петак, 7. новембар 2014.

ФЕСТИВАЛ ЖДРАЛОВА У НОВОМ БЕЧЕЈУ

Ждраловима у сусрет

НОВИ БЕЧЕЈ: Фестивал ждралова у Новом Бечеју, други по реду, биће одржан у петак и у суботу, и то на месту где се сваке јесени окупи и до 20.000 ждралова - на Сланом Копову. По речима Игора Балмазовића из општинске Туристичке организације, ове године ће у првом плану бити едукација и живи доживљај тог природног феномена.
-У сарадњи са Омладинским клубом и Канцеларијом за младе поново смо организовали фестивал. Водимо предшколску децу на Слано Копово, где ће их дочекати активисти Канцеларије за младе и стручна сарадница Силвија Шимончик, која ће им испричати све о заштићеним и ретким врстама птица - најављује Балмазовић.
Затим ће бити одржана оригами и ликовна радионица у оквиру које ће деца правити фигуре од папира и сликати. Око 16 часова очекује се долазак јата ждралова, а након што их деца виде, планиран је повратак.
У суботу је организован други део програма за децу из Кумана, Новог Бечеја, Бочара и Новог Милошева. Они ће имати могућност да двогледима виде све птице, које у овом периоду настањују Слано Копово.
Ж. Б. Дневник

Нема коментара:

Постави коментар