a ne želi da ispadne sebičan


On zna da je ženi potrebna duža predigra. A on se oseća veoma iscrpljeno. Možda bi i hteo seks, ali bez mnogo truda. Međutim, ne želi da ga smatrate sebičnim gadom koji misli samo na sebe. Tako da je to sve u njegovom mozgu previše komplikovano. Radije će se vratiti na seks kada mu raspoloženje bude bolje, da bi mogao da vas zadovolji kako treba.


Oseća se nezadovoljno u svom telu


Muškarci to ne žele da priznaju, ali često osećaju kako njihovo telo ne izgleda dovoljno dobro, prvenstveno njima samima. Kada se to desi, oni obećaju sebi da od sutra kreću u teretanu, a sutra uveče libido će već biti u mnogo boljem stanju.

Utakmica u toku


Fudbal je najčešći. Može da bude i basket da ne grešimo dušu. Sport ne ispašta zbog seksa. Možda na poluvremenu? 15 minuta je 15 minuta.

Posao

Veliki stres oko novog projekta na poslu. Ako odlazi u krevet sa mislima o poslu i tome kako sutra treba rano da ustane jer ima sastanak, on možda neće biti u raspoloženju, jer nije u stanju da se opusti. To što ne govori o svom poslu ne znači da o njemu ne razmišlja. Ponudite mu masažu koja će da ga opusti, budite mu tu kao podrška, vodite računa o njemu i ko zna, možda i uspete da ga ubacite u seksi raspoloženje.

Zaigrao se sam sa sobom
Mislio je da ćete kasnije stići kući, ali niste. Ups. Recimo da je u pitanju samo loš tajming.

www.021.rs

(VIDEO) Šokantno otkriće: Ukrajinski MiG 29 srušio malezijski boing 777

Ruski stručnjaci tvrde kako je malezijski Boing MH17 srušio ukrajinski borbeni avion, a ne navođeni projektil zemlja-vazduh
Ruska državna televizija emitovala je satelitske fotografije za koje tvrdi da su dokaz tvrdnji Moskve da je ukrajinski vojni avion oborio malezijsku putničku letelicu MH17.
Nekoliko zapadnih komentatora koji su proučili fotografije tvrde, međutim, da su snimci lažni, prenosi Rojters.
Na fotografijama, koje je, navodno, snimio zapadni satelit, vidi se kako avion lovac ispaljuje projektil na putnički avion iznad istoka Ukrajine, na mestu gde je malezijska letelica oborena 17. jula, kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.
Moskva je uvek tvrdila da je malezijski avion bio pogođen projektilom ispaljenim sa ukrajinskog vojnog aviona, dok zapadni zvaničnici smatraju da je letelica oborena raketom zemlja-vazduh ruske proizvodnje, koju su ispalile proruske snage u Ukrajini.
Fotografije, prikazane sinoć u tv emisiji, navodno je jednom ruskom ekspertu prosledio Džordž Bilt, koji se predstavio kao diplomac Instituta za tehnologiju u Masačusetsu koji već 20 godina radi u avioindustriji.
Bilt je, navodno, poslao imejlom snimke Ivanu Andrijevskom, prvom potpredsedniku Ruske unije inženjera, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).
"Raspolažemo senzacionalnim fotografijama koje je verovatno snimio strani špijunski satelit tokom poslednjih sekundi leta malezijskog 'boinga' iznad Ukrajine", izjavio je voditelj emisije na Kanalu jedan, Dmitrij Borisov.
"Slike su dokaz teorije koju Zapad ne želi da čuje."
Fotografije su, međutim, u svetu dočekane sa skepticizmom, navodi britanska agencija.
Andrej Menšenjin, komentator nezavisne ruske radio stanice Eho Moskve, nazvao je televizijski izveštaj "pseudo senzacijom" i istakao da ugao napada na snimcima ne odgovara lokaciji.
Belingket, britanski vebsajt istraživačkog novinarstva, nazvao je slike "grubim falsifikatima" i ukazao na nekoliko nedoslednosti, koje, kako navodi, pokazuju da su fotografije kombinacija, između ostalog, snimaka sa Gugl erta iz 2012. godine.
BBC prenosi i da su komentatori ukazali na to da je logo malezijske aviokompanije na pogrešnom mestu na letelici, koja više liči na "boing 767" nego na oboreni "boing 777".
Vojni avion, prema navodima neimenovanih stručnjaka, ne liči na "Su-25" za koji ruski mediji tvrde da je gađao putničku letelicu.
Ima i tvrdnji da oblik i raspored oblaka na fotografijama pokazuje da je za njihovu montažu korišćen snimak Gugl erta iz avgusta 2012
Sinoć su na Prvom kanalu ruske državne televizije "procurile" satelitske fotografije koje prikazuju raketu kako juri prema putničkom avionu u kojem su bila 283 putnika, a fotografije su navodno snimljene sa britanskog ili američkog satelita, prenosi “Jutarnji.hr”.
TV voditelj Mikail Leontiev tvrdi kako je misteriozni izvor koji im je prosledio fotografije rekao da se na njima vidi kako ukrajinski Mig-29 uništava malezijski Boing.
Nakon tragedije koja se dogodila 17. jula ove godine, Zapad je optuživao proruske separatiste da su oborili putnički avion projektilom tipa BUK, a Rusija je još tada tvrdila kako je neidentifikovani avion bio u blizini, a da su to Ukrajina i Zapad zataškali.
- Imamo na raspolaganju senzacionalne snimke sa stranog satelita koji je snimio poslednje sekunde leta MH17 iznad Ukrajine. Danas imamo sve dokaze da je neko namerno srušio avion - rekao je voditelj televizije koja je pod vlašću Kremlja.
- Da skratimo, očigledno da nije bilo BUK-a, a ni projektil koji je lansiran sa zemlje, što je potvrdilo hiljade profesionalaca i drugih svedoka - nastavio je Leontiev.
Ivan Adrijevski, potpredsednik Ruskog udruženja inženjera je rekao kako se po koordinatama može pretpostaviti da je fotografija snimljena sa američkog ili britanskog satelita.
- Do detalja smo proučili ove fotografije i ništa na njime ne ukazuje da su lažne - izjavio je Adrijevski. 
Novosti online 

Švedska prima rekordan broj doseljenika, evo koje poslove traže!

Zavod za migracije Švedske je objavio zvaničnu listu traženih profesija u toj razvijenoj skandinavskoj zemlji kako bi u narednom periodu privukao u zemlju kvalitetan i obrazovan kadar.
  Na listi profesija za kojima postoji velika potražnja u Švedskoj, a koji su objavljeni na internet stranici Zavoda za migracije, nalaze se, između ostalih, profesije kao što su babice, elektroinžinjeri i elektrotehničari, kuvari, limari, medicinske sestre, moleri, pekari, poslastičari, vodoinstalateri i stomatolozi.
 

Među traženim zanimanjima nalaze se i apotekari, geometri, građevinski inžinjeri i tehničari, instruktori vožnje, komercijalisti, lekari, mehaničari kamiona, nastavnici i učitelji u osnovnim školama, pedagozi za osobe sa posebnim potrebama, psiholozi, radnici na izgradnji železnica i puteva, rudari, stakloresci...
 
U Švedskoj se traže i profesije kao što su pedagozi za slobodne aktivnosti, savetnici za profesionalno i studijsko usmerenje i zubni higijeničari.
 
Ukoliko poslodavac u Švedskoj pozove kandidata na razgovor za posao za jedno od traženih zanimanja, zahtev za radnu dozvolu može da se podnese iz Švedske umesto da se kandidat vraća u domovinu kako bi podnio zahtev.
 
Više informacija o traženim zanimanjima moguće je naći na internet stranici Zavoda za migracije (Migrationsverket).
 
Prema podacima konsultantske firme Ernst&Young, prosečna bruto plata u Švedskoj je 32.769 evra godišnje, odnosno 2.730 eura mesečno.
 
Švedska je u svetu poznata kao razvijena izvozno-orijentisana ekonomija. Drvna industrija, hidroelektrane i proizvodnja gvozdene rude čine bazne resurse ekonomije ove zemlje orijentisane prema spoljnoj trgovini. Glavne industrijske grane u Švedskoj su proizvodnja motornih vozila, telekomunikacije, farmacija, industrijski strojevi, precizna oprema, hemijske robe, kućni aparati, šumarstvo i proizvodnja gvožđa i čelika.
 
Proteklih godina tradicionalni modernizovani oblik poljoprivredne privrede zapošljavao je više od polovine domaće radne snage, dok danas Švedska u najvećoj meri razvija inžinjering, rudarstvo, proizvodnju čelika i slične industrije, koje su konkurentne na međunarodnoj ekonomskoj sceni.
 
Švedska ima vrlo konkurentnu ekonomiju sa širokim socijalnim programima, koji se finansiraju kroz relativno visoke poreze na dobit koji osiguravaju da se prihodi distribuiraju svim slojevima društva. Taj model se inače naziva švedski ili nordijski model.
Blic online

Stravičan događaj u Hrvatskoj roditelji prodali dete porodici koja je...!?

Za trgovanje i zlostavljanje saznalo se kada je devojčica uspela da pobegne. Četvoro odraslih osumnjičeni su za krivično delo trgovanja ljudima, a maloletni mladić za dela seksualne zloupotrebe deteta mladjeg od 15 godina i seksualnog odnosa bez pristanka. U saopštenju Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu navodi se da su roditelji prodaju svoje ćerke, koju je odabrao sin iz druge porodice, dogovorili u maju ove godine u Novskoj po ceni od nekoliko hiljada evra, navodi HINA. Kupoprodaja je realizovana 30. avgusta i devojčicu su protiv njene volje kupci odveli u njihovu porodičnu kuću u Zaprešiću. Oduzeli su joj krštenicu i pasoš, držali je pod neprekidnim nadzorom, prisiljavali na težak fizički rad u kući bez prekida i odmora, a sin ju je, iako svestan njenog protivljenja, prisiljavao na seksualne odnose. Iskoristivši trenutak nepažnje ukućana, devojčica je u nedelju, 9. novembra, pobegla iskočivši kroz kuhinjski prozor...
Palo info

SVA HRANA GOJI OSIM...

Višak kilograma posledica je unosa velikog broja kalorija, pa često smatramo da je dovoljno da konzumiramo niskokaloričnu hranu i piće, kako bismo smršali. Ima li u tome istine?

Stručnjaci kažu da nema. Naprotiv, osim vode, sve namirnice i napici sa "nula kalorija", mogli bi da doprinesu gojenju.
Kako je to moguće?

Ovi proizvodi usporavaju metabolizam, odnosno sposobnost organizma da sagoreva masti, tvrde stručnjaci. Niskokalorične namirnice/napici uglavnom su toliko obrađeni da telo uopšte ne mora da se trudi da ih svari, zbog čega nakon nekog vremena metabolizam postaje usporen.

Osim toga, ovi proizvodi zbunjuju naš organizam. Kada progutate bilo šta od ovih proizvoda, telo je programirano tako da očekuje priliv kalorija. Međutim, kalorije izostaju ili "pristižu" u manjem broju od očekivanog, zbog čega organizam postaje zbunjen, a mozak vam šalje signal da ste gladni.

Dakle, stručnjaci savetuju da, ukoliko želite da smršate, promenite režim ishrane i zdravo se hranite, a da pre nego što navalite na "dijetetske" proizvode, razmislite dva puta. Umesto niskokaloričnih prerađenih namirnica i napitaka, bolje je da unosite voće i povrće, na primer, koji imaju malo kalorija, a svakako su zdraviji, zaključuju stručnjaci.
Novi Magazin

VIDEO: AMERIKA počinje da koristi lasere u borbama...

Američka mornarica je poslala svoj prvi borbeni laser u Persijski zaliv, javlja "Raša tudej".
Ovo futurističko oružje, koje je efikasno protiv velikog broja malih meta, ojačalo je arsenal američke Pete flote koja se nalazi u Persijskom zalivu.
Sistem laserskog oružja klase od 30 kilovati nalazi se na amfibijskom transportnom brodu Uš Pons od kraja avgusta, rekli su predstavnici mornarice.
Tehničari mornaričkih komandnih sistema sedam godina su razvijali ovu tehnologiju da bi dospela u sadašnju fazi i to je koštalo 40 miliona dolara.
Angažovanje novog oružja u Persijskom zalivu je više nastavak probe nego regularna dužnost, budući da mornarica želi bolje da upozna novo oružje.
N1info

ZAPAD vređa, Putin napustio samit...

BRIZBEJN, 15. novembra 2014. (Beta-AFP) - Ruski predsednik Vladimir Putin odlučio je u subotu da skrati svoje učešće na samitu privredno najjačih zemalja sveta G20 koji je danas počeo u Australiji, a završava se sutra.

Kako navodi agencija Frans pres, od petka, uoči otvaranja Samita G20, predstavnici SAD, Australije i Velike Britanije nisu birali reči govoreći o Rusiji, koju su nazvali "pretnjom za ceo svet".

Po pisanju kanadskih medija, premijer Stiven Harper direktno je napao Putina, rekavši mu da ima "samo jedno" da mu kaže, a to je da treba da ode iz Ukrajine.

NATO je ove nedelje potvrdio navode Kijeva da Rusija gomila trupe i vojnu opremu na istoku Ukrajine koju pod kontrolom drže proruski pobunjenici, što je Moskva još jednom odlučno negirala.
(Beta, 15.11.2014) naslovi

UBISTVO U BEČEJU!

Bečej: Uhapšen zbog ubistva

U Bečeju je prošle noći uhapšen meštanin R.H. (37), zbog sumnje da je počinio ubistvo.
On se tereti da je u svojoj kući nožem ubio 50-godišnjeg Bečejca, saopštila je novosadska policija.
Osumnjičeni će biti odveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu.
www.021.rs

VIDEO: ŠEŠELJ o diplomi Tomislava Nikolića kaže...

BEOGRAD- Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj na današnjem mitingu u Beogradu se doticao raznih stvari i diplome Tomislava Nikolića i ekonomskog programa. On je naveo da se prvo mora slomiti uvoznički lobi, jer je uvoznom robom ugušio fabrike i poljoprivredu, i uvesti carinska zaštita za domaće proizvode, a onda širom otvoriti vrata za rusko tržište i tamo izvoziti robu.(CH5)
www.naslovi.net

Odbor: Potrebne jače agrarne reforme

TOPOLA - Srbija mora da učini znatne reforme u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i bezbednosti hrane kako bi se na evropskom putu uskladila sa regulativama EU, istakli su učesnici u pregovorima Srbije i EU na sednici skupštinskog Odbora za evropske integracije u Topoli.
Oni su članove tog parlamentarnog odbora upoznali sa poglavljima 11 i 12 koji se tiču poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane.
Predstavnik Ministarstva poljoprivrede Darko Jakšić, koji učestvuje u pregovaračkoj grupi za poglavlje 11, kazao je da poljoprivredna politika i politika ruralnog razvoja u Srbiji, kao i bezbednosti hrane, veterinarska i fitosanitarna politika se znatno razlikuju od strukture Evropske unije, te da su u ovim oblastima neophodne reforme kako bi se naša zemlja potpuno uskladila sa standardima Unije.
RTV (Jan Valo)
On je upoznao poslanike sa strukturom pregovaračke grupe i njenim zadacima, i naglasio da su pregovaračke podgrupe formirane 2013. godine.
"Za poglavlje 11 obavljen je eksplanatorni skrining u martu, a bilateralni u maju. Za poglavlje 12 eksplanatorni u februaru, bilateralni u oktobru“, rekao je on.
Podsetio je i da je Izveštaj EK o napretku Srbije za 2014. godinu nedavno predstavljen i da je ocenjen generalno napredak u poglavlju 11. Pozitivno je ocenjeno, kako je dodao, to što je Srbija usvojila Strategiju poljoprivrede i ruralnog razvoja (2014-2024).
Pozitivno je ocenjen je i napredak u poglavlju 12, rekao je on.
Sanja Mešanović iz pregovaračkog tima Srbije sa EU je dodala da su do sada završeni skrininzi za 22 poglavlja. Prošle nedelje je Briselu završen skrining poglavlja 7 (pravo intelektualne svojine) i 13 (ribarstvo), kao i da će sledeće nedelje biti skrining poglavlja koje se tiče životne sredine.
Ambasador Slovenije u Srbiji koji prisustvuje sednici, kazao je da kad Srbija uđe u EU mora da sledi zajedničku poljoprivrednu politiku i tada više neće imati vlastitu.
"Ne postoji zajednička poreska politika ili industrijska, postoje samo standardi i programi, ali u poljoprivredi da nema vlastite poljoprivredne politike. Neće se raditi kad uđete u EU na osnovu srpskih zakona u poljoprivredi, već ćete slediti regulativu EU“, kazao je on.
But, koji je bio glavni pregovarač Slovenije za poglavlje o poljoprivredi, istakao je da je budžet EU za poljoprivredu 40 odsto i da to ne znači da će toliko pripasti Srbiji, jer je to budžet za zajedničku poljoprivrednu politiku.
Sednica Odbora za evropske integracije počela je oko 10 sati, a sazvao ju je predsednik Odbora Aleksandar Senić. Sednica će sutra biti nastavljena u Aranđelovcu. Na sednici će biti reči i o dostupnosti i načinima korišćenja sredstava iz predpristupnih fondova EU za ruralni razvoj.
RTV

ŠEŠELJ: Nikolić i Vučić da polože račune narodu



 Autor: mondo.rs



Završena šetnja gradom 3.000 simpatizera radikala zbog koje je bio zaustavljen saobraćaj. Šešelj prethodno na mitingu poručio da očekuje izbore sledeće godine, optužio Nikolića i Vučića za izdaju i da je vreme da polože račune narodu...

Šešelj: Nikolić i Vučić da polože račune narodu Foto: Tanjug, Srđan Ilić

38

A- A A+



Mitingu SRS na Trgu Republike, prema procenama policije prisustvovalo je 3.000 ljudi. Oni su posle mitinga prošetali ka Skuštini, Pravnom fakultetu, Slaviji, Terazajama, i onda se vratili na Trg Republike.



Zbog kretanja kolone bio je zaustavljen saobraćaj oko Slavije, u Nemanjinoj ulici, ulici Kralja Milana, na Zelenom vencu i u ulici Kneza Miloša.





Okupljenima se na mitingu obratio Vojislav Šešelj koji je poručio  da su njegovi nekadašnji najbliži saradnici Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić "izdali Srbiju" zbog vlasti i ogromnog novca i da je došlo vreme da narodu polože račune.



"Kako kaže Njegoš, poturci se plahi i lakomi. Bili su plahi da što pre dođu na vlast i bili su lakomi na ogroman novac, i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, i zato su izdali, ali došlo je vreme da polože račune pred srpskim narodom", rekao je Šešelj.



1 / 8

Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

Šešelj: Nikolić i Vučić da polože račune narodu



Šešelj je naveo da se Vučić slugeranjski odnosi prema svim srpskim neprijateljima, dok Nikolić rukama i nogama grabi sve što stigne, a "nekada je bio pošten".



"Vladaju obećanjima. Prigrabili su sve medije i samo obećavaju i dovede belosvetske hohštaplere poput Guzenbauera i Kurca. Od obećanja se ne živi", rekao je Šešelj.



Šešelj je istakao da su vlast i njena politika naopako nasađeni i da je Srbiji neophodna nova ekonomska politika, savezništvo sa Rusijom, Belorusijom i Kazahstanom i okretanje istoku.



"Nećemo čekati ceo mandat, izbori će biti sledeće godine. Porazićemo vlast nacionalnim, ekonomskim i socijalnim argumentima", rekao je Šešelj.



Šešelj: Nikolić i Vučić da polože račune narodu Foto: Tanjug/ Srđan Ilić



Šešelj je naveo da se prvo mora slomiti uvoznički lobi, jer je uvoznom robom ugušio fabrike i poljoprivredu, i uvesti carinska zaštita za domaće proizvode, a onda širom otvoriti vrata za rusko tržište i tamo izvoziti robu.



"Moramo se opredeliti, hoćemo li na zapad ili na istok. Na zapadu su oni koji su nas više puta bombardovali ubijali, vršili genocid nad našim narodom. U EU su koncentrisani svi naši neprijatelji, 23 od 28 članica je priznalo Kosovo. Na istoku su oni koji su nas kroz istoriju samo pomagali, podržavali i svoju krv prolivali za našu slobodu", rekao je Šešelj.



Šešelj je rekao da je danas na čelu Srbije četnički vojvoda Tomislav Nikolić, istaknuti srpski radikal i dobrovoljac.



"Odjednom postade izdajnik. Kako je do toga došlo? Prvo su mu sa zapada govorili da je pametan, lep i sposoban i ubedili ga u to. Onda su rekli da će mu pomoći da dođe na vlast, ali da se otarasi Šešelja, ali smo se mi otarasili njega. Pomogli su mu da dođe na vlast Milo Djukanović, Boris Tadić i zapadne sile", rekao je Šešelj.



Šešelj je istakao da je na čelu Srbije Nikolić, koji je stekao falsifikovanu univerzitetsku diplomu.



"Znači, naša deca da studiraju, uče i spremaju ispite, a on nikada nije video ni fakultet na kojem je stekao diplomu, nikada nijedan ispit nije polagao", rekao je Šešelj.



Šešelj je naveo da su njegove metastaze na jetri, koje je nazvao "Aleksandar Vučić" i "Tomislav Nikolić", lako hirurški odstranjive.



"Izbacili su me iz Haga zbog moje drskosti i bezobrazluka, a ne zbog bolesti. Kažu da takvo čudovište nisu videli, a ja im odgovaram da smo takvi svi mi srpski četnici, a naročito četničke vojvode. Rasturio sam Haški tribunal kao što sam i obećao", rekao je Šešelj.







On je rekao i da je Sheveningen "mesto velike patnje".



"Nijedan Hrvat nije osuđen, svi Šiptari su oslobođeni, muslimani osuđivani na godinu-dve, a samo Srbima drakonske kazne. Ovaj izdajnički režim ništa ne radi da to promeni", kaže Šešelj.



Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je da je "izdajnički režim" Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića učinio sve da spreči današnji skup dobrodošlice Vojislavu Šešelju.



Cepali su plakate, pretilim ljudima, plašili građane da će Šešelj destabilizovati Srbiju, da će biti haos. Kao što vidite, nisu u tome uspeli, rekao je Šarović.



Mi smo našeg predsednika ispratili sa ovog mesta u Haški tribunal, rekao je Šarović i podsetio da je lider radikala tamo proveo više od 11 godina.



Razorio je Tribunal do temelja, rekao je Šarović.



Uoči mitinga sa razglasa su se puštale krajiške pesme. Okupljeni su nosili zastave i transparente sa Šešeljevim likom. Nastupio je i narodni pevač Era Ojdanić. Tu je bio i Baja Mali Knindža.





Šešelj je na binu dočekan uz pesmu "Sprem'te se, sprem'te četnici" i navijačkim bakljama.



U centru Beograda bio je prisutan veliki broj policajaca, na samom trgu, ali i u ulici Kneza Miloša, kao i kod zgrade predsedništva.



Šešelj je, inače, već jutros na Twitteru pozvao na miting. Ovo je prvo pojavljivanje lidera radikala i haškog optuženika na toj društvenoj mreži.
Mondo

DAT NALOG ZA HAPŠENJE...

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je dat nalog za lišenje slobode Gorana Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa Univerzal bankom.
Stefanović je rekao na konferenciji za novinare da je za Perčevićem raspisana potraga i da očekuje da će veoma brzo biti lišen slobode.
„Dat je nalog za lišavanjem slobode Perčevića zbog različitih malverzacija u privredi kada je iskorisćavanjem svog položaja i ovlašćenja i prekoračenja granica svog ovlašćanja neposredno dogovarao sa rukovodiocima Univerzal banke različito odobravanje i obezebeđivanje kredita firmama”, rekao je on.
Stefanović je naveo da su određenim firmama odobrena 34 kredita u ukupnom iznosu većem od 1,4 milijarde dinara, a „koji se zbog kreditne nesposobnosti i neadakvatnih sredstva (obezbeđenja), što se znalo u startu, ne mogu vratiti niti mogu biti u celosti vraćeni”.
„To je izazvalo pad adekvatnosti kapitala Univerzal banke ...i oduzimanje dozvole za rad i štetu za akcionare i deponente ove banke”, rekao je Stefanović.
On je naglasio i da je „policija raspisala potragu” i da očekuje da će Perčević vrlo brzo biti lišen slobode.
-----------------------------------------
Na Beka pucale najverovatnije dve osobe
BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su u napadu na biznismena Milana Beka učestvovale najverovatnije dve osobe i da napadači, kako se pretpostavlja, nisu profesionalci.
Stefanović je rekao da je jedan napadač pucao na Beka sa udaljenosti ne većoj od jednog metra i da je policija na licu mesta pronašla četiri čaure i jedno zrno.
Kako je rekao, Beko je pogođen sa dva hica, a da je pucao profesionalac, ne bi sa te udaljenosti promašio.
Napadači nisu imali maske, već samo kapuljače, što mogu da potvrde svedoci, rekao je Stefanović i dodao da se uzimaju snimci sa kamera postavljenih na okolnim zgradama.
Ministar je rekao da policija intenzivno radi na rasvetljavanju slučaja i izrazio očekivanje da će odgovorni koji su pokušali ubistvo Milana Beka u dogledno vreme biti privedeni.
Beta, Politika

Суноко: Узећемо сву репу по цени од...

– Шећеране ни на који начин не желе да угрозе интересе ратара и одвозе шећерну репу с њива онако како могу и како им прерадни капацитети дозвољавају. Слатког корена је много, и упркос томе што се не вади плански,

све количине ћемо преузети и исплатити онако како смо се с произвођачима договорили – истиче у разговору за „Дневник” генерални директор компаније „Суноко” Љубиша Раденковић
Претходних дана су, да подсетимо, ратари негодовали јер, по њиховим тврдњама, шећеране намерно не преузимају нагомилану репу с њива да би она калирала и иузгубила на вредности.
– То није тачно. Проблем је у томе што су ратари шећерну репу почели интензивно да ваде пре петнаестак дана, с лепим временом. Род је ове године знатно већи него лањски, приноси премашују 70 тона по хектару. Прерадни капацитети су, наравно, исти, па тако, уместо да се дневно по фабрици преради корен са 120 хектара, као што је било прошле и претходних година, сада можемо да примимо репу са стотину хектара – објашњава Раденковић, и додаје да ће се том динамиком наставити, тако да би кампања прераде требало да се заврши у првој недељи јануара идуће године.
– Просто, десило се ове године да динамика вађења репе и прераде нису усаглашени. Многи су завршили вађење у исто време, а сви очекују да баш њихов род буде одмах однет, што је неизводљиво. Настојимо да најпре извучемо репу с терена који нису приступачни да се не би десило да због јаке кише или снега за неколико дана не можемо прићи тим парцелама. Тако се дешава да гомиле поред пута, којима је лако прићи, стоје десетак дана, али ће, наравно, и оне доћи на ред – вели Раденковић, и наглашава да шећеране имају разумевања према ратарима јер су они у ситуацији да бирају између две опције: да ли да ваде репу сада и да она неко време стоји на њивама, с тим да ће сигурно бити предата, или да чекају децембар, када се може десити да због снега корен остане у земљи.
Ратари чија репа данима стоји на њивама, највише у Срему и Банату, негодују због тога што корен тако губи на квалитету и, самим тим, на цени. Дигестија је ове године свакако нижа, а они сумњају да је шећеране додатно покушавају оборити.
– Не може се рећи да стајање на њиви баш никако не утиче на репу, али свакако ту при хладним јесењим условима нема великих губитака. Иначе, дигестија је ове године око 13,5 до 14 процената. Било је кише током целог лета, што је неповољно утицало на сласт. Од јуна до октобра је, уместо уобичајених 120 литара, пало 400, што се одразило на квалитет корена. Такође, због таквих временских услова, појавила се и болест церкоспора, што је довело до тога да се лист суши и да биљка касније даје нове листове који црпу енергију, то јест сласт – објашњава Раденковић, и додаје да ће ове године само „Суноко” у Србији прерадити 2,4 милиона тона шећерне репе, а досад је прерађен 1,4 милион тона.
Према подацима Пословне заједнице “Индустријско биље” ове године укупно је засејано 70.000 хектара шећерне репе, а приноси су, због великих киша добри - већи од 60, односно 70 тона по хектару.
Дигестија, односно садржај шећера у кишним условима је ниска, али исто се очекује добар род од око четири милиона тона што ће дати производњу шећера од 600.000 тона, кажу у “Индустријском биљу”.
С. Глушчевић

Догодине 3,5 динара
У „Суноку” су већ почели да уговарају цену шећерне репе за следећу годину. Како нам је рекао Љубиша Раденковић, откупна цена биће 3,5 динара килограм. Подсетимо, цена слатког корена овогодишњег рода најпре је уговорена на 38 евроценти, што је било више од 4,5 динара, па је у септембру, због значајног пада цене шећера и у свету и код нас, спуштена на 4,1 динар по килограму (уз дигестију 16 одсто, плус ПДВ).
Иначе, ове године све шећеране у Србији продају шећер испод такозване цене коштања. На велико, дају га и за око 45 динара по килограму, тако да шећер одавно није био на тако ниским гранама.
Дневник

VIDEO: SEKSUALNI SKANDAL U...

Predstojeći nastupi čuvenog američkog komičara Bila Kozbija na televiziji otkazani su zbog sve češćih navoda u javnosti da je seksualno zlostavljao nekoliko žena u prethodnih nekoliko godina.
Slavni komičar je optužen za seksualno zlostavljanje više žena
Kozbijev menadžer Dejvid Brokau izjavio je sinoć da se komičar neće pojaviti u poznatom šouu na televiziji Si-Bi-Es (CBS) "Večernji šou s Dejvidom Letermanom", ali nije naveo razlog otkazivanja nastupa.
 
Kozbi je 30. oktobra otkazao još jedan nastup.
 
Barbara Bouman optužila je nedavno Kozbija da ju je seksualno napao nekoliko puta u prošlosti.
 
"Kozbi je zadobio moje poverenje 1985. godine kada sam imala 17 godina i želela da postanem glumica. Ispirao mi je mozak da mi je kao otac i potom me seksualno napao nekoliko puta", napisala je Barbara Bouman u kolumni objavljenoj u Vašington postu.
 
Situacija se dodatno iskomplikovala za Kozbija pošto je komičar Hanibal Bareš u oktobru tokom svog nastupa u Filadelfiji rekao da je Kozbi "silovatelj". Kasnije je taj snimljeni nastup postavljen na internet.
 
Protiv 77-godišnjeg Kozbija, koji nikada nije bio krivično gonjen, 2006. godine je podneta tužba da je dve godine ranije seksualno zlostavljao jednu ženu.
 
Čuveni komičar nije želeo da komentariše nove optužbe na svoj račun
Blic online

UHAPŠEN LJUBIŠA BUHA...

Uhapšen Ljubiša Buha Čume, zbog napada na službeno lice, rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. Izdat i nalog za hapšenje Gorana Perčevića zbog malverzacija u Univerzal banci, izjavio ministar Stefanović na konferenciji za novinare.
Nalog za hapšenje Perčevića, uhapšen Čume
 
Zaštićeni svedok Ljubiša Buha Čume je jutros uhapšen zbog nasilja u porodici i napada na policiju, saznaje list "Blic".
 
Ivana Buha Tulović, supruga zaštićenog svedoka Ljubiše Buhe Čumeta, prijavila je policiji da ju je muž napao, pocepao joj majicu i izgurao iz kuće.
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je izdat nalog i za hapšenje Gorana Perčevića zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela u vezi sa Univerzal bankom.
 
Stefanović je rekao na konferenciji za novinare da je za Perčevićem raspisana potraga i da očekuje da će veoma brzo biti lišen slobode.
 
Procenjuje se da je šteta naneta Univerzal banci 1,4 milijardi dinara. 
Vesti online 

Da podsetimo naše čitaoce ovo nije prvi put da Ivana prijavljuje supruga:

 

Ivana Buha: Davio me i pretio smrću!

Protiv Ljubiše Buhe Čumeta (50), prvog srpskog svedoka saradnika, policija je podnela prekršajnu prijavu zbog sumnje da je pre nekoliko dana fizički nasrnuo na svoju suprugu Ivanu Tulović Buhu (33), saznaje „Alo!“. Policiji je napad prijavila Ivana, koja je izjavila da ju je Buha napao u stanju njenih roditelja u Višnjičkoj banji u Beogradu.

Ivana je Čumeta više puta prijavljivala, ali mu se uvek vraćala
Ivana je Čumeta više puta prijavljivala, ali mu se uvek vraćala | Foto: Miloš Perić
- Ivana Buha je nakon napada pozvala policiju i rekla da je Čume upao u porodični stan njenih roditelja, kuda je pobegla zbog njegovog nasilničkog ponašanja. Izjavila je da ju je Buha davio i pretio joj ubistvom, uzeo joj stvari koje joj je on dao, ali i ključeve njenog skupocenog automobila - navodi izvor „Alo!“ iz istrage i dodaje da je policija ovu prekršajnu prijavu prosledila nadležnom sudu i da će postupak ići redovnim putem.

Čume: „To nije istina, sa nama je sve u redu”

„To nije istina. Sa nama je sve u redu“, rekao je za naš list u utorak Ljubiša Buha nakon što smo ga pozvali za komentar. Izjavu njegove supruge Ivane Buhe nismo mogli da dobijemo jer je njen mobilni telefon bio isključen do zaključenja ovog izdanja.
Kako „Alo!“ saznaje, ovo nije prvi put da Ivana prijavljuje Čumeta za nasilničko ponašanje, zbog čega ga je nekoliko puta napuštala i odlazila iz njegove porodične kuće u Surčinu. Međutim, svaki put mu se i vraćala. Inače, u Prvom osnovnom sudu, Buhi je za 29. maj zakazano ponovljeno suđenje zbog optužbe da je 3. novembra 2011. posle burne rasprave nekoliko puta udario suprugu Ivanu pred njihovom maloletnom ćerkicom.
Iako je u tada policiji do detalja opisala taj napad, Ivana Buha je na sudu promenila iskaz, tvrdeći da je povrede zadobila kada su na nju pala vrata tuš-kabine! Buha je posle prvog suđenja bio oslobođen optužbi, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud.
Već mu se sudi zbog  nasrtaja na suprugu
Već mu se sudi zbog nasrtaja na suprugu | Foto: Dušan Milenković

Čume je tvrdio da njegova supruga izmišlja napade jer je veoma ljubomorna. Turbulentna ljubav poznatog Surčinca i pevačice Ivane Tulović počela je krajem 2004, nakon što je ubijen njen tadašnji dečko Branko Jeftović Jorga (33). Sa Buhom se venčala 2010. i imaju šestotogodišnju ćerkicu.
Čume juri ženu, a policajci žmure!

Zanimljivo je da se sukobi supružnika dešavaju pred očima dvadesetak policajaca iz policijske brigade, koji u dve smene čuvaju svedoka saradnika u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića.
Alo