понедељак, 24. фебруар 2014.

Zbog griže savesti most iz Ade se vraća u Bečej

Most u Adi, preko reke Tise, koji je trebao pre 2006. godine, da bude izgrađen u Bečeju i da predstavlja vezu Bačke i Banata u ovom delu Vojvodine, nakon nekoliko godina boravka u Adi, vraća se svojoj kući u Bečej.
Ovo je posledica griže savesti i samog mosta, ali i čelnika, i bivših i sadašnjih, opštine Ada.
 Bečejce će ova informacija sigurno obradovati, jer je sam čin kada su ostali bez mosta, bio za njih više nego tragičan.
Most se ubuduće više neće seliti, bez obzira na emocije.
Bečejski Njuz Net

FATALNA PRIVLAČNOST II - SNIMA SE U BEČEJU


Beograd,
Zaštitnik građana Rodoljub Šabić, danas je posebnim građanskim ukazom, zabranio da se u Bečeju ikada više formiraju koalicije, između političkih partija i stranaka.
Na ovaj potez on se odlučio, kako kaže, jer su političke koalicije, stranaka koje participiraju u vlasti, u opštini Bečej, nanele nesagledive gubitke i propast privrede u celoj opštini.
Ovo je postao toliko poznat fenomen, da se filmski scenaristi i reditelji, uveliko zalažu da se u Bečeju snimi II deo poznatog (kultnog filma) "Fatalna privlačnost".
Bečejski Njuz Net

Fatalna privlačnost

Erotsko psihološka drama u režiji Adrijana Lina koja je bila nominovana za čak šest Oskara. Avantura za jednu noć pretvara se u pravu noćnu moru čoveku koji je naizgled živeo u srećnom braku.
Srećno oženjen advokat iz Njujorka Den Galager, za vreme vikenda, kada su mu supruga i ćerka daleko od doma, upušta se u flert sa zavodljivom koleginicom Aleks Forest.
Već sutradan shvata da je to bila velika greška koju je napravio u životu, pa tako na sve moguće načine pokušava da otkači Aleks.
Međutim, ona je bolesno opsesivna i ništa je neće zaustaviti dok ga ne dobije samo za sebe. Samo koliko daleko je to ona spremna da ide da bi dobila ono što želi?
Film Fatalna privlačnost bio je nominovan za šest Oskara, uključujući i najbolji film i najboljeg režisera.
U glavnim ulogama Majkl Daglas i Glen Klouz.
Režija: Adrijan Lin

ŠOKANTNO: Čitaoci Bečejskog Njuz Neta poverovali u izgradnju Akvaparka u Bačkom Gradištu

Bačko Gradište
Kako smo ranije objavili vest o izgradnji Akvaparka, u Bačkom Gradištu, ponavljamo vest u celini.
Ostvaruje se decenijski san. Akva park će biti izgrađen pored starog mosta na Staroj Tisi (kod Lovačkog doma).
Danas su predstavnici nekoliko opozicionih stranaka iz Bečeja, imali poslovne sastanke sa predstavnicima Nemačke firme, koja se bavi izgradnjom Aqua parkova i bazena.

Preduzeće se zove A1 - Schwimmbadbau GmbH i veoma uspešno se bave ovim poslom.

Kako naši  novinari saznaju (pošto nije bila press konferencija), njima je na ovom sastanku predočeno, da treba sami da isfinansiraju ovaj projekat, a da smo mi tu samo da im pravilno pokažemo prstom, gde da zabodu ašov.

Nismo uspeli da saznamo, da li im ovi poslovni uslovi odgovaraju, ali do realizacije posla će sigurno doći. Kad će početi radovi, niko još u ovom momentu ne zna pouzdano.

Naš novinar je pratio ceo sastanak sa obližnje vikendice. 

Saznajemo i to da Bečejska opozicija ima trenutno ogromne probleme, oko toga, na koliko bilborda ovo da se objavi, i koju štampariju da angažuje.

P.S. NEZADOVOLJSTVO PECAROŠA ZBOG AKVA PARKA JE OGROMNO I PRETI DA ESKALIRA U OTVORENE SUKOBE

IZVOR: BEČEJSKI NJUZ NET

ČLANOVI DS-a, KOJI SU PREŠLI U NDS BORISA TADIĆA, HOĆE DA SE VRATE U DS


Kako bečejski Njuz Net saznaje, članovi DS-a u Bečeju, koji su prešli u redove novoformirane, Nove demokratske stranke Borisa Tadića, juče su zahtevali da se vrate nazad u DS.
Oni su nezadovljni prijemom u NDS i funkcijama koje su im ponuđene (odnosno nisu ponuđene).
Predsedništvo DS-a u Bečeju se oštro protivi ovakvom njihovom potezu i zahteva da jedno vreme budu u vakumu, u stanju hibernacije (ni tamo ni vamo).
Od odbornika skupštine opštine koji je takođe prešao u NDS, obe strane traže da glasa ili za sve predloge ubuduće, ili ni za jedan predlog, koji se bude razmatrao na sednicama SO Bečej.
Prebegli članovi DS-a su zahtevali da im se obrate Dragan Đilas i Boris Tadić lično, što je priznaćete smešno, poznavajući na kom mestu u političkoj kampanji je obojici Bečej.
G. Knezi Peter, im je ponudio da svi zajedno pristupe njegovoj NVO, i da rade na projektima za bolju budućnost Bečeja. Ova ponuda jednoglasno od obe strane nije prihvaćena.
Bečejski Njuz Net