U NOĆI između petka i subote, Robert Hej (37) je, u svom stanu na trećem spratu zgrade sa brojem jedan u Ulici Danila Kiša u centru Bečeja, nožem zaklao svog sugrađanina Tibora Lakatoša (50). Neposredno posle toga zločin je sam prijavio policijskoj stanici u gradu na Tisi.
Da li su obojica bila članovi neke od satanističkih sekti, kako se najčešće govori i što bi moglo da se zaključi i po simbolima sa Hejovog fejsbuk profila, ili je, pak, motiv za stravičan zločin bilo nešto sasvim drugo, trebalo bi da pokaže istraga koju vodi Više tužilaštvo u Zrenjaninu. Zamenik višeg javnog tužioca iz tog grada je, odmah posle ponoći, obavio i uviđaj na mestu zločina, ali javnosti još nisu saopšteni nikakvi detalji zločina.
- Ne isključuje se mogućnost da je Tibor želeo da napusti grupu satanista koji su, baš te noći, imali seansu u Robertovom stanu i da je ovo bila kazna za taj pokušaj - kaže, međutim, naš izvor blizak istrazi. - Njihove seanse se, inače, uvek odvijaju noću, a u tom svetu ovakve kazne nisu neuobičajene, naprotiv. Ubistvom „izdajnika“ koje je, ujedno, i opomena ostalima, manifestuje se snaga i nedodirljivost sekte.
Bilo kako bilo, nezvanične informacije govore da su u stanu koji je Hej nasledio od oca preminulog pre nekoliko godina i u kojem je živeo sam, pored njega i nesrećnog Lakatoša kobne noći bile još tri osobe. One su, međutim, otišle pre nego što se zločin dogodio.
HTELI DA SE ODSELE STRAH od Heja bio je toliki da je jedna od porodica koja ima stan u istoj zgradi, planirala da se iz nje iseli. On im je, navodno, zapretio da će ih sve poklati, pa su, zbog bezbednosti maloletne dece, nameravali da kupe kuću u drugom delu Bečeja.
- Tibor je i ranije često dolazio kod Roberta kojem je, navodno, bio ujak ili brat od ujaka - priča, još uvek pod utiskom svega što se dogodilo, jedna od stanarki zgrade u Ulici Danila Kiša. - Te večeri smo ga videli kako, u nekoliko navrata, odlazi i vraća se u Robertov stan, sa kesama punim plastičnih flaša sa pivom. Policija je došla odmah iza ponoći i uviđaj je trajao gotovo do jutra.
Hej se, nastavlja ona, ranije u više navrata lečio u psihijatrijskim klinikama. Komšije je plašio ne samo nabildovanim mišićima i ekstravagantnim oblačenjem, već i krvavim ritualima koje je, navodno, i ranije sprovodio u svom stanu.

- Bildovao je i u obližnjoj teretani, i u stanu gde je, takođe, imao sprave. Pričalo se da je u stanu organizovao i nekoliko ritualnih ubijanja pasa i mačaka, što nas je sve ispunjavalo jezom. S kim god da se verbalno sporečkao, pretio mu je nožem - dodaje sagovornica „Novosti“.
Robert Hej
Uz sve to, komšije je plašio i glas da je satanista koji ga je pratio i koji je on podsticao i ponašanjem, i porukama, odnosno fotografijama na svom fejsbuk profilu. Na njegovom profilu se nalaze i slike Adolfa Hitlera, nacistički i „skinhed“ simboli.
SLEDBENICI ĐAVOLA
U SRBIJI, prema procenama, ima najmanje 40 sekti od kojih je većina destruktivna. Najozloglašenije su Red istočnjačkog hrama (OTO), Satanistička crkva, Crna ruža, Red vukodlaka, Vatra pakla... Najaktivnije su upravo u Vojvodini, o čemu svedoče i prethodna brutalna ubistva koja su njihovi pripadnici počinili. Tako je 2007. Danijel Jakupek (33) u Novim Banovcima iskapasio Vasilija Trbovića (26) i njegovog petogodišnjeg sestrića Luku Opačića, a komade njihovih tela bacio u Dunav. Iste godine, Goran Alfirević (33) je u Batajnici nožem iskasapio svog dedu Boška, a potom se, uprkos pokušaju pripadnika SAJ da ga u tome spreče i prethodno uzviknuvši „Ja sam Alister Krouli“, ubio hicem iz pištolja. Engleski mistik i okultista Krouli (1875-1947) je, inače bio osnivač još uvek aktivne sekte OTO.
Novosti online