уторак, 18. новембар 2014.

VIDEO - MASOVNI UBICA SE (80) SE ŽENI U ZATVORU 26-GODIŠNJAKINJOM!

Osamdesetogodišnji masovni ubica Čarls Menson dobio je dozvolu da se oženi 26-godišnjom devojkom koja ga posećuje u zatvoru, saznaje AP.
Čarls Menson
Menson i njegova izabranica Efton Elejn Barton dobili su dozvolu za venčanje 7. novembra. Barton je napustila svoj dom na srednjem američkom zapadu i preselila se u Korkoran u Kaliforniji u kojem se nalazi zatvor, kako bi bila bliža Mensonu.
U dozvoli se ne specifikuje datum venčanja i naznačuje da par ima 90 dana da se venča ili da ponovo podnese zahtev za dozvolu.

Barton je pre godinu dana dala intervju za magazin "Rolingstoun" u kojem je najavila da Menson i ona nameravaju da se venčaju. Menson je tada, međutim, rekao da to nije istina.

Barton, poznata po nadimku "Zvezda", rekla je juče za AP da voli Mensona i da će se njih dvoje venčati narednog meseca. Ona je opovrgla glasine da on nije zainteresovan za brak.
Efton Elejn Barton

Menson je 1972, zajedno sa još četiri člana svoje "duhovne porodice", osuđen na doživotni zatvor posle jednog od najgnusnijih masovnih ubistva u američkoj istoriji, kada su 1969. ubijeni glumica Šeron Tejt, supruga reditelja Romana Polanskog, i još šest osoba.

Šeron Tejt (26) je u trenutku ubistva bila u osmom mesecu trudnoće, i izbodena je nožem dok je molila napadača, i to ženu iz Mensonove bande, da joj ne ubije bebu.
Blic online

Užas u Novom Pazaru: Pijani otac se skinuo i tražio oralni seks od ćerke!

Novopazarcu H. Č. (43) određen je jednomesečni pritvor zbog sumnje da je u pijanom stanju tražio od svoje sedamnaestogodišnje ćerke A. Č. da ga oralno zadovolji, čime je izvršio krivično delo nedozvoljena polna radnja.
Kako saznaje Blic u novopazarskoj policiji, on je u subotu, u svojoj kući, skinuo svu odeću sa sebe, pozvao svoju maloletnu ćerku i tražio da ga oralno zadovolji. Na sreću, u tom trenutku je u kuću ušla i njegova supruga koja odbranila ćerku od oca i odmah pozvala policiju.
Pijani bludnik je odmah uhapšen i pravosudni organi su mu odredili tridesetodnevni pritvor. Za pritvorenog oca se govori da je često pijan i da je u alkoholisanom stanju znao da maltretira članove porodice, piše “Blic”.
Inače, policija se nije zvanično oglasila o ovom slučaju, a kako saznajemo u toku su istražne radnje kako bi se otkrili svi detalji ovog zločina.
Alo, Blic

Dosadan vam seks? Uzmite jagode, cipele, balone ili flašu

Autor: nadlanu.com 24sata.rs
Seksualni život mnogima ume da postane dosadan, duh avanture nestane, strasti se smire. Evo kako da ponovo zapalite plamen!
| Foto: Profimedia.rs

Jagode

NE volite lubrikant? Izmiksajte jagode i koristite ih umesto lubrikanta tokom odnosa!
Volite da pružate oralni seks, ali ne volite kakav ON ima ukus? Problem rešen - stavite iseckanu jagodu u usta dok ga zadovoljavate oralno. Tako ćete vi u ustima imati ukus koji volite, a on će se oduševiti jer će mu se nešto novo trljati o "alat".
 
Cipele

Niste raspoloženi za seks, ali on uvek jeste? Nikakav problem. Obujte svoje omiljene štikle, obucite seksi veš, namažite se uljem, stanite pred ogledalo - i već ćete biti u takvom raspoloženju da on neće znati šta ga je snašlo! Ponekad je najbolji afrodizijak kad se sami sebi dopadate.
 
Baloni

Mnogi parovi koriste balone tokom seksa sa partnerom - u "doggie" pozi možete da stavite balon između vas pazeći da ne pukne - izazovno i zabavno. Ako možete da nabavite loptu za pilates, naduvate je do pola i onda ležite na nju, tako da utonete. Naravno, ako imate svoju ideju, samo napred! Baloni su uvek zabavni!
 
Flaša ima svoju primenu

Ako želite da eksperimentišete, trojka ili svingovanje sa još jednim parom je sjajna ideja. A ako vam je prvi put, masne fote su uvek tu da vas opuste. Nekima se ne dopadne ideja, predomisle se nakon par poljubaca, tako da zahvaljujući igri imate vremena i da se "izvučete" iz neugodne situacije.
24sata.rs

Ona nije nikada doživela orgazam!

Jedna studentkinja podelila je sa svetom svoja iskustva o tome kako je živeti sa anorgazmijom, retkim poremećajem zbog kog nije u stanju da doživi vrhunac.

Megan: Kada se približim vrhuncu, u mojoj glavi se podiže zid i ja nevoljno prekidam svaku stimulaciju
 
Megan Vord (19) nikada nije doživela orgazam i taj problem nije uspela da reši ni kada je potražila pomoć stručnjaka.
 
Stanje se obično povezuje sa opštom anksioznošću i nervozom, a Megan kaže da je jedno vreme zbog toga bila potpuno nezainteresovana za seks.
 
Na studentskom sajtu The Tab ona je napisala: “Nikada, ni jednom, ni sama, ni sa partnerom, ni uz pomoć vibratora, nisam doživela orgazam. Pretpostavljam da ne znam šta propuštam, pošto ga nikad nisam doživela i ne mogu ni da ga zamislim”.
 
Ona je u martu potražila pomoć seksualnog terapeuta, ali pokušaji nisu urodili plodom.
“Seksualna terapija je specijalizovani oblik kognitivno bihejvioralne terapije. Njom pokušavate da promenite nešto što psiholozi nazivaju “maladaptivnim šemama razmišljanja” o seksu.
 
Postoji mnogo razloga zbog kojih žena može da razvije anorgazmiju i ona može da se manifestuje na različite načine. Neke se ni ne približe vrhuncu, a najčešći uzrok je nedostatak stimulacije (u prevodu, muškarac je loš u krevetu)”, piše ova 19-godišnjakinja.
 
“To nije slučaj sa mnom. Imala sam četiri različite vrste vibratora. Međutim, kada se približim vrhuncu, u mojoj glavi se podiže zid i ja nevoljno prekidam svaku stimulaciju. Sve što me je privlačilo, odjednom mi postaje odbojno i ja ne mogu da nastavim. Nešto mi podsvesno govori da ne mogu da imam orgazam, a moj terapeut pokušava da preusmeri način na koji moj mozak doživljava seks”.
 
Uprkos terapiji, ova studentkinja iz Birmingema nije uspela da doživi orgazam i prestala je da ide na seanse.
 
Megan je u potpunosti izgubila interesovanje za seks, zbog čega je njena veza trpela veliki pritisak. Ipak, njen dečko je ostao uz nju. Ona sada planira da se vrati na terapiju u nadi da će u budućnosti imati bolji seks. 
Vesti online

DRAMA U BEČU Oteo sopstveno dete i pretio da će sve dići u vazduh

U bečkom tržnom centru "Milenijum siti" danas je jedan čovek uzeo sopstveno dete kao taoca i pretio da će baciti bombu.
Tržni centar "Milenijum siti" nalazi se u podnožju "Kule Milenijum"
Usled pretnji bombom policija je evakuisala „Milenijum siti“ i čak privremeno obustavila saobraćaj linijama gradskog prevoza koje prevoze putnike do stanice kod ovog oblakodera.
Na ovu pretnju jedan posetilac centra je obavestio policiju, koja je uputila pripadnike specijalne jedinice, kao i ekipe za deminiranje.
 
Nakon razgovora sa osobom koja je pretila da će dići sve u vazduh policija je uspela da oslobodi dete i nagovori ga da se preda.
 
Dete, kako je saopšteno, ostalo je nepovređeno.
 
Policija je uspela da uhvati napadača, a u toku je pretraga tržnog centra za mogućim eksplozivnim napravama. Muškarac je trenutno u pritvoru i čeka ga saslušanje. 
Blic online

ZLOČIN KOD SMEDEREVA Upucani u glavu policijskim pištoljem

Pokušaj dvostrukog ubistva desio se jutros u selu Lipa kod Smedereva, saznaje "Blic".
Policija je u kući u ovom selu zatekla Dragana L. (28) i Zorana S. (49), obojicu sa prostrelnim ranama u glavi i oni su hitno prebačeni u Urgentni centar. Zoran S. je od posledica povreda preminuo po dolasku u bolnicu.
 
Na mestu zločina pronađen je i pištolj za koji se utvrđuje da li je njime počinjen zločin. U pitanju je, kako saznajemo, službeni pištolj policajca Nikole S., inače, sina ranjenog Zorana S.
 
Uviđaj na mestu zločina je u toku.

Uskoro opširnije...
Blic online 

Ova dvojica su hteli da zakolju taksistu...

Ovo su nasilnici koji su hteli da zakolju taksistu. Prepoznajete li ih?

Beogradska policija uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjičenih za razbojništva i napade na taksiste, saopštila je danas policija.
Nasilnici I. P. i N. A.
Kako se navodi u saopštenju, policajci su na Paliluli uhapsili N. A.(23) i I. P. (29) zbog sumnje da su izvršili više krađa.
 
Oni se terete da su 8. novembra kod Poštanske štedionice zaustavili vozilo “Pink taksija”, odvezli se do Knez Danilove ulice, gde je N. M. od vozača uz pretnju nožem, zatražio novac, dok ga je I. G. udario više puta u glavu.
 
Nakon toga, u Ulici kraljice Marije, takođe su zaustavili taksi vozilo udruženja STB i naredili taksisti da ih vozi ka Dalmatinskoj ulici, gde ga je N. A. nožem ubo u ruku, a I. P. mu držao nož ispod grla, zahtevajući da im preda novac.
 
Nakon što im je taksista dao 6.000 dinara, oni su pobegli. Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni zameniku Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.
 
Sumnja se da su N. A. i I. P. izvršili još krivičnih dela, te je policija apelovala na oštećene koji ih prepoznaju na fotografiji, da se jave u Policijsku stanicu Palilula, na telefon: 011 2753-484. 
Blic online

Ko će izgraditi najveću farmu svinja u Srbiji?

BEOGRAD - Najveći nemački proizvođač mesa Klemens Tenis dolazi 1. decembra u Srbiju kako bi priveo kraju dogovor o otvaranju farme od 1.500.000 svinja, piše ''Kurir''.
Tenis će tokom posete pogledati postojeće pogone, ali i pokušati da pronađe odgovarajuće zemljište za veliku farmu.
Ilustracija morguefile.com
Tenis planira da u Srbiji zakupi do 15.000 hektara zemljišta na kojem bi otvorio farmu svinja.
U Srbiji trenutno ima samo 3,2 miliona tovljenih svinja, a Tenisova investicija će znatno doprineti povećanju stočnog fonda i istovremeno omogućiti otvaranje novih radnih mesta i razvoj poljoprivrede.
Dogovor o izgradnji pogona za milion i po svinja postignut je nedavno tokom posete premijera Aleksandra Vučića Nemačkoj.
Premijer Vučić je rekao danas na sednici Poslovnog saveta Srbije i Nemačke da je Srbija, s obzirom na to koliko smo zainteresovani za ovaj posao, spremna da u narednim nedeljama završi sve obaveze, mnogo brže nego što bi to uradile druge države u regionu.
RTV

Kako se biomasa može upotrebiti u poljoprivredi?

Od grejanja životinja do sušenja žitarica
Utorak, 18. 11. 2014.|07:26 | Izvor: eKapija

Budući da su cene konvencionalnih goriva u stalnom porastu i postoji određena neizvesnost u njihovoj nabavci, poljoprivrednicima je najisplativije da se okrenu biomasi kako bi svoje potrebe za grejanjem obezbedili iz sopstvenih resursa. Kako za "eKapiju" kaže Todor Kovačević upravnik farme svinja "Mišićevo" iz okoline Pančeva, prelaskom na kotao za biomasu uštede su ogromne.
- Do pre pet, šest godina grejali smo prasilište i odgoj na struju, onda smo odlučili da probamo kotao na biomasu i iskustva su odlična. Koristimo žitnu slamu i kukuruzovinu sa imanja koje imamo, pa su jedini troškovi gorivo i radna snaga prilikom prikupljanja te biomase – objašnjava Kovačević dodajući da je najisplativije koristiti sojinu slamu, ali je oni, nažalost, ne prozvode na svom gazdinstvu.
Pančevačka farma ima kapacitet oko 300 krmača, a u planu je proširenje sledeće godine kada će kupiti još jedan kotao na biomasu, jer je neophodno grejanje farme od novembra pa do aprila, a u poslednje vreme čak i do maja.
Prinos biomase u proseku je 2 do 5 tona po hektaru zavisno od gajene ratarske kulture, ističe u razgovoru za "eKapiju" diplomirani inženjer i suvlasnik kompanije "Terming" Kula Branislav Banatski.
- Ono što je kod biomase potpuno izvesno je obnavljanje svake godine i konstantna zastupljenost u plodosmeni. Takođe, gazdinstva koja poseduju biomasu u svom vlasništvu često imaju svoje kapacitete za pripremu, manipulaciju i skladištenje, što im omogućava da operacije prikupljanja obave kada su uslovi najpovoljniji, odnosno period bez kiše – objašnjava naš sagovornik.
Prema rečima Banatskog, kompanija iz Kule proizvodi kotlove na biomasu, pre svega na slamu, više od dve decenije.
- Moj otac je 1990. godine instalirao prvi sistem u "Agrocoop"-u u Kuli, gde je semenski kukuruz sušen uz pomoć kočanke od kukuruza (oklasak, šapurika). Nakon puštanja sistema u rad, potošnja nafte za sušenje zrna je bila nula litara. Sva potrebna toplotna energija za sušenje zrna dobijena je sagorevanjem kočanke – navodi sagovornik "eKapije".
Od tada je ova firma iz Kule konstruisala i napravila više od 20 tipova kotlova na bale slame, briket i pelet od slame. Do sada je "Terming" instalirao opremu u više od 50 farmi svinja, 30-tak gazdinstava, kako kaže Banatski, i nebrojeno individualnih poljoprivrednih gazdinstava. Proizvedeno je ukupno oko 3.000 raznih kotlova na biomasu. Kapacitet kotlova je od 30 kW do 2 MW, a najčešća upotreba je u poljoprivredi. - To mogu biti velika gazdinstva gde se greju upravne zgrade, radionice, farme svinja i pilića, sušare, plastenici, gde se koriste kotlovi od 200 kW pa na više. Kotlovi manje snage od 40 do 60 kW koriste individualna gazdinstva (privatne kuće) za grejanje kuće i ostalih objekata. U poslednje vreme moderni paori koji imaju velike površine zemlje i mini sisteme (sušare, plastenike ili farme), sve češće koriste kotlove veće snage na gazdinstvu – kaže Banatski.
Grejanje plastenika i farmi
Kotlovi na biomasu kao deo sistema za grejanje sagorevanjem slame smanjuju troškove grejanja nekoliko puta. Sagorevanjem slame dobija se topla voda koja se kroz odgovarajući sistem distribuira u objekte koji se greju. Taj sistem se koristi za grejanje farmi svinja, koza, pilića.
- Na farmama svinja to su prasilište i odgoj gde se primenjuje podni panelni sistem grejanja. Na farmama pilića grejni medij je topli vazduh, ali je princip dobijanja tople vode u kotlu identičan – ističe sagovornik našeg portala.
Na istom principu, prema njegovim rečima, funkcioniše i oprema za grejanje na biomasu u plastenicima, a razlika je samo u instalaciji koja je u grejanom objektu. U plastenicima su to cevi, cevni registri ili kaloriferi.
Sušare na biomasu
Kod sušenja semenskog kukuruza topla voda se šalje u toplotne izmenjivače gde se toplota prenosi sa vode na vazduh. Ugrejan vazduh na temperaturu do 45 stepeni se ventilatorima usmerava u ćelije gde je zrno.
- Prilikom sušenja merkantilnog zrna temperature idu i do 100 stepeni kada se koriste termogeni gde topli vazduh direktno iz agregata ide u sušaru. Sušare koje mi proizvodimo su šaržnog tipa (napuni se zrnom i suši se u mirnom sloju) čime se smanjuje oštećenje zrna. Nakon završetka procesa sušenja zrno se ispušta iz sušare kroz koso dno.
Isplativost
Prema podacima kompanije "Terming", dnevni nivo grejanja za farmu svinja je u proseku 18 časova, a sezona grejanja jedne farme traje 7 meseci, odnosno 210 dana. Ukoliko se grejanje farme koristi postrojenje od 400 KW, potrebno je 720 kg nafte na dan, odnosno 151.200 kg nafte po sezoni, a to je 16.632.000 dinara. Za isto postrojenje dnevno je potrebno 864 m3 gasa, što je 181.440 m3 gasa po sezoni, a troškovi grejanja na gas su 7.439.040 dinara.
Ukoliko bi ta ista farma svinja okrenula grejanju na biomasu, odnosno na slamu, uštede su velike. Farmi svinja je potrebno 2.520 kg slame na dan, što je 529.200 kg slame po sezoni, uz prosečnu težinu bale slame od 15 kg, to je 35.280 bala slame po sezoni. Trošak se procenjuje na 793.800 dinara po sezoni, ukoliko se računa se da je cena slame u vlasništvu 1,5 din/kg što je cena rada, goriva i veziva. Kada se uzme u obzir cena kotlarnice na biomasu i instalacije postrojenja, ovakva investicija se isplati već u prvoj sezoni upotrebe.
Irina Milošević ekapija

VIDEO: SNIMAK TAOCA pred ubistvo!

Severnoafričko krilo Al Kaide objavilo je video snimak na kom taoci, Francuz Serž Lazarević i Holanđanin Sjak Rijke, apeluju na vlade svojih zemalja da pregovaraju o njihovom oslobađanju.

Video snimak, objavljen na džihadističkom forumu, sastoji se iz dve scene, gde je svaki od taoca na različitoj lokaciji. Prvo se pojavljuje Francuz Lazarević (50), koji je u Maliju otet pre skoro tri godine. On na glavi nosi crni turban i sedi na sedištu u kolima.
 
- Veoma sam bolestan, bole me bubrezi i imam visok krvni pritisak... Strahujem da mi je život u opasnosti od francuske intervencije u Iraku. Molim vas gospodine predsedniče (Fransoa Oland) da sve učinite da budem oslobođen jer ste vi odgovorni za ono što će mi se dogoditi - rekao je Lazarević, koji je govor završio sa porukom upućenoj porodici.

Kancelarija francuskog predsednika je saopštila da se utvrđuje autentičnost ovog snimka. U saopštenju se navodi da je Oland u kontaktu sa svim zemljama regiona i da koristi sve forme dijaloga radi oslobađanja taoca. Poslednji dokaz da je Lazarević živ bio je junu. Filip Verdon, Francuz koji je otet zajedno sa Lazarevićem, ubijen je prošle godine, na severu Malija.
 
U drugom delu snimka pojavljuje se Holanđanin Rijke, koji je otet u novembru 2011. godine iz jednog restorana tokom putovanja Saharom.
 
- Danas je 26. septembar 2014. godine... ima više od 1.000 dana od kako sam otet - rekao je Rijke, obučen u belu košulju.
 
Rijke se požalio na bolove u leđima, ističući da je emotivno u jako lošem stanju.
 
- Smatraću moju vladu odgovornom ako mi se nešto loše dogodi. Molim vas, pomozite mi - kazao je on.
 
Agencija Rojters navodi da nije uspela da dobije nezavisnu potvrdu autentičnosti snimka ekstremističke grupe AQIM. 
Blic online

Sremskomitrovački "Mitros" će kupiti...

SREMSKA MITROVICA - Privredni sud u Beogradu objavio je danas javni poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih investitora zainteresovanih za kupovinu sremskomitrovačkog "Mitrosa". Procenjena vrednost preduzeća je nešto veća od 478 miliona dinara, a zainteresovani kupci treba da polože depozit u iznosu od 95,7 miliona dinara.
Krajnji rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih je 18. decembar do 11.45 časova, a javno otvaranje prispelih ponuda je istog dana, 15 minuta po isteku vremena za predaju ponuda.
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je dopisniku Radio Novog Sada izjavio da su u katastar uknjiženi svi objekti "Mitrosa" i da su se stekli svi uslovi da ovaj gigant dobije novog vlasnika..
fkuapv.org
"U ogradi kruga "Mitrosa" sada je 14 hektara zemljišta i oko 24.000 kvadratnih metara objekata koji su legalno upisani u javne knjige. Ne postoji ni najmanji objekat, a da nije upisan u knjige. Dok nismo sredili situaciju, iako to nije posao grada, imali smo stanje da 60 odsto objekata "Mitrosa" nisu bili upisani u knjige, a to je odbijalo investitore. Sada se pred potencijalnog kupca izlazi sa potpuno sređenim papirima o vlasništvu", rekao je Nedimović za Radio Novi Sad.
Po njegovim rečima, na stečajnom upravniku je bilo samo da završi izmenu procene vrednosti preduzeća i da oglasi prodaju "Mitrosa".
"Verujem da će već do 20. decembra biti potpisan ugovor o prodaji "Mitrosa". Investitori su ozbiljni i žuri im se da imaju pouzdanu klanicu koja može raditi za rusko tržište, pa verujem da smo najzad rešili i pitanje oživljavanja "Mitrosa", naveo je Nedimović za Radio Novi Sad.
Kako se nezvanično saznaje, interesovanje za kupovinu "Mitrosa" pokazalo je nekoliko investitora iz više zemalja, a kao najozbiljniji kupac slovi jedna kompanija iz Austrije čiji su predstavnici već obavljali razgovore sa najvećim stočarima Srema o isporuci tovljenika klanici koja bi najviše radila za izvoz na rusko tržište.
RTV

VIDEO - Uhapšen Srbin sa tonom kokaina...

Španska policija objavila je snimak na kome se vidi kako je zaplenjena tona kokaina na jedrilici, kada je uhapšeno i tri člana posade,među kojima je bio i jedan državljanin Srbije.
Španske vlasti su zaplenile gotovo tonu kokaina sa jedne jedrilice u blizini Kanarskih ostrva.
 
Čamac španske Carinske uprave je juče presreo jedrilicu “Liberti bel” oko 200 nautičkih milja (370 kilometara) južno od španskog ostrva Gran Kanarija, navodi se u saopštenju, koje je prenela agencija AFP.
 
Jedrilica duga 18 metara je isplovila sa Britanskih Devičanskih ostrva u kojima je i bila registrovana.
 
Carinski službenici i policajci su u unutrašnjosti jedrilice otkrili gotovo 950 kilograma kokaina, koji je zaplenjen i do sutra ujutro će biti transportovan u luku Las Palmas.
 
Kokain je bio raspoređen u 32 paketa od po 30 kilograma i to celom dužinom jedrilice, a počinioci će uskoro biti izvedeni pred sud u glavnom gradu Kanarskih ostrva. 
Blic online

Napad sekirom u Sinagogi... VIDEO

Najmanje šest osoba je poginulo a šest je povređeno u napadu u sinagogi u Jerusalimu, saopštila je izraelska policija.
Među poginulima su i napadači, dvojica Palestinaca iz istočnog Jerusalima.
Napadači su ubijeni u policijskoj intervenciji.
 
"Teroristi su ušli u sinagogu naoružani pištoljima, sekirama i noževima", navodi se saopštenju policije.
 
Portparol izraelske hitne pomoći je za Vojni radio izjavio da su lekari na mestu napada ukazali pomoć devet osoba, od čega je petoro u teškom stanju, preneo je Rojters.
 
Sinagoga se nalazi u kvartu Har Nof u zapadnom delu Jerusalimu, gde većinski žive ortodoksni Jevreji.

Portparol policije Miki Rozenfeld je izjavio da vlasti u Tel Avivu smatraju ovaj najteži napad u poslednjih nekoliko godina "terorističkim aktom".
 
Do napada je došlo tokom jutarnje molitve u sinagogi na jugozapadu Jerusalima, u naselju Har Nof.
"Dvojica terorista, verovatno iz istočnog Jerusalima, ušli su u sinagogu u Har Nofu i napali vernike sekirama i pištoljem. Teroristi su neutralisani", izjavila je portparol policije Luba Samri za agenciju AFP Blic online

Još jedan Pazarac ojadio Mozzart!

novembar 18th, 2014 | by HaberNews
Novi Pazar
0
Ovakav tiket retko se viđa. Mozzartov kladilac iz Novog Pazara pokazao je neverovatno poznavanje fudbala, kako reprezentativnog, tako i nižerazrednog klupskog. Nižerazredna italijanska utakmica, ista takva češka, uz još četiri para iz kvalifikacija za EURO doneli su ovom velemajstoru kladionice preko milion dinara.
14162113836026
Ovaj prelaz iz 1 u 1 na meču Most – Znojmo ne treba ni komentarisati, ali je očigledno rezultat dugog praćenja evropskog fudbala. Takođe, treba znati kada da se gađaju italijanski klubovi na više golova. Holanđani i Kipar su ušli bez ikakvih problema.
Možda je najviše živaca pogubljeno na meču Azerbejdžan – Norveška, gde su Norvežani pobedili, ali dosta teže nego što je možda očekivano. Ono što je nama privuklo pažnju jeste ovaj doktorski pogodak na Izrael 2+, pošto se zna da su Bosanci tvrd tim.
Da je igrač član MOZZART kluba, ostvario bi i benefit „dobitak plus“, što znači da bi u narednih deset dana mogao besplatno da se kladi u visini uplate. Uglavnom, svaka čast!
Sandzakhaber / izvor: mozzartsport.com

Zaharije Trnavčević: "Sebe krivim za smrt svojih sinova"

Potresna ispovest Zaharija Trnavčevića

Izgubio sam dva sina, Nenada i Davida, a supruga Ljiljana se naprosto ugasila nakon smrti prvenca. Sebe krivim jer sinovima nisam bio uzor.
Sebi je najstroži sudija: Zaharije Trnavčević živi sam
Ovako priča Zaharije Trnavčević, novinar, najbolji poznavalac života sela i seljaka, koji i danas, u 88. godini, radi autorsku emisiju “Znanje na poklon”. Nedavno je objavio autobiografiju “Sam o sebi i drugima” u kojoj otvoreno piše o porodičnoj tragediji. Izgubio je oba sina, i za to krivi sebe.
 
- Nikog drugog. Ja nisam čovek mazohista. Ja sam pošten čovek. Kad posmatram svoje roditeljstvo, nalazim da sam kriv - kaže Trnavčević.
 
Mlađi sin Nenad (22)
Ubio se 1981. skokom sa terase porodičnog stana pod uticajem droge. Stepen navike za opijatima je bio užasno velik. Još su teži bili procesi odvikavanja.
Prva tragedija, oktobra 1981. Mlađi sin Nenad, kome su u to vreme bile samo 22 godine, nakon povratka iz Amerike, gde je proveo leto, skočio je sa terase porodičnog stana u trenucima sužene svesti zbog opijata.
 
- Bio je veoma drag, lep i šarmantan mladić. Jednom su ga kao malog fotografisali pored jelke i posle koristili za razglednice. Ali, taj stepen navike i potrebe za obnavljanjem opijata je bio užasno visok. Još su teži bili procesi odvikavanja i lečenja - priseća se Trnavčević.
 
Stariji sin David (50)
Umro je od raka pluća, 2006. godine. Bio je uspešan arhitekta. Pušio je tri paklice dnevno. Njegova smrt je slomila majku Ljiljanu, koja se povukla u sebe.
Stariji sin David umro je od raka pluća kad mu je bilo 50 godina, 2006. godine.
 
- Pušio je po tri kutije cigareta dnevno. Davidova smrt je moju Ljiljanu slomila. Bol za prvorođenim sinom je ugasila svu životnu radost u njoj. Nije pomoglo ni to što imamo dvoje divnih unuka, Tamaru i Nikolu. Povukla se u sebe, slagala je pasijans. Sve je to dovelo do tihog gašenja i umrla je 5. oktobra 2010. od posledica Alchajmerove bolesti - kaže Trnavčević.
 
On i supruga su, kaže, imali različit pogled na vaspitanje, što je decu zbunjivalo. Umesto da nađu sigurnost u kući, deca su je tražila na ulici.
Supruga Ljiljana
Zaharije i Ljiljana su imali različit pogled na vaspitanje, što je decu zbunjivalo. Umesto da nađu sigurnost u kući, deca su je tražila na ulici.
- Ja sam želeo da ih vaspitavam kao što je mene moj otac, strogo, ali sa ljubavlju. On je od nas tražio poštenje i rad, a imovina nam nije bila na prvom mestu. Moja supruga je, s druge strane, odrasla u brojnoj porodici gde je majka prodavala stvari da bih njih sedmoro prehranila. Zato joj je sticanje imovine bilo najvažnije. Dozvolio sam da njen pristup prevlada. Sticali smo novac, a izgubili kontakt s decom. Tražeći uzor, našli su ga na ulici - strog je prema sebi Trnavčević.
 
Bio bi zadovoljan kad bi poruka da deci treba posvetiti vreme sitgla bar do jednog roditelja.
Blic online

Ko je finansirao najveći teroristički napad u istoriji...?

Zakarijus Musaui (46), džihadista koji izdržava kaznu doživotnog zatvora zbog saučesništva u napadu na zgradu Svetskog trgovinskog centra 9. septembra 2001. godine, izneo je šokantne tvrdnje na račun kraljevske porodice Sudijske Arabije.
Zakarijus Musaui
On je izjavio kako je neimenovani saudijski princ finansirao časove letenja devetnaestorici terorista, među kojima se i sam nalazio, a koji su učestvovali u napadu na kule bliznakinje.
 
Ove tvrdnje nalaze se u dokumentima koji su predati sudijama Federalnog suda u Oklahomi, a u njima stoji Musauijeva izjava: “…saudijski princ mi je pomagao u mojim terorističkim aktivnostima….kao i Osami Bin Ladenu.”

Takođe je naveo kako je Osama Bin Laden, u saradnji sa saudijskim princem planirao da izvrši atentat na Bila Klintona, tako što bi srušio predsednički avion SAD “Er fors 1.”

"Planirao da zajedno sa saudijskim princem ubije Bila Klintona": Bin Laden
Državni vrh Saudijske Arabije oštro je demantovao bilo kakvu povezanost sa napadom koji se dogodio 9. septembra 2001. godine, tvrdeći kako su oni jedni od najbliskijih saveznika Sjedinjenih Država, a ne njihovi neprijatelji.
 
Advokati tužilaštva su se susreli sa Musauijem prošlog meseca u maksimalno obezbeđenom zatvoru u Koloradu, gde terorista služi doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Oni su izjavili kako je material dobijen od osuđenog džihadiste “veoma relevantan.”

Ipak, mnogi tvrde da Musauijeve tvrdnje ne treba uzimati zdravo za gotovo. Profesor Pravnog fakulteta u Ričmondu, Karl Tobajas, kaže da je Musauijev “kredibilitet sumnjiv, i da smatra da njegovo svedočenje ne treba olako uzimati kao istinito.”
 
Mousaui, koji sebe naziva “Alahovim robom”, prvi put je uhapšen u aprilu 2001. godine, kada su ga zaposleni u pilotskoj školi u Minesoti prijavili policiji. Terorista je tada navodno insistirao da pilotira “boingom 747” iako nije posedovao pilotsku dozvolu. Kasnije je uhapšen kao jedan od osumnjičenih za teroristički napad 9. septembra, a 2005. godine osuđen je za saučesništvo u terorističkom zločinačkom poduhvatu, koji je za cilj imao ubijanje američkih građana.

Tokom suđenja, Musaui je neprestano vređao sudiju i pokušavao da otpusti svoje advokate.

Bin Laden je negirao bilo kakav udeo Zakarijusa Musauija sa napadom na STC

U jednom momentu suočavao se sa smrtnom kaznom, ali je porota ipak glasala protiv, i spasila ga električne stolice.
 
Jedan od psihologa je tokom suđenja u svom svedočenju Musauija nazvao “paranoidnim šizofreničarem”, na šta je optuženi počeo da ga ismeva i vređa. Dok je psiholog napuštao sudnicu, Musaui je uzvikivao: “Ludak ili ne? Pitanje je sad!!
 
U prilog onima koji najviše sumnjaju u Musauijev iskaz ide i video snimak iz 2006. godine, u kojem Osama Bin Laden negira bilo kakvu vezu sa njim.
 
“Za misiju sam regrutovao 19 braće, ali među njima nije bio brat Zakarijus. On nema nikakve veze sa devetim septembrom”, navodi Bin Laden u snimku.

Ipak, jedan od advokata koji su ga ispitivali, Džeri Goldman, izjavio je kako veruje da je material koji su dobili od Musauija “i te kako relevantan i koristan.”
Blic online

SVET PRED KOLAPSOM

London -- Dejvid Kameron je ocenio da "opasna atmosfera nestabilnosti i neizvesnosti" u svetu, poput epidemije ebole, krize u Ukrajini i Siriji, preti globalnoj privredi.
Foto: Tanjug
"U svetskoj privredi je uključena crvena lampica, šest godina posle krize koja je svet bacila na kolena", naveo je britanski premijer u autorskom tekstu objavljenom u britanskom Gardijanu.
Prema njegovoj oceni, zoni evra preti "treća recesija zbog opasne atmosfere nestabilnosti i neizvesnosti".

Kameron smatra da problemi u svetu predstavljaju ozbiljnu opasnost i za privredni oporavak u Velikoj Britaniji.

"Ne možemo u potpunosti da se izolujemo, ali moramo uraditi sve što možemo da zaštitimo svoj privredni rast", dodao je britanski premijer.

Britanska privreda beleži zadovoljavajuće rezultate. Stopa nezaposlenosti se stabilizovala na šest odsto u poslednjem kvartalu završno s krajem septembra, što je najniži nivo nezaposlenosti od 2008. godine.

Banka Engleske (BoE) predviđa snažan rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u Ujedinjenom Kraljevstvu - 3,5 odsto 2014, 2,9 odsto 2015. i 2,6 odsto 2016. godine.
B92

REKORDAN ROD - MANJA DIGESTIJA! Od 10 šlepera repe samo 3 idu proizvođaču?

Šećerna repa u južnom Banatu je rekordno rodila. Prosečan prinos od 60 tona po hektaru veći je za 30 odsto nego lane, ali poljoprivrednici se žale na manju digestiju i otežanu isporuku roda u šećerane.
Poljoprivrednici imaju rekordan rod šećerne repe i dobru ugovorenu otkupnu cenu od četiri hiljade i sto dinara po toni, ali, kako kaže Vladimir Uhrik iz Stare Pazove, imaće i pored svega manju zaradu od očekivane, jer je digestija smanjena, a nečistoća korena povećana.
Pripremio Goran Jovičić
"Na jednom kamionu kad nam odbiju na nečistoću 52 odsto i na digestiji 12 odsto od naše repe ostaje nam 30 odsto, što znači da od deset kamiona sedam ide šećerani, a samo tri ostaje nama da naplatimo", kaže Uhrik.
Željko Kovačević, zamenik generalnog direktora šećerane "Sunoko" kaže da su šećerane i poljoprivredni proizvođači primorani da dobro sarađuju, jer jedni bez drugih ne mogu.
"Pozivam sve koji imaju neke pritužbe i nedoumice oko digestije i nečistoće da dođu u šećeranu i u dogovoru sa "Jugoispektom" odradićemo sve kontrole i sačinićemo zapisnik", napominje Kovačević.
Ratari kažu da im velike količine izvađene šećerne repe stoje na njivama, jer šećerana iz Kovačice sa kojom imaju ugovorenu proizvodnju ne može sav rod odjednom da preuzme, jer u fabrici već imaju 100 hiljada tona šećerne repe za preradu.
Živan Jovanov, poljoprivrednik iz Bavaništa se plaši da će repa kalirati na njivi.
"Repa stoji već dve nedelje na njivi, pored puta i košava i visoke temperature za ovo doba godine nepovoljno mogu uticati na njen kvalitet", plaši se Jovanov.
Željko Kovačević, zamenik generalnog direktora šećerane "Sunoko" kaže da razloga za brigu nema: "Šećerna repa koja je zdrava, a ove godine je takva, uglavnom je odličnog kvaliteta i nema truleži tako da može da stoji i do mesec i po dana pri ovakvim vremenskim uslovima".
Šećerana iz Kovačice preradiće ove godine dva i po miliona tona šećerne repe i proizvešće ukupno 550 hiljada tona šećera, što je i više nego dovoljno da se podmire sve potrebe domaćeg tržišta, ali i da se ispuni izvozna kvota od 180 hiljada tona šećera.
RTS

Iskrena priča svingera: Nikada nismo prevarili...

izvor: news.com.au
B92
Kristi i Mark su naizgled konzervativne računovođe koji žive kao i sav normalan svet. Ipak, iza svega toga krije se tajni život ispunjen godinama uživanja u grupnom seksu. Sada je ovaj par rešio da istupi javno i govori o tome.

Četrdesetogodišnja Kristi i godinu dana mlađi Mark iz Teksasa u braku su 14 godina, a smatraju da je uživanje u svingovanju upravo ono što održava njihov brak.

"Ovo je naša ljubavna priča. Mi smo normalni. Imamo iste probleme kao i drugi ljudi. Ne želimo da ubeđujemo ljude da pristaju na to, ali jednostavno želimo da pokažemo koliko je naš život divan“, kaže Mark.

U svojoj novoj knjizi "Moderni brak“ par piše o tome kako je izgledala njihova prva svingerska žurka 2005. godine.

"To je bio potpuni haos, gomila muškaraca i žena jedni na drugima. Prvi put smo bili uplašeni i uzbuđeni, pa smo samo posmatrali. Nije nam dugo trebalo da shvatimo da sledeći put želimo da se upustimo u to.“

Ipak, Kristi i Mark su ustanovili dva važna pravila: uradiće to iz čiste zabave i nikada neće imati seks jedni s drugima pred drugim ljudima.

Prvi put se nisu utopili u masu i neograničeno menjali partnere, već su počeli s blažom varijantom da probiju led. Upoznali su se s još jednim parom u hotelskoj sobi, te poneli gomilu seksualnih igračaka.

Što se tiče polno prenosivih bolesti, ovaj bračni par kaže da je vrlo neuobičajeno da neko dobije neku bolest, te da se na takve stvari izuzetno pazi.

"Šta je bezbednije? Kada se nepoznati par smuva u baru ili seksualna žurka?“, pita se Mark.

Jedna po jedna, granice su ubrzo nestajale, a par se i previše opustio. Kristi je jednu noć čak uhvatila sebe kako sa slušalicama sedi u dnevnoj sobi i gleda seriju „Breaking Bad“ dok njen suprug i još jedan muškarac vode ljubav sa devetnaestogodišnjakinjom.

Kako kaže, nekada bi joj se dešavalo da se od prevelikog umora onesvesti u toku seksa s nepoznatim muškarcem.

Najznačajniji zaokret u svingerskom životu doživeli su kada su otišli u rodni Ostin da posete porodice. Pozvali su na večeru školskog druga Breta i njegovu suprugu Teri koja je bila veoma temperamentna žena. Šuškalo se da grade seksualnu sobu u svom novom domu.

Povezali su se na dubljem nivou i započeli ozbiljnu svignersku vezu: Kristi se zabavljala sa Bretom, a Mark sa Teri. Pošto su živeli daleko, često su se posećivali na nekoliko dana kada bi organizovali svingerska druženja.

Ipak, ubrzo je postalo komplikovano. Mark i Teri su razvili emocije jedno prema drugom, baš kao i Bret i Kristi.

Kristi je često bila ljubomorna na iskustva koja su Mark i Teri delili, a zajedno su imali običaj da odlaze na izložbe i predstave na Brodveju. Mark je delio isti osećaj čim bi video da Kristi i Bret planiraju neko ludo iskustvo poput skakanja iz aviona.

"Bilo je užasno. Izgledali su veoma blisko. Uopšte nismo shvatali koliko je sve to postalo bolesno“, kaže Mark.

Situacija je kulminirala u trenutku kada je Teri zatražila razvod kako bi bila s Markom, a Kristi je počela da se smeje ne shvatajući je ozbiljno. Na kraju, Teri je ostavila i Breta i Marka.

Shvativši u kakvu su se komplikaciju upleli, Mark i Kristi danas praktikuju „obične“ svignerske zabave bez ikakvih daljih obaveza. Oni smatraju da takva vrsta zabave nema nikakvog uticaja na njih, osim što čini njihovu vezu kvalitetnijom i jačom. Ipak, svesni su toga da njima mnogi bliski ljudi neće biti oduševljeni, posebno sada kada su objavili knjigu i obelodanili svoj tajni život.

"Moja mama sigurno neko vreme neće pričati sa mnom, jer radimo nešto što se smatra nemoralnim“, kaže Mark.

"Ja mislim da će moja biti samo šokirana, ali ne verujem da će nas osuđivati“, ističe Kris.

Zanimljivo je da oboje ne smatraju da su ikada prevarili jedno drugo.

"Mi ovo radimo zajedno. Ne moram da se krijem da bih ga varala i imala seks s nekim drugim. Da više parova postupa kao i mi, ne bi bilo ovoliko nevere u vezama. Ne bi imali razloga da varaju.“

Ovaj par u budućnosti želi da usvoji dete, a Kristi kaže da je spremna da se upusti u borbu sa svetom kada se odluči na takav korak. Ipak, svingovanja ne žele da se odreknu.

"Radićemo ovo dokle god možemo. Mislim da ne možemo da živimo bez toga“, zaključuje Mark. 
B92

Bečejac zaklao rođaka jer je hteo da izađe iz sekte!

Robertu Heju (37) iz Bečeja, zbog sumnje da je u noći između petka i subote, u svom stanu, ubio Tibora Lakatuša (50), određen pritvor.
SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš odredio je posle saslušanja pritvor Robertu Heju (37) iz Bečeja, zbog sumnje da je u noći između petka i subote, u svom stanu, nožem zaklao sugrađanina Tibora Lakatuša (50).
Spekuliše se da je Lakatoš ubijen jer je pokušao da izađe iz sekte.
Sudija Bakoš kaže za „Novosti“ da je pritvor Heju određen zbog sprečavanja uticaja na svedoke. Istragu vodi Više javno tužilaštvo, ali kako ovde ne žele da daju nikakve informacije o ovom slučaju, nepoznato je da li je Hej saslušan. Najverovatnije da zbog štrajka advokata do toga nije došlo, a u prethodnom postupku pred Višim sudom Heja je zastupao branilac po službenoj dužnosti i samo u vezi sa procesnim radnjama.
Kako smo nezvanično saznali, u evidenciji osumnjičenog za svirep zločin, nalaze se dve mere obaveznog lečenja na psihijatriji. Izrečene su mu zbog ranijih krivičnih dela koja se odnose na mučenje domaćih životinja. U kratkom razgovoru sa sudijom izjavio je da nema šta da kaže, da je kriv - i tačka. 
Novosti online 

DOŽIVI 180 ORGAZAMA ZA 2 SATA: Osećam se kao perverznjak u blizini dece!

Zato ne mogu da pomognem deci u školi ili da idem na školska putovanja, jer ni deca ni roditelji ne mogu da razumeju, rekla je Kara
Kara Anaja-Karlisi (30) iz Arizone dnevno provede po šest sati seksualno nadražena, a jednom je doživela preko 180 orgazama za dva sata. Ona kaže da je zbog ovog neobičnog i retkog poremećaja primorana da većinu vremena provodi u kući, jer se stidi da će doživeti orgazam u najneprijatnijim okolnostima. Kao na primer u supermarketu, ili dok vozi sina u školu.

Kari je dijagnostikovan ovaj čudan poremećaj, "uporno genitalno uzbuđenje", pre tri godine. Od tada joj se dešavalo da doživi vrhunac na najneverovatnijim mestima - od igrališta do supermarketa. Kara kaže da zbog toga većinu vremena provodi kući, ne može da pronađe posao i stidi se da provodi puno vremena sa decom.
"To je ponižavajuće i zbunjujuće. Kada se nalazite blizu dece osećate se kao perverznjak jer vam u isto vreme telom struje sva ta osećanja. Zato ne mogu da pomognem deci u školi ili da idem na školska putovanja, jer ni deca ni roditelji ne mogu da razumeju", objašnjava Kara.
Ona kaže da su njeni neželjeni vrhunci posebno uticali na njen odnos sa sinom, jer se ona oseća "prljavo" kada ima ovakav osećaj pored sina. Zbog toga mu retko kada dolaze drugari kući, a ona se boji da će to uticati na njegovu budućnost. Najgore do svega je što ne mogu to da mu objasnim jer je previše mlad", objašnjava ona.
Karin sin ima 10 godina. Kara se priseća da joj se ovaj poremećaj prvi put javio pre tri godine, u supermarketu. Šetala je među gondolama, i odjednom je osetila da joj seksualnu želju budi sve što vidi, dotakne ili pomiriše. Ona je počela da paniči, ali osećaj nadraženosti je nastavio da raste, sve dok nije pala na pod i doživela tri vezana orgazma. - Bio je to jedan od najintenzivnijih orgazama koji sam ikada imala, i to bez ičije pomoći. Bila sam zbunjena i uplašena, istrčala sam iz radnje i sela u kola. Dok sam vozila, nastavila sam da doživljavam orgazme. To mi je bio prvi put, i bilo je to šest sati konstantnog uzbuđenja i vrhunaca. Bila sam prestrašena", seća se ona.
Kara je od tada pokušala sve kako bi ublažila ovo stanje, od ledenih obloga do promene ishrane i fizičke aktivnosti, ali izgleda da ništa ne deluje. "Kada imam dobar dan, doživim po 10 orgazama i osećam se dobro, kao da bih mogla da nastavim sa normalnim životom i da se zaposlim. Ali kada je loš dan, dođe mi samo da navučem zavese i da nikad ne ustanem iz kreveta", kaže ona.
Ne samo da zbog ovog problema ne može da nađe posao, jer ne bi mogla da kaže šefu "izvinite, ali danas neću doći jer patim od orgazama" . Ovaj pore,mećaj joj je uticalo i na brak.  Ona je ranije sa mužem imala seks oko četiri puta mesečno, a sada zbog svim ovih hormona zahteva mnogo više pažnje. "I dalje imamo seks, ali ponekad smo jako frustrirani jer sam ja uvek uzbuđena", objašnjava Kara.
(Žena Blic) Kurir