субота, 22. фебруар 2014.

U ZNAK PODRŠKE NESTRANAČKOM ZAPOŠLJAVANJU ODVRNUTI SLAVINE


Bečej
Danas je direktor "Vodokanala" Saša Marić, pozvao sve stanovnike opštine da u znak podrške nestranačkom zapošljavanju, tri dana drže sve slavine u svojim kućama odvrnute.
"Na taj način će se na račun JP "Vodokanal" sliti sredstva koja ćemo koristiti za plate stručnjacima koje smo morali zaposliti poslednjih meseci, da posao ne bi trpeo."
Naši radnici na terenu će izvršiti nakon ovoga baždarenje vodomera na maximum.
U tom režimu vodomer "preskače" i meri više nego što je utrošeno.
Podržimo struku i nestranačko zapošljavanje.
Bečejski Njuz Net

FABRIKA BICIKLOVA POJAČAVA PROIZVODNJU I PRELAZI NA BUDŽET


Kako saznaje Njuz Net, češki proizvođač biciklova, koji je nedavno otvorio svoju proizvodnju u Bečeju, neće zatvoriti pogon, a neće biti ni otpuštanja radnika.
Povodom špekulacija kako se proizvodnja ove renomirane fabrike biciklova nalazi u krizi, i kako će pojedini radnici biti otpušteni, u našu redakciju stiglo je obaveštenje od PR-a ove kompanije.
U obaveštenju se decidirano odbacuju sve špekulacije i navodi se da su biciklovi sve traženiji, i da je proizvodnja čak i povečana poslednjih meseci.
Zbog toga ćemo biti prinuđeni da svi zajedno pređemo na finansiranje iz budžeta Opštine.
Obim proizvodnje ćemo povećati a zaposlićemo nove radnike.
Plate će se kretati na nivou opštinskog proseka, negde oko 60000,00 din. neto.
Ovim povodom je upriličen i prijem kod predsednika opštine, gde je on kroz hodnik zgrade lokalne samouprave, provozao novi model sa 48 brzina, i lampom sa pogonom na dinamo.
Bečejski Njuz Net

TOMAŠEVIĆ U ZNAK PROTESTA ZAVRNUO SVOJE RADIJATORE


Prema današnjim saznanjima naših novinara, korisnici grejanja priključeni na Bečejsku Toplanu, odustaju od daljih protesta. Građani su se na to odlučili uplašeni za zdravlje g. Tomaševića, predsednika opštinskog odbora SPO-a u Bečeju. Naime, g. Tomašević je jutros obavestio sve novinare da je zavrnuo svoje radijatore u znak solidarisanja sa oštećenim građanima Bečeja.
Ceo problem je izbio oko delitelja toplote, koji izazivaju stalne probleme građanima Bečeja, jer prema računima ispada da se oni bez ugrađenih delitelja jefitinije greju.
Inicijativa da svi budu bez delitelja isto nije dala nikakve rezultate.
Kako su se građani uverili da se g. Tomašević ne šali, rešili su da odustanu od daljih peticija, protesta i insistiranju na pravednoj naplati grejanja.
Za Bečejski Njuz Net na + 15 celzijusovih

AQUA PARK U BAČKOM GRADIŠTU



Bačko Gradište
Ostvaruje se decenijski san. Akva park će biti izgrađen pored starog mosta na Staroj Tisi (kod Lovačkog doma).
Danas su predstavnici nekoliko opozicionih stranaka iz Bečeja, imali poslovne sastanke sa predstavnicima Nemačke firme, koja se bavi izgradnjom Aqua parkova i bazena.

Preduzeće se zove A1 - Schwimmbadbau GmbH i veoma uspešno se bave ovim poslom.

Kako naši  novinari saznaju (pošto nije bila press konferencija), njima je na ovom sastanku predočeno, da treba sami da isfinansiraju ovaj projekat, a da smo mi tu samo da im pravilno pokažemo prstom, gde da zabodu ašov.

Nismo uspeli da saznamo, da li im ovi poslovni uslovi odgovaraju, ali do realizacije posla će sigurno doći. Kad će početi radovi, niko još u ovom momentu ne zna pouzdano.

Naš novinar je pratio ceo sastanak sa obližnje vikendice. 

Saznajemo i to da Bečejska opozicija ima trenutno ogromne probleme, oko toga, na koliko bilborda ovo da se objavi, i koju štampariju da angažuje.

P.S. NEZADOVOLJSTVO PECAROŠA ZBOG AKVA PARKA JE OGROMNO I PRETI DA ESKALIRA U OTVORENE SUKOBE

IZVOR: BEČEJSKI NJUZ NET

KOKE NOSILJE STIŽU 15. MARTA U BEČEJ


Bečej,
Zbog negodovanja glasača SNS, kako nisu dobili koke nosilje u okviru pomoći, opštinski odbor SNS-a Bečej saopštava:
Koke nosilje namenjene glasovima izbeglica u opštini Bečej, stižu 15. marta u večernjim satima. Molimo da kaveze, koje ste dobili prazne, držite u pripravnosti.
Kako su količine ograničene na tačno poznati broj glasača (izbeglica i njihovih porodica) molimo starosedeoce da ne nasedaju na prevare, jer za njih koka neće biti.
U isto vreme radi se na tome, kako naš izvor tvrdi, da se obezbede dovoljne količine koncetrata za iste, u dane glasanja. Hrana za koke je obezbeđena i ako dođe do drugog kruga glasanja.
Koke su nabavljene kod Vranić Farm iz Kaća (zbog podsticanja domaće proizvodnje), poznatog uzgajivača. Koncentrat kod jednog mađarskog dobavljača (zbog poštovanja koalicije).
Povodom ovog događaja Čedomir je izjavio da bi on od Bečeja napravio jedan veliki Kokošinjac, a stanovištvo bi iselio, jer su neproduktivni.
Izvor: Njuz net

Mr. VUK RADOJEVIĆ - OD SADA SAMO AUDIO IZJAVE


Novinari Bečejskog Njuz Net-a, došli su do poverljive informacije, da će predsednik opštine mr. Vuk Radojević, od sada samo davati audio izjave. Na ovaj potez se odlučio, jer mu je jako neprijatno, da se toliko slika, snima i exponira u javnosti.
Zamolio je novinare, da imaju razumevanja, prema ovoj njegovoj želji i molbi.
Od sada će sve izjave davati u audio formatu, mp3, wav... Većinu intervjua će davati telefonom, jer mu je neprijatno da mu novinari uopšte i gledaju lice. 
Opozicija je ogorčena, i predlažu da se uvede neki vid muške "feredže" kako bi ga ipak ne neki način više gledali, sa posebnim akcentom na gestikulaciju.
Na naše insistiranje da se ipak slikamo sa njim "za oproštaj" ostali smo uskraćeni za tu želju.
Bečejski Njuz Net