петак, 7. новембар 2014.

BRUKA: VELJA ne da pare kao odštetu za napad na novinara !

Velimir Ilić i dalje ne isplaćuje novac novinaru Ješiću

NOVI SAD, 7. novembra 2014. (Beta) - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velimir Ilić još nije isplatio odštetu od 1,3 miliona dinara novosadskom novinaru Vladimiru Ješića, nakon što je sud presudio u Ješićevu korist u slučaju kada ga je Ilić pred kamerama fizički napao i ispsovao 2003. godine.

Osnovni sud u Čačku uputio je više dopisa nadležnom ministarstvu, kao i jedan dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem od njega traži da preduzme odgovarajuće korake kako bi nadležno ministarstvo po rešenju suda skidalo sredstva sa plate ministru Velimiru Iliću.

U dopisu suda Vučiću, u koji je Beta imala uvid, navodi se da nadležno ministarstvo već dva puta nije izvršilo odluku suda.

"Potrebno je da u okviru ovlašćenja koja imate kao predsednik vlade, preduzmete sve mere i radnje kako bi rešenje o izvršenju od 30. decembra 2013. godine bilo sprovedeno", navodi se u dopisu.

Prema rešenju suda, Velimiru Iliću treba da se skidaju dve trećine iznosa plate i da se prebacuju na račun Vladimira Ješića. I lić je Ješića napao 2003. godine, na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo, u prostorijama Nove Srbije u Beogradu. On je novinara tada šutnuo nogom, izvredjao, ispsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Vladimir Ješić rekao je agenciji Beta da je ovaj slučaj još jedan pokazatelj koliko su ministri u vladi "bahati" jer ne priznaju ni odluke suda.
(Beta, 07.11.2014)

Нема коментара:

Постави коментар