среда, 5. новембар 2014.

BLOKADA ŽELJEZNIČKOG SAOBRAĆAJA: BG vozovi ne saobraćaju!

Radnici "Nege kola" ponovo su jutros od 05.45 sati blokirali glavnu prugu Beograd-Novi Sad i ulazak u Depo "Zemun", tako da BG vozovi od jutros ne saobraćaju na relaciji Pančevački most-Batajnica.
Otkazan je jutros međunarodni voz "Avala" koji saobraća iz Beograda za Prag, rekao je direktor Medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević.
Radnici su jutros izašli na koloseke protestujući i blokirali su prugu i ulazak u Depo "Zemun" i na taj način onemogućili organizaciju saobraćaja "BG vozova".

Kako javlja reporter "Blica" zaustavljanje BG vozova dovelo je do velikih problema i gužvi u autobuskom saobraćaju, jer veliki broj putnika koji koriste vozove, sada su prešli u autobuse.

Ovo je treća blokada BG-voza ove godine od strane „Nege kola” zbog neisplaćenih zarada, i traje od juče ujutru. Njihov osnivač je Vlada Srbije, a obavljaju poslove čišćenja vagona za „Železnice Srbije”. Poslednji put pruga je bila blokirana 1. oktobra.
 
Radnici "Nege kola" najpre su 3. novembra oko 23 sata blokirali železnički depo u Zemunu i na taj način onemogućili da elektromotorne garniture krenu u saobraćaj.
 
Potom su u okviru svojih socijalnih protesta 4. novembra ujutro u 05.20 sati blokirali oba koloseka u železničkoj stanici "Zemun", a sklonili su se sa pruge u 08.45 sati, kada je saobraćaj počeo postepeno da se normalizuje. 
Blic

Нема коментара:

Постави коментар