среда, 5. новембар 2014.

MIROVIĆ: DO 100.000 EVRA SU DAVALI ZA POSLANIKA

Kolika je cena za verolomstvo poslanika?

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović je, posle rekonstrukcije vlade Vojvodine, optužio Demokratsku stranku da je nudila poslanicima i do 100.000 evra da pređu u njihove redove, prenosi beogradska štampa.
"Jedan naš poslanik je pre mesec i po dana prijavio MUP i dostavio dokaze da mu je nuđeno 50.000 do 100.000 evra da napusti poslanički klub SNS i i pređe u DS", rekao je Mirović.

Kako piše "Blic", izgleda da je ekonomska kriza pogodila i parlament, a verolomstva poslanika u skupštinama Srbije i Vojvodine sada ipak ne prelaze 20.000 evra, ili se svode na dobijanje radnog mesta i odustajanje od pravosudnog istraživanja poslovnih mućki.

"Zlatna vremena" političke trgovine u Srbiji, navodi list, bila su 2005. i 2001. godina, kada su parlamentarci za promenu stranke mogli da se obezbede brojevima sa pet nula, rešenim stambenim pitanjem i, kao i danas, odustajanjem od krivičnih prijava.

"Kurir" piše da na ovdašnjem "tržištu", poslanički mandat može da košta od 100.000 do neverovatnih 300.000 evra.

List, takođe, tvrdi da je Mirović, kada je govorio o pokušaju kupovine poslanika u vojvođanskoj skupštini, mislio na naprednjaka Predraga Ginculja, i navodi da im u MUP-u potvrđeno da je podneta prijava.
Press Online

Нема коментара:

Постави коментар