недеља, 2. новембар 2014.

Otac Stefana Milenkovića osuđen na 4 godine zatvora zbog pedofilije!

Otac našeg proslavljenog violiniste Stefana Milenkovića, osuđen je na 4 godine i 2 meseca zatvora zbog seksualnog uznemiravanja svojih maloletnih učenica.

Profesora Milenkovića je zbog ovog krivičnog dela počinjenog pre više godina, italijanska policija uapsila 9. oktobra. Detalji ovog incidenta procureli su u javnost 2011. godine. Dve devojčice, tada su imale 13 i 15 godina. One su optužile Milenkovića za seksualno unemiravanje tokom časova violine koje su kod njega pohađale od 2009. do 2010. godine.

Šokantna izjava devojka koje su posećivale njegove časove o tome da ih je Milenković milovao i ljubio u vrat, uzburkala je javnost. On je prvobitno osuđen na dve godine zatvora i doživotnu zabranu davanja časova muzike deci. Devojčice su ga optužile za neumesne zagrljaje i poljupce tokom časova violine koje su pohađale.

Tvrdilo se da je Milenković zlostavljao ukupno tri devojčice, dok je bio profesor u muzičkom školi. Treća od njih je smogla snage da progovori tek kada je videla da je Zoran Milenković uhapšen i izveden pred sud. Ona je rekla da je nju tadašnji profesor seksualno uznemiravao pre deset godina, kada je bila trinaestogodišnjakinja. Zoran Milenković je svojevremeno tvrdio da u njegovim postupcima nije bilo le namere i da mu je "veoma teško da postigne mir zbog ukšućenih kleveta", prenosi telegraf pisanje italijanskog Trentino korijere alpi magazina. Autor: J.B.
Izvor: Alo.rs

UBIO SUPRUGU LOVAČKOM PUŠKOM

VRANJE – Radomir Đorđević (58) iz vranksog sela Sadorce ubio je danas svoju suprugu Branku (54) u porodičnoj kući, pa pokušao da izvrši samoubistvo, potvrđeno je Jugmedii u policiji.
Tragedija se dogodila u porodičnoj kući Đoređevića posle žestoke svađe supružnika. U toku je uviđaj mesta zločina.
www.jugomedia.info

Madrid: Pastiri proveli ulicama 2.000 ovaca u znak protesta

Foto: AP
Španski pastiri su danas proveli ulicama Madrida 2.000 ovaca u znak protesta zbog toga što urbano širenje i moderna praksa u poljoprivredi sve više ugrožavaju pašnjake za njihova stada.
Turisti i građani Madrida iznenađeno su posmatrali ovaj prizor dok je stado prolazilo pored najpoznatijih gradskih znamenitosti, preneo je AP.
Neke od pašnjaka u okolini Madrida pastiri koriste već duže od 800 godina, navodi AP.
Pastiri su se zaustavili kod gradske većnice, a zatim su prošli pored trga Puerta del Sol i sedišta Centralne banke Španije.
Novi magazin

POPIO 56 "SHOOTERA" I UMRO ZBOG TAKMIČENJA

Neimenovani Francuz oborio je apsolutni rekord pošto je na iskap popio 56 ‘shootera’, ali se njego...

Originalno objavljeno na stranici www.svet.rs/planeta/kobno-takmicenje-preminuo-od-velike-kolicine-popijenog-alkohola © svet
Neimenovani Francuz oborio je apsolutni rekord pošto je naiskap popio 56 "shootera", ali se njegov trijumf pretvorio u tragediju jer nekoliko sati posle pao u komu. Prevezen je u bolnicu, ali je idući dan podlegao ogromnoj količini alkohola u organizmu.
Nesreća se dogodila tokom vikenda u baru u "Clermont-Ferrandu" u kojem je bilo organizovano takmičenje u "eksiranju" što je moguće više alkoholnih pića. Točio se viski, konjak, rum i svi ostali oblici "žestine" koje želudac može podneti.
Policija istražuje slučaj, a razmatra se i odgovornost vlasnika bra, koji bi mogao biti suočen s optužbom za ubistvo iz nehata zbog serviranja opasnih količina alkohola.
Izvor: Nadlanu.com
Foto: Sipa

ZLOSTAVLJANJE ILI SLUČAJNOST: Bebi slomljena...

ZLOSTAVLJANJE ILI SLUČAJNOST: Bebi slomljena ruka, hematom ispod oka, prelom butne kosti; Roditelji: Sama se povredila

Roditelji iz sela Slatina, sedamnaestogodišnja majka i otac deteta koji ima 57 godina, tvrde da se beba sama povredila i slomila ruku
U subotu je u jagodinsku bolnicu primljena petomesečna beba sa prelomom ruke. Roditelji iz sela Slatina, sedamnaestogodišnja majka i otac deteta koji ima 57 godina, tvrde da se beba sama povredila i slomila ruku. Ova beba je već jednom bila na hospitalizaciji zbog preloma butne koste i to sa nepuna tri meseca, nezvanično saznaje Infocentrala!
Beba je imala prelom ruke i hematom pored oka. Majka je prvo rekla da se dete samo povredilo, a na pitanje zašto je detetu povređena glava pored oka, ona je rekla da je ,,bebu malo pritisla i okrenula jer je plakala“.
Slučaj je po službenoj dužnosti prijavljen policiji.
Novosti online

Zaplena droge, pištolja i municije u Krnjači

U naselju Krnjača policija je zaplenila veću količinu narkotika, nekoliko pištolja i veću količinu municije različitog kalibra. Uhapšena jedna osoba.
U policijskoj akciji zapljenjeno je 4,3 kilograma opojne droge amfetamina "spida", oko 100 grama kokaina, dve digitalne vage za precizno merenje, mikser za mešanje opojnih droga, aparat za vakumiranje opojnih droga, mehaničku presu i pribor za pakovanje opojnih droga, saopštio je MUP Srbije, prenosi Tanjug.
Takođe zaplenjen je jedan automatski pištolj "škorpion", dva pištolja, jedan prigušivač, 126 komada municije različitog kalibra, dve "fantomke" i jedan pancirni prsluk. Vrednost zaplenjenih predmeta procenjena je na oko 10 miliona dinara.
Policija je zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapsila S. S. (1985) iz Beograda.
Prilikom hapšenja, policija je u naselju Krnjača u Beogradu, kod osumnjičenog pronašla više paketića amfetamina i kokaina. Ostali predmeti pronađeni su pretresom stana i automobila koje je koristio osumnjičeni, navedeno je u saopštenju MUP-a.
RTS

NAUKA: Žensko srce je nežnije

Kardiologija: Bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji sve više ugrožavaju "slabiji pol". Manja "pumpa" se mnogo više troši, i 10 puta više kuca u minuti nego organ u muškom telu
Naučnici Univerziteta Merilend analizirali su rezultate 31.634 transplantacije srca, i došli su do saznanja da muškarac kojem se presadi srce žene ima za 32 odsto veći rizik od nastanka smrti u prvoj godini nakon operacije. Problem nije u tome što žensko srce neće kucati u telu muškarca, već u njegovoj veličini. Ono je, po dimenzijama, manje u odnosu na muško, ali je i osetljivije, krhkije.
Razlikuje se i po tome što su simptomi ženskog infarkta znatno drugačiji od muškog, a utvrđeno je i da oboljenje koronarnih arterija žena najčešće klinički ima mnogo teži oblik.
- Žene su senzitivnije i senzibilnije, i to u svakom pogledu - objašnjava dr Mila Živojinović, kardiolog Ordinacije Kardial u Beogradu. - Žene se stalno trude da budu potpuno iste kao i muškarci, da budu jake i hrabre, nesalomive, ali to zapravo može da bude veoma pogubno, što pokazuju i najnovije statistike. Recimo, samo tokom 2012. godine od bolesti srca i krvnih sudova umrle su u Srbiji 54.972. osobe, 25.307 muškaraca i 29.665 žena.Svakog dana od različitih bolesti srca i krvnih sudova umre 151 osoba, a svaka druga umrla osoba je ženskog pola.
Ova statistika nepobitno dokazuje da se situacija u oblasti kardiovaskularnih bolesti značajno preokrenula i da su sada žene ugroženije od muškaraca. Glavni uzrok je, smatraju stručnjaci, stres, koji je od jutra do večeri prisutan u životu žena. One se brinu na poslu, u kući, porodici, suočavaju sa problemima u okruženju.
- Žensko srce je nežnije i manje, čak su i krvni sudovi srca fragilniji - ističe dr Živojinović. - Prognoza bolesnica sa suženjem koronarnih arterija može da bude lošija nego prognoza muškaraca upravo zbog tih užih krvnih sudova. Otežavajuća okolnost je i to što dijagnostičke metode koje su kod muškaraca veoma dobre i sigurne (kao što je test fizičkim opterećenjem) kod žena mogu da daju lažne rezultate. Zato treba uraditi pravilnu kliničku procenu, utvrditi da li pacijentkinja ima faktore rizika, i ako postoji mogućnost uraditi neku od anatomskih metoda, kao što je kompjuterizovana ili eho kardiografija.
Žensko srce se mnogo više troši, a dokazano je i da 10 puta više kuca u minuti nego muško srce. To što brže radi je veliki faktor rizika za nastanak nekih kardiovaksularnih bolesti.
Novosti online

IMAZALIL: Trovali nas godinama a da nismo ni znali

Što je imazalil i koliko je zapravo štetan
Autor/izvor: Milica Mančić
ZAGREB - Imazalil je fungicid koji se često koristi u poljoprivredi, a najčešće u uzgoju citrusa. Fungicidi su biološka i kemijska sredstva za uništavanje i suzbijanje gljivica.
Imazalil se prodaje pod raznim imenima, primjerice "Freshgard", "Fungaflor", "Nuzone" ... Koristi iu veterini, kao lokalni antimikotik, navodi EPA u studiji R.E.D. FACTS.

Prvi put je proizveden 1983, te registriran kao agens koji se koristi nakon žetve. Godinu dana kasnije počinje koristiti za tretiranje sjemena žitarica, a 1990. počinje korištenje u klaonicama peradi. I danas se obilno koristi u poljoprivredi kako bi se zaštitili usjevi i osigurao opstanak ploda. Imazalil se može naći na raznom voću i povrću, a najviše se koristi za čuvanje krumpira, jer djeluje upravo na gljivice koje krumpir privlači. Uz to, vrlo je česta primjena na svim agrumima (limun, naranče, mandarine, grejp...)

Godine 1999., na temelju studije provedene na glodavcima, ustanovljeno je da je imazalil "najvjerojatnije kancerogen za ljude" i kao takvog ga je klasificirala američka Agencija za zaštitu okoliša (Environmental Protection Agency, EPA). Ipak, EPA je procijenila da su koncentracije imazalila koje ostaju u voću nakon primjene ovog pesticida daleko ispod količina koje bi predstavljale rizik od raka. Stoga je pravilnikom američke EPA-e rizik od raka koji predstavlja konzumiranje citrusa kontaminiranih imazalilom procijenjen kao "beznačajan".

Ipak, EPA upozorava da je imazalil vrlo iritantan za oči, ne i za kožu, a da je toksičan ukoliko se putem hrane unese u tijelo. Stoga na voću i stoji upozorenje da njegovu koru ne treba jesti. 
SEEBIZ

Air Serbia: Popust za online kupovinu karata

Autor/izvor: SEEbiz
BEOGRAD - Putnici koji danas kupe karte putem sajta "www.airserbia.com", za određene destinacije u mreži Air Serbia, moći će da ih nabave po promotivnim cenama, najavila je srpska nacionalna avio-kompanija.
Promotivne cene karata, u okviru akcije "Specijalna nedelja", važe za povratne letove i to za Bukurešt od 95 evra, Tel Aviv od 215 evra i Varšavu od 85 evra, navodi se u saopštenju i ističe da su u cene uključene sve takse.

Karte se mogu kupiti za putovanja planirana od 3. novembra 2014. godine do 28. marta 2015. godine, osim u periodu od 17. decembra do 13. januara 2015. godine.

Putovanja vikendom podležu doplati od 10 evra po pravcu, a popust na decu i bebe neće se primenjivati, navodi se u saopštenju.

Kompanija Air Serbia najavila je ranije da će svim putnicima koji danas kupe povatne karte za Budimpeštu, Frankfurt i Milano, odbobravati promotivne cene.

Tako će povratna karta za Budimpeštu koštati od 125 evra, Frankfurt 110 i Milano 105 evra.

KLANOVI I INTERESI NA ŠTETU NAŠE DECE: Dileri okupirali osnovnu školu

Roditelji osnovaca iz “Branka Ćopića” u Banjaluci godinama su slutili da se u školskom dvorištu prodaje droga.
Klan: Policijski inspektori u sudnici Okružnog suda
O detaljima prodaje droge maloletnicima na školskom igralištu, koji su šokirali javnost, u banjalučkom Okružnom sudu pričao je prekjuče Vladimir Kesić na procesu protiv inspektora Centra javne bezbednosti Banjaluka.
 
Po dilerovom priznanju kao dete su ga vrbovali banjalučki inspektori Slavko Đurić i Marko Kovačević da radi za njihovu zločinačku organizaciju.

- Kada mi je dete bilo treći razred u večernjim časovima sam primećivao grupe mladića na školskom igralištu. Nisam policajac da ispitujem, ali njihovo ponašanje bilo je i više nego sumnjivo - prisetio se otac učenika Osnovne škole „Branko Ćopić“.

I drugi roditelji su pre „dve do tri godine“ primetili sumnjive mladiće na školskom igralištu, ali da ih danas nema.
 
Skank za nagradu
Vladimir Kesić je u školskom dvorištu, za kratko vreme, prodao nekoliko stotina grama marihuane. Inspektori su ga za “uspešno poslovanje” nagradili skankom.
S druge strane, aktuelni i bivši direktori škole „Branko Ćopić“ nisu imali zvanične informacije da se droga prodaje deci na školskom igralištu.

- Nije bilo zvaničnih prijava učenika, roditelja ili policije da se u školskom dvorištu prodaje droga - navodi direktorka Branislava Pejašinović.

Bivši direktor škole Slobodan Majstorović kratko je, takođe, potvrdio da ne zna za prodaju droge u školskom dvorištu.

Kesić je u banjalučkoj sudnici objasnio kako je počeo da prodaje drogu u OŠ “Branko Ćopić”. Krajem 2010, kao maloletnik, uhapšen je sa 17 paketića marihuane. Umesto da bude procesuiran, dobio je ponudu policajca da nastavi da diluje narkotike, ali za njihov račun. Kesić je ispričao da mu nije trebalo dugo da odluči, jer ga je s jedne strane čekala sankcija, a sa druge unosan posao prodaje droge pod zaštitom banjalučkih inspektora. Zvaničan dil o načinu isporuke droge, kao i plaćanja, dogodio se u naselju Vrbanja.
BLIC

ISTRAŽIVANJE: Žene "polude" od previše pornića

Žene su jednako podložne tome da se "navuku" na porno filmove kao i muškarci, pokazalo je nemačko istraživanje. Nemci su utvrdili da često uživanje u gledanju filmova za odrasle, može da dovede do toga da žene postanu hiperseksualne - skoro opsednute seksualnim fantazijama i planiranjem kako da zamišljenu "akciju" sprovedu u delo.
Previše pornića tera ih da mnogo razmišljaju o seksu i sprovođenju misli u delo
Pornografski sadržaji su na Internetu lako dostupni i toliko traženi, da su ih naučnici proglasili "novim kokainom". U ovoj studiji, istraživači su pratili seksualnu zavisnost među heteroseksualnim ženama koje redovno uživaju u gledanju porno filmova.
 
U studiji su učestvovale 102 žene starosti do 30 godina, od kojih je polovina "navučena" na pornografiju. Analiziran je i njihov nivo seksualnog uzbuđenja prilikom pogleda na pornografske fotografije, kao i njihova želja za seksom.
 
Dame koje su navučene na filmove za odrasle su pornografske slike ocenjivale kao seksualno uzbudljivije, a njihova želja za seksom je posle gledanja takvih fotki bila veća.
 
"Takođe, kod zavisnica od porno sadržaja je primećena i veća seksualna žudnja prilikom pogleda na slike koje prikazuju ovakav sadržaj. Međutim, ove zavisnice najčešće imaju i problematično seksualno ponašanje", kaže profesor Matijas Brend sa Univerziteta u Nemačkoj.
 
Zaključak istraživača je da se žene jednako lako mogu "navući" na porniće kao i muškarci, ali i da ova zavisnost utiče na njihovo ponašanje isto kao i na pripadnike suprotnog pola. 
Vesti online

VIDEO: KAKO DA SE GREJETE ZA 32 DINARA DNEVNO?!

Gas je poskupeo, struja neizvesna, sve drugo takođe uopšte nije ekonomično, a zima kao da je već došla. Ovaj popularni video govori nam kako da ugrejemo prostoriju za male pare. Dovoljno je samo da odete do pijace ili bolje snabdevenog megamarketa i kupite pakovanje svećica. Potrebno vam je osam svećica svakog dana (pakovanje od sto košta oko 3,5 evra) što znači 32 dinara dnevno i dve saksije.

Bizlife

Finansijske prevare na Internetu: Kako se zaštiti?

Bogatstvo poslovnih, prijateljskih i drugih odnosa koji se mogu ostvariti na Internetu začinjeno je mnoštvom prevara čiji je cilj da nekome pribave protivpravnu finansijsku korist. Tipične za Internet jesu prevare prilikom online kupovine, internet mamci i krađa ličnih podataka.
Najbolji način da izbegneš bilo kakvu štetu jeste da apriori odbijaš sve sumnjive ponude i posvetiš maksimalnu pažnju zaštiti svojih podataka. Ipak, imamo u vidu da su iskušenja mnoga, tako da smo na kraju teksta naveli nekoliko preventivnih koraka koje bi bilo dobro da preduzmeš.
Ako se ipak nađeš u ulozi žrtve, na raspolaganju su ti i mehanizmi pravne zaštite. Međutim, imaj u vidu da su oni ograničeni, s obzirom na globalni karakter Interneta i raznovrsna sredstva kojima prevaranti mogu da sakrivaju svoj pravi identitet.

Prevare prilikom online kupovine

Prevare posredstvom pravih ili lažnih sajtova za prodaju proizvoda najzastupljeniji su (i najuspešniji) oblik finansijskog online kriminala. Treba razlikovati prevare koje se odvijaju preko sajtova koji reklamiraju robu ili usluge koje, zapravo, ne postoje (lažni sajtovi), i legitimnih sajtova za oglašavanje ili aukcijsku prodaju. U ovom drugom slučaju lažna je konkretna ponuda; ona se obično postavlja tako da superpovoljnom cenom privlači veliki broj kupaca, koji po uplati saznaju da im naručena roba nikada neće stići, ili bar neće stići u onom obliku i količini kako je to prvobitno bilo predstavljeno.

Internet mamci

Prevare koje spadaju u ovu vrstu baziraju se na tome da se žrtvi obeća nekakva korist, a za uzvrat se zahteva uplata novca kako bi se ta korist realizovala. Obećanja koja stižu na mail ili sličnu aplikaciju odnose se ili na nekakvu nagradu, dobitak na lotu, obilatu zaostavštinu koju, eto, nema ko da nasledi, romantičnu avanturu, zaposlenje i tome slično.

Krađa ličnih podataka

Ko poseduje tuđe lične podatke može da otvori bankovni račun, izvadi kreditnu karticu, uzme zajam ili obezbedi nekakvu uslugu — sve na tuđe ime; ako ne to, onda bar može da proda same podatke. U slučajevima kada je moguće imitirati drugu osobu, krađa ličnih podataka poprima oblik takozvane krađe identiteta, i ona, osim finansijskih, može imati i druge negativne posledice.
Na Internetu, tvoji podaci mogu dopasti u tuđe ruke na nekoliko načina: putem instalacije malwarea, u slučaju krađe naloga (hakovanjem servera ili ako ti neko provali šifru) ili ako te navedu da otkucaš svoje podatke na nekom lažnom sajtu. To mogu „originalni“ lažni sajtovi ili oni koji oponašaju neku od poznatih lokacija na Internetu. Ovakvi sajtovi najčešće izgledaju isto kao pravi, osim u jednom detalju koji je nemoguće kopirati — internet adresi.

Obrati pažnju!

Iako pažljivo oko može lako da uoči mnoge od navedenih prevara, dobro je imati u vidu nekoliko caka za razotkrivanje „ćorka“.
  • Zlatno pravilo: što je ponuda povoljnija, to je manje verovatno da je istinita. Shodno tome, što ti više deluje da možeš izvući veću korist, to uloži više napora da proveriš da nije u pitanju lažna ponuda. Obavezno u pretraživaču proveri podatke koje imaš, a nije na odmet ni da se raspitaš kod drugih korisnika.
  • Obrati pažnju na ponuđene linkove! Naime, sastavni element velikog broja prevara na Internetu jeste ponuda da se poseti neki sajt. Odlazak na postojeću stranicu u najmanju ruku beleži samu posetu, što je samo po sebi rizično, a poseta zaraženim adresama otvara mogućnost instalacije malwarea.
  • Prilikom posete sajtovima za online trgovinu proveri da li se vide podaci o firmi koja organizuje prodaju, a ako se vide, nemoj da se libiš da lično stupiš u kontakt s tom firmom. Pored toga, moraju biti vidljivi uslovi prodaje, ugovori, obaveštenja o privatnosti korisnika i uslovima korišćenja sajta. Takođe, jasno moraju biti predstavljeni podaci o proizvodu, robi ili usluzi, a cena mora biti iskazana nedvosmisleno (uključujući i troškove). Informacije o domaćim firmama možeš pronaći u Agenciji za privredne registre, Narodnoj banci Srbije i Poreskoj upravi.
  • Legalni sajtovi i redovna poslovna komunikacija po pravilu teku po utvrđenim procedurama. Na primer, prilikom online kupovine, potrebno je otvoriti nalog, popuniti „korpu“, saglasiti se sa uslovima prodaje, izabrati način plaćanja i tako dalje. Ako komunikacija počne da odudara od te procedure, recimo, ako ti stigne mail s dodatnim zahtevima ili nepredviđenom ponudom da probaš nešto drugo, obrati posebnu pažnju.

Pravna zaštita

U teoriji je moguće da se utvrdi odgovornost stranog državljanina, pa i da se od njega nadoknadi šteta, međutim, u praksi je takvo nešto teško ostvarivo iz pravnih ali i tehničkih razloga (prvo treba utvrditi o kojoj se osobi radi).
U slučaju da si žrtva prevare na domaćem terenu, zgodno je znati da je prevara krivično delo. Firme i organizacije mogu zadesiti prekršajne i druge sankcije, a uvek je moguće tražiti naknadu štete.
Za prijavu prevare na Internetu možeš se obratiti Odeljenju za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije ili Odeljenju za visokotehnološki kriminal javnog tužilaštva. U slučaju da nisi siguran o čemu se radi, možeš se obratiti i udruženju za zaštitu potrošača ili servisu Klikni bezbedno.
www.upravusi.rs

Koliko zarađuju makroi u Americi?

Vašington -- Svodnici u SAD mogu da zarade do 30.000 dolara nedeljno, pokazuju istraživanja koja su objavljena danas.
Urban institut je istraživanje sproveo na zahtev američkog ministarstva pravde, a svoje zaključke bazira na razgovorima sa svodnicima, prostitutkama i policajcima u poslednjih nekoliko godina u osam američkih gradova, a oslanja se na podatke iz 2003. i 2007. godine.
Izveštaj na 380 strana pokazuje da je zarada od prostitucije za nekoliko godina porasla od 39,9 miliona na oko 290 miliona dolara, i to u Vašingtonu, Atlanti, Dalasu, Denveru, Kanzasu, Majamiju, Sijetlu i San Dijegu.

Svodnici u SAD zarađuju između pet i 30 hiljada dolara nedeljno, zaključak je razgovora sa 73 organizatora i trgovca tzv. seksaulnim uslugama.

Seksualne usluge uglavnom se plaćaju u gotovini, dva od tri svodnika prostitutke angažuje u svojoj okolini, a samo jedan od pet putem interneta.

Načini za privlačenje potencijalnih prostitutki su zavođenje, mogućnost lake zarade, a 15 odsto svodnika priznaje da se koristi i nasiljem.

Svaki pet svodnik od prostitutki uzima deo zarađenog novca i to između 400 i 1.000 dolara dnevno.

Istraživanje američkog instituta pokazuje i da prostitucija u mnogim gradovima u SAD postaje unosniji posao od šverca droge.
B92

Ispovest srpskih prostitutki iz Beča: Makroi su nas stalno tukli

BEOGRAD - Pošle smo u Beč da bismo se bavile prostitucijom. Znale smo to. Znale smo šta nam je posao. Radile smo to zbog para, zato smo i krenule. Ali ono što smo tamo doživele, bilo je strašno. Mlatili su nas svaki dan, na svaku našu reč, žalbu, dobijale smo batine - ispričale su policije dve devojke, žrtve seksualne eksploatacije grupe makroa, koja je juče uhapšena u akciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.
Makroi su usluge naplaćivali od 600 do 2.000 evra
- Ucenjivali su nas, ponižavali. Nismo smele da izađemo iz stana, a mušterije su se smenjivale, jedna za drugim. Seks su klijentima naplaćivali su i po 2.000 evra, a nama su davali samo petinu novca - kažu devojke.

Akcija je pokrenuta u saradnji sa policijom Austrije, gde je grupa makroa organizovala prostutuciju. Imali su stan u Beču, a devojke su podvodili preko agencijske prostitucije i oglašavanja u dnevnim novinama.

- Uhapšeni su Srđan Pavlović (33) iz Beograda, inače vozač po zanimanju i dve Mladenovčanke Marijana Stolović (24), pevačica i Milijana Stolović (44), domaćica. Oni su vrbovali devojke uglavnom u Beogradu, a koje su se inače bavile prostitucijom i odvodili ih u Beč - kaže izvor “Blica” iz MUP-a Srbije.

On navodi da uhapšeni nisu odranije poznati policiji, odnosno da do sada nisu imali krivični dosije.
 
Žrtve u Sigurnoj kući
Dve devojke - žrtve grupe makroa su posle hapšenja troje osumnjičenih smeštene u jednu od sigurnih kuća u Beogradu. One će biti svedoci u postupku protiv osumnjičenih makroa.
- Imamo dokaze da su se organizovanjem prostitucije bavili od maja ove godine, i u tom periodu identifikovano je nekoliko devojaka koje su bile žrtve seksualne ekspoatacije.
U Beču su imali veoma organizovan posao, koji je klijentima garantovao diskreciju, a usluge su naplaćivali od po 600 do 2.000 evra - kaže naš izvor.
 
On navodi da je u momentu hapšenja, policija identifikovala tri devojke - žrtve.
 
- Jedna devojka je u Beču, i austrijskoj policiji je poslat zahtev da se ona pronađe, tako da se čeka na rezultate njihovog angažovanja. Druge dve devojke su bile u Beogradu - kaže naš izvor.
 
On navodi i da SBPOK MUP Srbije odavno sarađuje sa austrijskom policijom zbog sumnje da se naši državljani u Beču bave seksualnom eksploatacijom žrtava trgovine ljudima kroz takozvanu agencijsku prostituciju.
 
- Sa kolegama iz Austrije smo već imali jednu akciju na razotkrivanju jedne kriminalne grupe koja se bavila organizovanjem prostitucije.
Akcija je izvedena u oktobru prošle godine, kada je uhapšena petočlana grupa, a identifikovana jedna žrtva - kaže naš izvor.
 
Saradnja je nastavljena i tako se i došlo do podataka o grupi koja je juče uhapšena u Beogradu. Protiv osumnjičenih podneta je krivična prijava kojom se terete za trgovinu ljudima.
BLIC

Pijani vozač u Hrvatskoj vozio 27 km suprotnim smerom!

Autor: Tanjug, Foto: Ilustracija 24sata.rs
U Hrvatskoj je jedan vozač 27 kilometara vozio u suprotnom smeru autoputem A2 Zagreb-Macelj, preneli su hrvatski mediji.
Pijani vozač | Foto: Shutterstock
Ispostavilo se da je bio ''mrtav pijan'' i da je imao 2,09 promila alkohola u krvi, prenosi Index.hr.
 
Pijani 54-godišnjak je nakon zaustavljanja uhapšen i predat Prekršajnom sudu u Zaboku.
 
Policija je dobila dojavu o vožnji u suprotnom smeru, a pijani vozač je tako vozio čak 27,7 kilometara, ali se srećom nije dogodila nikakva nesreća, prenosi Index.hr

Užas kod Jagodine: Tinejdžer silovao staricu

Autor:
Jagodinska policija intenzivno traga za momkom starim 19 godina za koga se osnovano sumnja da je u noći između petka i subote, napao i silovao staricu staru 74 god.

Foto: MONDO/Samir Cacan
Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima između petka i subote u selu Lozovik kod Jagodine, prenosi "Alo", a piše "Infocentrala".
Sumnja se da je momak iz sela Mišević posle proslave u selu Lozovik, gde je popio velike količine alkohola počinio krivično delo silovanje. Starica i mladić bili su na slavi, ona je otišla oko 22 sata kući, a on je pio tokom cele noći.
Oko pet sati ujutru potražio je njenu kuću i počeo da lupa kako bi ga ona pustila unutra.
Starica nije htela da otvori vrata, ali se momak dosetio da odvrne česmu u dvorištu.
Žena u strahu da ne dođe do poplave, posle nekog vremena, izašla je da zatvori česmu kada ju je mladić napao i uneo u kuću.
Mladić je staricu udarao pesnicama, stavljao joj jastuk na glavu i silovao. Lekari su utvrdili povrede po celom telu, hematome na butinama, grudima.
On je u bekstvu, a jagodinska policija intenzivno traga za njim, prenosi list.
Mondo

DANAS GEJ PARADA U PODGORICI

Gej parada broj dva danas u Podgorici

Autor:
U Podgorici će danas biti održana druga Parada ponosa, a učesnici će kao i prošle godine šetati maršrutom dugom 1.400 metara, od terase hotela Crna Gora do zgrade vlade.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock
Policija je, naime, procenila da je ta trasa najlakša za obezbeđenje. Inače, povorku će obezbeđivati 1.800 pripadnika policije.
Prema operativnom planu, policija opremljena za razbijnje demonstracija biće raspoređena u pet bezbednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i delu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će držati i svojevrsni "policijski čas”, pa će, kako je planirano, satima pre održavanja setnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada.
U vrhu Uprave policije je, kako su preneli podgorički mediji, rečeno je da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.
Prva Parada ponosa u crnogorskoj prestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mera i zestokih sukoba policije sa protivnicima "Prajda".

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je tim povodom da je Crna Gora u opasnosti da, od ekološke, postane sodomska država.
Mondo