недеља, 16. новембар 2014.

Danas je Đurđic, Srećna slava!

Pravoslavni vernici obeležavaju praznik prenosa moštiju Svetog Georgija, u narodu dan poznat kao Đurđic.
U hramovima Srpske pravoslavne crkve danas se obeležava Đurđic. To je jedna od najčešćih slava srpskih porodica.
Svetog Georgija crkva pominje kao velikomučenika i borca za hrišćanstvo. Sveti Georgije, koji je kao Hristov vojnik odbio poslušnost caru Dioklecijanu, velikom progonitelju hrišćana, izjavivši da se ne plaši da umre za svoju veru, pogubljen je 303. godine.
Propovedao je novozavetnu veru i, po predanju, čak je i carevu ženu Aleksandru uspeo da preobrati u hrišćanstvo.
Oboje su osuđeni na smrt odsecanjem glave, a predanje kaže da je carica preminula pre izvršenja carske naredbe.
Na pravoslavnim ikonama i srednjovekovnim freskama, Sveti Đorđe je predstavljen kako na konju, u vojvodskom odelu sa krstastim mačem, ubija aždaju, koja je simbol paganske vere. Na ikonama za praznik, Đurđic se predstavlja kao pešak u stojećem stavu sa kopljem ili mačem u ruci.
U pravoslavnim manastirima, Sveti Georgije je prvi u redu svetih ratnika sa štitom i krstastim mačem.
Sveti Georgije je veoma poštovan u našem narodu i slavi se dva puta godišnje. Jednom 16. novembra kao praznik prenosa moštiju svetitelja, Đurđic, i drugi put 6. maja kada se obeležava dan njegove smrti, Đurđevdan.
RTS

Skandalozna suknja ministarke..., Ministarka za erotske integracije



Foto: Alo

NOVA „TITULA” JADRANKE JOKSIMOVIĆ
Ministarka bez suknje!
Da je Srbija ušla u Evropsku uniju, Jadranka Joksimović (36), ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije, ne bi ovoliko zapalila društvene mreže kao što je to učinila juče svojim izazovnim stajlingom, i to u jutarnjem programu!
Tokom televizijskog gostovanja, ministarka je u prvi plan izbacila svoje noge u upadljivim čarapama, a samo oni najoštrijeg oka mogli su da uoče da je predstavnica Vlade Srbije na sebi imala i suknju!
- Nedopustivo je da iko igde ovako izgleda, a ne na ovoj funkciji, još u jutanjem programu. Ako je ovo jedna od naših slika za Evropu, bolje je da tamo ne stignemo nikad! Ovakve čarape se ne nose skoro nigde i nikad, osim ako niste modni mag! A na funkciji koju dotična obavlja nedopustive su u svakom slučaju! Dužina i oblik suknje, kao i izbor obuće - Nedopustivo, sa ogromnim N! - ocenila je za „Infocentralu“ modna dizajenerka Slavica Petrović.
Fotografije sa ovog gostovanja u osam sati ujutru preplavile su tokom dana sve društvene mreže, uz komentare o nedoličnom oblačenju predstavnika Vlade.
“Nekada je bila ministarka bez portfelja, sada je ministarka bez suknje” (@kigor77); “Ministarka direktno sa splava u jutarnji program, bože me sačuvaj” (@don_zilijan); “Ministarka za erotske integracije” (@okruzniserif); “Ministarka za EU integracije reklamira butine u jutarnjem jer je u mogućnosti” (@davor_bor)... samo su neki od komentara na Tviteru.
Alo

RITUALNO UBISTO U BEČEJU!

BEČEJ - Robert Hej (37) iz Bečeja, u noći između petka i subote brutalno je ubio Tibora L. (50) iz istog mesta. On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio ubistvo.

- Zločin se dogodilo u Robertovoj kući, u kojoj je živeo sam. U toku noći kod Roberta su, osim Tibora, bila još trojica prijatelja. Oni su otišli nešto ranije, a Tibor je ostao. Došlo je do neke rasprave i Robert je uzeo nož i bukvalno zaklao Tibora - kaže izvor Kurira.

Kako nezvanično saznajemo, Robert Hej pripadnik je satanističke sekte koja obred vrši noću. Da pripada sekti može se videti i na njegovom Fejsbuk profilu, gde su razni simboli satanista, a i natpis „Ja sam najzgodnije zlo koje gazi ovo tlo“.
(S. S.) KURIR

Dopisnik Dnevnika iz Bečeja piše:

Т. Л. из Бечеја убијен је на свиреп начин прексиноћ нешто пре поноћи у стану на трећем спрату зграде у Улици Данила Киша број 1, који је у власништву Роберта Х. (36), а налази се у самом центру града преко пута Поште.

Убиство је, према незваничним сазнањима, пријавио управо власник стана, а основано се сумња да је он и починилац злочина. То није први крвави пир Роберта Х. у свом стану, али први пут је његовим баратањем ножем страдало људско биће.
– Колико ми станари знамо – рекао нам је комшија осумњиченог за убиство – имао је неколико ритуалних клања животиња, мачака и паса. Полиција га је приводила, био је на неупропсихијатријском лечењу, али је по правилу пуштен кући. Већина нас станара је живела у страху, јер са ким год да се вербално закачио претио му је клањем.
Незванично сазнајемо да је једној породици из исте зграде запретио да ће их све поклати, па су намеравали да купе кућу на другом крају града у циљу безбедности малолетне деце.
Роберт Х. је после смрти оца сам живео у стану. Волео је боди билдинг и често је био у сали за тренинге, а и у стану је, кажу комшије, имао одговарајуће справе и вежбао је. Када би се посвађао с неким, по правилу је претио ножем. Кобне вечери је примећено да је убијени, за којег се предпоставља да је у рођачким везама с осумњиченим, доносио пиво у Робертов стан. Шта је претходило убиству, показаће истрага. Одмах после поноћи извршен је увиђај у присуству заменика вишег јавног тужиоца из Зрењанина, а осумњиченом је одређен притвор.                                    Властимир Јанков

ORGAZAM ZA PAMĆENJE

Autor:
Akrobacije u krevetu, veličina njegovog "alata"… ništa od toga ne garantuje orgazam za pamćenje. Žene više uživaju u seksu ako njihov partner dosta zarađuje, ali i ako ume da ih nasmeje.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock
Intenzitet ženskog orgazma zavisi od toga koliko muškarac ima samopouzdanja, koliko mu je dubok novčanik, kao i da li ume da nasmeje svoju partnerku, pokazuje studija.
Istraživanje koje su sprovele studentkinje, a koje je predvodio psiholog Džorž Galup pokazalo je da "koliko često žena doživljava vrhunac sa svojim partnerom, i koliko intenzivno, zavisi od njegovih prihoda, samopouzdanja i fizičke privlačnosti".
Osim toga, istraživanje je pokazalo da, kada je reč o orgazmu, žene više pažnje pridaju kvalitetu nego kvantitetu.
Ova studija potvrdila je i ono što je već bilo poznato - iskustvo poboljšava vašu "sposobnost" u krevetu, a samim tim povećavaju se šanse da žena doživi orgazam. "Žene koje su ranije počele da upražnjavaju seks i koje su imale više seksualnih partnera, lakše doživljavaju orgazam i zadovoljnije su svojim seksualnim životom."
Možda ne možete da promenite finansijsku situaciju, ali moglo bi da vam pomogne da naučite nekoliko dobrih fora kojima ćete zasmejavati devojke, a ni "vežba" nije na odmet.
Mondo

Buđenje! Evo kako da se brzo razbudite

Autor:
Mnogi kažu da ne mogu da zamisle jutro bez kafe, ali postoji nekoliko super načina da se razbudite i bez kofeinske doze.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock
Vežbe za istezanje
Lezite na leđa, a šake stavite ispod zadnjice. Grudi i ramena izbacite što više možete prema gore, kako biste lagano istegli leđa. Jutarnja gimnastika je super, ali ako niste baš za to, ova vežba će brzo stimulisati celo telo.
Navalite na voće
Jabuke sadrže prirodni šećer i karbohidrate koji će stabilizovati nivo šećera u krvi i dati telu neophodnu energiju da započnete dan. Drugo voće, kao na primer banane i pomorandže imaju isti efekat. U kombinaciji sa voćem dobro je uneti proteine, kako biste duže imali osećaj sitosti.
Izađite na svež vazduh
Još jedan način da se razbudite je da izađete u jutarnju šetnju - svež, jutarnji vazduh umanjuje posledice stresa, a jutarnje sunce, ako ga ima, popraviće vam raspoloženje.
Hladan tuš
Hladna voda – samo pazite da ne bude baš previše hladna jer ne želite da se prehladite – pomoći će vam da se za "sekund" razbudite. Ako vam je hladan tuš previše, umijte se hladnom vodom, to će imati slične efekte.
Popijte čašu hladne vode
Isto kao i tuširanje ili umivanje, čaša hladne vode podići će nivo adrenalina u telu i ubrzati protok krvi do mozga.
Kafu zamenite čajem
Ako, ipak, uživate u jutarnjem ritual ispijanja kafe i prija vam topli napitak, pokušajte da ujutru pijete čaj. I ovaj napitak sadrži kofein, mada u znatno manjoj količini, a pritom dobro utiče na imunitet i krvni pritisak.
Napravite listu "jutarnje muzike"
Izdvojite nekoliko svojih omiljenih pesama i pustite ih ujutru kada ustanete - sigurno će vam pomoći da novi dan započnete raspoloženiji.
Mondo