понедељак, 17. новембар 2014.

SATANIZAM svuda oko nas: Koliko su nam deca ugrožena?

Robert Hej (37), za koga se sumnja da pripada grupi satanista, ubio je u noći između petka i subote svog rođaka Tibora Lakatoša (50).
Ubica Robert Hej navodno pripada satanističkoj sekti
Robert, kom je Fejsbuk profil prepun satanističkih, ali i nacističkih simbola, nožem je zaklao Tibora, a zatim pozvao i prijavio zločin policiji. Zločin se dogodio u Robertovom stanu na trećem spratu zgrade u Ulici Danila Kiša br. 1 u Bečeju.
 
Prema nezvaničnim informacijama, Robert Hej pripada satanističkoj sekti, koja vrši obrede noću.
Robertov profil na Fejsbuku obiluje satanističkim simbolima
On svoje opredeljenje nije skrivao ni na društvenim mrežama, gde je često postavljao satanističke simbole kao i natpis: “Ja sam najzgodnije zlo koje gazi ovo tlo.”

Na njegovom Fejsbuk profilu mogu se videti i nacističke zastave, kukasti krstovi, kao i oznake mađarske estremističke organizacije “Bela snaga Mađarske”, koje je Hej postavljao. Među slikama, su takođe, obeležja "Skinhedsa", vukodlaci, đavoli, i precrtan Isus Hrist.
Jedna od slika sa Fejsbuk rpofila ubice
Ubici je određen pritvor od 48 sati, posle čega će biti priveden pred istražnog sudiju Višeg suda u Zrenjaninu.
   
Uviđaj su obavili su tužilac i policijski službenici koji će osumnjičenog privesti na saslušanje sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu. 

Секташка убиства
САТАНИСТИ УБИЈАЈУ ПО СРБИЈИ
Пише: Марко Лопушина
Сви чланови деструктивних секти су обучени да извршавају наређења свог гуруа, па ако треба и да убију. Секташка убиства се врше оног тренутка када се члан секте опорави од изолације, врати нормалном животу, односно успостави пријатељске везе са рођацима или бившим пријатељима, и тиме прети да сруши мит од недодирљивости секте
Данијел Јакупек (27), звани Жак, признао је полицији да је извршио стравично убиство петогодишњег Луке Опачића и његовог ујака Василија Трбовића (26) из Нових Бановаца. Убица је полицији до детаља описао како је у својој кући у Београдској улици 44 најпре у кади ножем усмртио малог Луку и потом тестером за гвожђе искасапио његово тело. На исти начин пресудио је и његовом ујаку Василију нешто даље у шуми. Делове њихових тела и оружје убацио је у буре, које је потом пустио низ Дунав.
Полиција је у кући Јакупека пронашла књиге о сатанистичкој секти, вештичарењу, магијама и одсецањима делова људског тела. На основу тога је и министар унутрашњих послова Србије Драган Јочић закључио да је страдање Василија Трбовића и Луке Опачића део сатанистичког ритуала и најавио да ће полиција интензивирати борбу против секти чији обреди имају смртни исход или које врше притисак на своје чланове да изврше самоубиство.
- У МУП-у постоји одељење које прати проблематику секти, али, обзиром на последице деловања секти у последњих неколико година, евидентирање и начин њиховог понашања биће приоритет и биће подигнуто на стратегијску раван - рекао је Драган Јочић - Секте бујају и да до сада није посвећивана пажња припадништву сектама као патолошком начину понашања“, као и да су последњих година изражена убиства и самоубиства са мотивима који „сигурно произлазе из учења одређених секти и њиховог начина понашања“. Да се сетимо само самоубиства Горана Алфировића у јуну у Батајници, припадника сатанистичке секте, који је „чекао ноћ да би извршио самоубиство“.
ПОЛИТИЧКИ РЕСПЕКТ
Министар је, међутим, прећутао да су челници МУП Србије зимус повукли уредну из прошле године у којој је било наложено свим полицијским управама да раде по сектама, али како су се неки политичари побунили, та уредба је проглашена неважећом. И да је недавно Биро за односе са медијима МУП-а Србије одбио да изда дозволу за разговор са стручњацима полиције из Београда о убиственом деловању станиста. Тако да је овом изјавом Драгана Јочића опет активирана. Очигледно је да је смрт у Новим Бановцима превазишла све политичке респекте, који постоје према малим верским заједницама и сектама у Србији.
Није ово једино ритуално секташко убиство у Србији. Током лета догодила су се још десет убистава и једно самоубиство из секташких разлога.
"Ја сам Алистер Кроули!» - узвикнуо је Горан Алфировић, 33 годишњи младић из Батајнице, пре него је 11. јуна предвече, ставио цев пиштоља под браду и повукао ороз. Испред њега је лежао његов тешко рањени деда Бошко, кога је исекао кухињским ножем, а около специјалци САЈ, који су безуспешно покушавали да младог Алфировића одговоре од злочина.
На молбу полиције да одложи оружје, Горан Алфировић је прво испалио три хица у ваздух. Полицајци су на њега су бацили шок-бомбу, али им је Горан окренуо леђа и пуцао себи у главу. Преминуо је тешко рањен у Ургентном центру. Дан касније преминуо је и његов деда Бошко Алфировић.
Никола Радосављевић је у Јабуковцу крајем јула убио деветоро људи и на саслушању оптужио једну од својих жртава да је на њега бацила црну магију.
А ранијих година је регистровано још десетак ритуалних убистава и самоубистава. У нашој земљи има око 250.000 озбиљних и помодних чланова секти. Према подацима Центра за природњачке студије из САД и Србије у нашој земљи има око 20.000 озбиљних и помодних чланова сатанистичких секти. Мирољуб Петровић је као директор издао неколико књига и ДВД филмова о опасностима које вребају младе Србе од сатанизма, каже:
- У Србији данас постоји 84 различитих верских заједница, малих верских заједница, секти и верских група. Већина њих су регуларне верске конфесије, огранци или фракције светски познатих црква, али међу њима има доста илегалних и опасних верских група. Од 20.000 симпатизера сатанизма уз Србији, на пример, њих 150 су тешко индоктринирани и чак опасни чланови реда Ордо темпли оријентис или ОТО. У Србији 50 сатаниста делују као шефови група, учитељи и инструктори секте, чији је задатак да врбују нове младе чланове, који ће да нападају хришћанске вредности српског друштва – открива нам Мирољуб Петровић.
У Србији се секте могу поделити на: верске, политичке, профитабилне и псеудорелчигијске. А верске секте се деле на библијске, месијанске, апокалистичне, сатанистичке, синкретистичке, неоисточњачке, каналисане и теозофске. Заједничка карактеристика им је да су и секте и њихови култови по природи деструктивни. Та деструкција најчешће настаје као последица огромног раскорака између учења секти и праксе појединих њихових група, али и због изолације и наметања групног идентитета и начина живота.
Слађан Мијаљевић, председник Православног удружења Истина из Београда има прилику да годишње разговара са око 150 жртава секти, који су му открили да су обучени да убију.
- Срећом већина припадника деструктивних секти не извршавају наређења за убиство већ покушавају да пруже отпор свом вођи и извршавају самоубиство. Када је прошле године прослављан јубилег постанка Књиге закона Алистера Кроулија у Београду и Нишу је исте недеље извршено осам покушаја и сејдно самоубиство. Како је реч само о региствованим случајевима, сматрам да има пет пута више, дакле још 30 неоткривених покушаја суицида код разних припадника илегалних секти. Уз то деструктивне секте врше и киднаповање деце – открива нам Слађан Мијаљевић.
Београђанка Ана Пилатов, која се због породичних проблема са сектама бавила изучавањем овог феномена, каже да су екстремно деструктивне групе опасне по своје чланство и по околину.
- Екстремне секте практикују масовна убиства и самоубиства, које подстичу сам вође, уз најаву пропасти света, како би их они као изасланици божанстава спасавали од предстојеће страхоте. Такве вође доминирају групом, контролишу емоције њихових чланова и доводе их у стање да им параноично верују. Вође шире страх од спољњег света, намећу им своја осећања кривице и мржње, постичу на политичко насиље и криминал – тврди Ана Пилатов из Земуна.
НАПАД НА ЦРКВУ И ДРЖАВУ
- Чланови деструктивних секти и сатанисти у Србију си обични људи, али много чешће и високо образовани интелектуалци, који су опчињени чињеницом да су припадници једног тајног друштва. Неки од тих интелектуалаца промовишу сатанизам, на пример, кроз мистичну медицину која је код нас легализована као алтернативна медицина. А такву идеологију верских подвала нуде и разни самозвани инструктори секти, али и њихови сарадници, разни политичари, новинари, лекари астролози, нумеролози, биоенергетичари и врачаре. Њима се доста често прикључују и поједини медији, па чак и неке издавачке куће, које штампају књиге у којима се величају деструктивне секте и сатанизам – тврди Петровић.
Највише деструктивних верских група има у Београду – 20, па у Војводини, Панчеву, Вршцу, Суботици – по 10 и у Нишу – 8. Колико су сатанисти опасни говори и чињеница да полиција има посебан одсек за борбу против злоупотреба секти у криминалне сврхе.
Некада је у Југославији довољно било 10 потписа да неко удружење грађана буде регистровано А онда се испостави да се удружење зове Сатана и да има програм који предвиђа физичко, психолошко и духовно уништење злочинаца зарад освајања власти и стварања сопствене државе тј. царства. Када је то откривено ово удружење је забрањено.
Како тврде стручњаци сатанисти су данас најагресивнија секта, која напада адолесценте, нудећи им бесплатну забаву, дрогу и секс, али и задовољење потребе за припадањем и моћи, прилику за бунт, бегство од досаде, компезацију религиозне жеђи и осећај узвишеног статуса. Сатанистиче секте верују у нечастиве силе, брисање моралне границе између добра и зла и у промоцију апсолутних слобода, односно хаоса и зла. Поред ОТО – Реда источњачког храма, познате сатанистичке групе су и Сатанина црква, Абраксас фондација, Ред вукодлака, Аријевско братство, Ред црног овна, Црква гаврана, Сетов храм, Црна Ружа, Ватра пакла, Ред мистичне руже, Ред ружокрсташа, Бела гностичка црква, Ред Ра-Хур-Кхуит, Међународне вештице, Сајантолози, Храм сунца, Врата раја, Храм народа. Менсонова фамилија, Сатанисти Вајоминга, Сибирски ратници и Руски сатанисти. Већина ових секти је основана и делује из САД, а њихова тајна места за иницијацију следбеника у Србију су планина Авала и Вршачки брег.
Слађан Мијаљевић, председник Православног удружења Истина тврди да су чланови секти у Србији најчешће млади људи, од 20 до 30 година, и старији од 50 до 60 година. Најмлађи заведени ученик је имао 17 година, а најстарији 66. И да се најчешће врбују преко јавних конкурса за учење страних језика или школа духовности запада или истока, ради спознаје самих себе и света око нас.
Наши саговорници тврде да поједине секте у Србији имају изражене и политичке амбиције и циљеве да осбоје власт.
- Сатанисти хоће власт. Они покушавају да се наметну преко индустрије забаве и медија, да уђу у наш систем образовања, у политичке структуре, јер им је успело да индиректно уђу уставе појединих држава, па покушавају то и у Србији. Буду ли легализовали свој рад станисти ће у Србији тражити ускоро и отварање Сатанистичке цркве. Нажалост, како политичке странке у Србији не виде опасност од деструктивних верских група, може се лако и догодити да станизам буде легализован – упозорава Ана Пилатов.
ЛУЦИФЕРОВА ЗАПОВЕСТ
- Наговорили су ме да се убијем, јер бих тиме нашао спас. Одустао сам јер нисам знао чиме да се убијем. Толико сам осећао кривицу да у очајању осам дана нисам излазио из подрума, у који сам се сакрио. Срећом пронашли су ме људи из Центра....- кратко је саопштио млади Београђанин, који се јавио телефоном после вести о сатанисти из Војводине.
У Центру за природњачке студије у Београду, директор Мирољуб Петровић и његови струњаци тврде да станизам у Србији узео толико маха, да улази у наше школе, наше куће чак и домове за незбринуту децу.
- Штићеница једног дома за незбринуту је свом васпитачу недавно признала да црта по свесци секташке симболе и да се дружи са сатанистима, јер су “добри према мени и што ми дају новац” – признала је та девојчица, каже Мирољуб Петровић.
Верске групе које манипулишу религијом и верским осећањима, супростављају се учењу о једном творцу Богу, о вери, надању, љубави и васкрснућу поставкама о невидљивом свету демона, који као правило пропагирају обожавање вође, антихриста, природе, сунца, зла, крви и мртвих људи.
- Од свих верских група сатанисти су најопаснији, јер се користе методом изолације, испирање мозга и контроле ума, обманана и преварама, да би себе преставили као нове спасиоце човечанства, који чине чуда. Сатанисти пропагирају да његови следбеници могу да чине шта им је воља, да могу да убију сваког ко им смета. Једна од њихових заповеди је “убиј”, јер да после почињених злих дела, одлазе директно код Луцифера, где их чекају телесна задовољства, сексуалне оргије и демонски рај. На једном рок концерту у Србији гости из Енглеске су тражили да прскају публику кокошијом крвљу – тврди Мирољуб Петровић.
У Београду при цркви Александар Невски постоји Православно удружење Истина које се једино бори против деловања деструктивних и опасних секти. Његови чланови су утврдили да сатанисти у Србији не убијају због ритуалних обреда већ само када њихова секта или њени чланови постају „угрожени“ због нормалних контаката са људима.
- Изолација је први поступак којим се нови члан секте одваја од родитеља, породице, рођака, другова, школе, факултета, посла, и затвара у једну средину која постаје његово ново окружење. Сваки нови члан секте је приморан да се одрекне ранијег живота и свега што га са тим животом спаја. Потом се уграђује у структуру секте, са задацима да чисти просторије, да проси, продаје књиге и сувенире, да врбује нове припаднике или да се као посвећена личност бави духовним активностима. Сви чланови деструктивних секти су обучени да извршавају наређења свог гуруа, па ако треба и да убију. Секташка убиства се врше оног тренутка када се члан секте опорави од изолације, врати нормалном животу, односно успостави пријатељске везе са рођацима или бившим пријатељима, и тиме прети да сруши мит од недодирљивости секте. Тада му се издаје наређење да убије – објашњава овај процес секташких убистава Слађан Мијаљевић, председник Православног удружења Истина.
Сходно том процесу може се закључити да је можда Данијел Јакупек изневерио секту, јер се вратио свом пријатељу Василију Трбовићу, али, када је вођа секте то видео, наредио је убиство ујака и сестрића из Нових Бановаца.
Међутим, Јакупек због тога није отишао у сатанистички рај већ у затвор.
www.vidovdan.org

Нема коментара:

Постави коментар