петак, 24. октобар 2014.

U centru Subotice sačmarom pucano na mačka

Sinoć je, oko 23 časa, na parkingu u centru Subotice Mirjana Nešković pronašla povređenog mačka. Pomislićete da je ovo još jedna priča o spasavanju napuštene životinje, kakve slušamo svakog dana, ali nažalost situacija je mnogo gora. Odavno nismo videli monstruozniji čin – mačor od 7,8 meseci upucan je sačmarom, a delići olova, kojih ima mnogo, i dalje se nalaze u njegovom telu! 
 
Za portal životinje.rs Mirjana Nešković ispričala je šta se tačno prksinoć dogodilo u centru Subotice:
- Na parkingu sam slučajno videla mače, pa sam po navici prišla da ga pomazim. U mraku se nije videlo da je povređen, ali kada sam krenula kući videla sam da pokušava da krene za mnom ali da uporno pada. Okrenula sam se i pomislila „E, neću te ostaviti takvog, ideš ti sa mnom kući!“ – počinje priču Mirjana, koja inače ima 8 mačaka i 8 pasa.
 
Tek kada je stugla kući, na svetlu je videla koliko su zapravo teške povrede jadnog mačora.
-Na svetlu sam videla da je pun olova koje mu je virilo i iz glave! Odmah sam kontaktirala Udruženje Anima, koje će danas podneti kao udruženje krivičnu prijavu protiv N.N. lica.
 
Pošto je već bila ponoć Mirjana nije mogla odmah da odvede mačka kod veterinara, ali je to bila prva stvar koju je danas učinila:
- Veterinar je bio skeptičan i još nemamo tačnu prognozu da li će se i koliko mačak oporaviti. Veterinar je uradio snimak, na kome se ne mogu ni prebrojati svi delići. Dao mu je terapiju, na koju ga moram voditi svakog dana, ali će operacija vađenja sačme morati da sačeka, bar do utorka.
- Mačak je pun hematoma, rana i ima potres mozga. Veterinar je rekao da je u mačka verovatno pucano više puta, da su rane stare par dana, a da je potres mozga dobio jer ga je neko gađao kamenom. Na jedno oko više neće gledati, jer mu je sačma zarivena neposredno iznad oka.
Udruženje Anima iz Subotice podneće krivičnu prijavu, a Mirjana se sprema za razgovor u policiji. Kaže da nikoga nije videla na parkingu, ali da ukoliko postoji volja, počinilac se može naći jer je parking pokriven kamerama.
Mačak se sada nalazi kod Mirjane koja će preuzeti brigu o njemu. Dala mu je ime Dobrivoje, jer kako nam je objasnila on i dalje veruje ljudima i veoma je umiljat.
- Dobrivoje pokušava da se uspravi na noge, ali gubi ravnotežu i pada. U jednoj nozi ima sačme, pa da boli kada ustaje. Nadam se da će se izvući! Žalosno je u kakvom gradu živimo! Subotica je postala užasno mesto za napuštene životinje, setimo se samo šta se dogodilo psu Mikiju pre dva meseca.
www.suboticaonline.rs

VIDEO: NOVA DRAMATIČNA SNIMKA Kako je pomahnitali terorist napao kanadski parlament

Policija u Ottawi objavila je niz dosad neviđenih snimki nadzornih kamera oko parlamenta
Pomahnitali napadač koji je u srijedu ubio kanadskog vojnika Nathana Cirilla (24) kod spomenika žrtvama rata u Ottawi, a zatim se naoružan uputio u zgradu parlamenta gdje je otvorio vatru, želio je putovati u Siriju, ali mu je prijava za putovnicu kasnila zbog sumnji u ekstremizam, objavila je danas policija na konferenciji za novinare.
Michael Zehaf-Bibeau (32), kojeg je u parlamentu ustrijelio i ubio umirovljeni policijski narednik Kevin Vickers (58), nije bio među 90 osoba pod nadzorom vlasti, ali je tražio putovnicu i planirao otputovati u Siriju.
Od policije je zatražena dodatna sigurnosna provjera nakon prijave za putovnicu, ali ubojica nije bio stavljen pod nadzor.
- Odgađanje izdavanja putovnice zbog istrage bio je dio njegove motivacije koja stoji iza napada na parlament u Ottawi. Iako njegova prijava nije odbijena, samo odgođena zbog istrage - kazao je šef policije Bob Paulson na konferenciji za novinare.
Njegovu želju za odlaskom u Siriju vlastima i medijima danas je otkrila njegova majka.
- Plačem za žrtvama pucnjave, ali ne i za svojim sinom - kazala je.
Michael Zehaf-Bibeau imao je kanadsko državljanstvo, ali isto tako i libijsko, otkrili su iz policije.
Šef policije također je otkrio da je e-mail Zehafa-Bibeaua pronađen na kompjuteru osobe osuđene za zločine povezane s terorizmom u Kanadi.
Policija je ustvrdila da je djelovao sam i da pucnjava nije povezana s ubojstvom drugog vojnika u ponedjeljak u Quebecu.
Paulson je također izjavio da su službe sigurnosti identificirale 93 Kanađana koji su pokazali namjeru putovanja u inozemstvo kako bi se borili na strani ekstremističkih skupina.
Kanadski premijer Stephen Harper od danas je stavljen pod 24-satnu policijsku zaštitu.
Također, objavljena je i videosnimka nadzornih kamera koja prikazuje cijeli krvavi pohod napadača kojeg navodno povezuju s terorističkim grupama, iako ta informacija još uvijek nije potvrđena.
www.jutarnji.hr

Srpske zvezde koje su imale najveće transformacije (i jedan srpski političar čija promena će vas iznenaditi)

Autor: 24sata 
Glumica Rene Zelveger pojavila se pre nekoliko dana na crvenom tepihu u najblažem slučaju neprepoznatljiva. Holivud voli mlađe i slađe, ali primere drastičnih promena fizičkog izgleda imamo i u Srbiji.

soraja | Foto: 24 sata
Neke danas izgledaju mlađe nego pre nekoliko godina, druge starije, a zajedničke su im neverovatne transformacije.
 
Soraja

Soraja
 Soraja se ne stidi da kaže da je vršila korekcije na sebi. Ona je dva puta operisala grudi, operisala je nos i uvećala usne. Što se ostalih delova tela tiče, ona tu ništa ne bi dirala. I, da. Soraja nadograđuje i kosu, a jedna nadoradnja košta 1.000 evra.

Emina Jahović
emina jahović
Emina Jahović
Emina Jahović je danas jedna od najlepših žena na estradi. Ako uporedimo njene slike iz 2006. i sadašnje, promena je evidentna.

Jovana Nikolić
Jovana Nikolić
Jovana Nikolić
 Jovana Nikolić, pevačica i nevenčana supruga Marka Miškovića, pojavila se na muzičkoj sceni pre desetak godina. Jovana sada nije ni nalik onoj slatkoj devojčici koja je bila kada je počinjala. Danas se čini mlađom nego pre nekoliko godina, lice joj je uže, a kosa smeđa. Na fotki levo je Jovana iz 2010., a desno iz 2014.

Dara Bubamara
Dara Bubamara
Dara Bubamara

Dara je 90-ih godina imala hit "Košava sa Dunava". Ako pogledate fotografiju iz tog vremena i današnju, teško je i poverovati da se radi o istoj osobi.

Rasim Ljajić - promena i bez hirurgije
Rasim Ljajić
Rasim Ljajić
  Od 2000. kada je postao ministar za nacionalne i etničke zajednice u Vladi SRJ, preko titule ministra za ljudska i manjinska prava uz niz drugih tela kojima je koordinirao, Rasim je 14 godina čini se podneo teško. Proređena kosa i kilogrami više, samo su dokaz da nije lako baviti se politikom i biti super dasa sve vreme.

www.24sata.rs