понедељак, 17. новембар 2014.

ŽITIŠTE: KUKURUZ POD VODOM!

ŽITIŠTE - Veliki broj poljoprivrednika u opštini Žitište još se bori da obere kukuruz sa svojih njiva, preneo je opštiniski portal Info centar Žitište.
Prema informacijima tog portala, samo u ataru naselja Čestereg oko 150 hektara kukuruza je još na njivama, a situacija nije bolja ni u Žitištu, Banatskom Dvoru i okolnim mestima.
Facebook (Info centar Žitište)
Kako se navodi, zasićena zemlja zbog čestih padavina i nemogućnost da se voda sprovede do kanalske mreže stvaraju velike probleme u branju kukuruza.
Poljoprivrednik iz Žitišta Đoka Stojanović rekao je novinaru portala da je na 20 hektara imao "zarobljen" kukuruz, da je strahovao za skupe mašine koje su se po nekoliko puta zaglavljivale, te da sa pet hektara nije uspeo da obere kukuruz.
"Od kad se kukuruz bere mašinama nije se ovo dogodilo. Na najkritičnijim parcelama angažovano je 11 radnika koji pokušavaju da iz vode oberu ostali kukuruz", navodi Info centar Žitište.
RTV

1 коментар:

  1. U takvim slučajevima najbolje je sačekati dok zemlja ne smrzne pa onda će se moći ući sa mehanizacijom u njive. Samo što je rizik od : lopova, vetara, snega, miševa...

    ОдговориИзбриши