уторак, 18. новембар 2014.

Sremskomitrovački "Mitros" će kupiti...

SREMSKA MITROVICA - Privredni sud u Beogradu objavio je danas javni poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih investitora zainteresovanih za kupovinu sremskomitrovačkog "Mitrosa". Procenjena vrednost preduzeća je nešto veća od 478 miliona dinara, a zainteresovani kupci treba da polože depozit u iznosu od 95,7 miliona dinara.
Krajnji rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih je 18. decembar do 11.45 časova, a javno otvaranje prispelih ponuda je istog dana, 15 minuta po isteku vremena za predaju ponuda.
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je dopisniku Radio Novog Sada izjavio da su u katastar uknjiženi svi objekti "Mitrosa" i da su se stekli svi uslovi da ovaj gigant dobije novog vlasnika..
fkuapv.org
"U ogradi kruga "Mitrosa" sada je 14 hektara zemljišta i oko 24.000 kvadratnih metara objekata koji su legalno upisani u javne knjige. Ne postoji ni najmanji objekat, a da nije upisan u knjige. Dok nismo sredili situaciju, iako to nije posao grada, imali smo stanje da 60 odsto objekata "Mitrosa" nisu bili upisani u knjige, a to je odbijalo investitore. Sada se pred potencijalnog kupca izlazi sa potpuno sređenim papirima o vlasništvu", rekao je Nedimović za Radio Novi Sad.
Po njegovim rečima, na stečajnom upravniku je bilo samo da završi izmenu procene vrednosti preduzeća i da oglasi prodaju "Mitrosa".
"Verujem da će već do 20. decembra biti potpisan ugovor o prodaji "Mitrosa". Investitori su ozbiljni i žuri im se da imaju pouzdanu klanicu koja može raditi za rusko tržište, pa verujem da smo najzad rešili i pitanje oživljavanja "Mitrosa", naveo je Nedimović za Radio Novi Sad.
Kako se nezvanično saznaje, interesovanje za kupovinu "Mitrosa" pokazalo je nekoliko investitora iz više zemalja, a kao najozbiljniji kupac slovi jedna kompanija iz Austrije čiji su predstavnici već obavljali razgovore sa najvećim stočarima Srema o isporuci tovljenika klanici koja bi najviše radila za izvoz na rusko tržište.
RTV

Нема коментара:

Постави коментар