среда, 19. новембар 2014.

KAMERE HVATAJU LOPOVE!

Autor: S. Aničić 27sata.rs
Lopovi umesto u zatvoru sve češće završavaju na Fejsbuku, gde je prekjuče osvanula fotografija sredovečnog bračnog para koji krade garderobu u jednom novosadskom butiku. Lopovi se više ne libe da operišu i pored upozorenja da su kamere postavljene u prodajnim objektima.
Sredovečni par opljačkao je novosadski butik | Foto: Facebook
LOPOVI - Na snimku od subote videli smo muškarca i ženu od oko 50 godina koji kradu krzneni prsluk od 25.000 dinara. Žena je uzela jaknu i sakrila muškarca, koji je strpao prsluk u pripremljenu torbu koju je nosio sa sobom. Sve se desilo jako brzo i radnici nisu mogli da uoče sam čin krađe. Međutim, kamera je sve zabeležila, a fotografiju lopovskog para postavila sam na Fejsbuk profila butika, kako bi što pre otkrili počinioca i kako bih sprečila dalje krađe po gradu - kaže vlasnica butika koja nije želela da se njeno ime pominje u novinama.

Kako kaže, pre nekoliko meseci i dve devojke su joj za osam minuta opelješile robu, a sve podatke predala je policiji, ali ne zna da li su počinioci kažnjeni.

Lopov
Lopov | Foto: Facebook
 
Slično je i sa muškarcem koji je još u avgustu snimljen kako krade knjige u knjižari na Bulevaru oslobođenja. I ta krađa je prijavljena policiji, predat je odštetni zahtev zajedno sa snimkom krađe i jednom od fotografija na kojima se vidi lice počinioca.

- Ne znamo šta se događa, niko s nama nije kontaktirao niti znamo da li je kažnjen - kaže Milan Tripković iz ove knjižare.

U novosadskoj policiji nismo dobili odgovor na pitanja u vezi sa pomenutim slučajevima. Nezvanično nam je rečeno da policija intenzivno traga za počiniocima krađa.
 
U krađu i s detetom

MAME “Lopovi su se veoma izveštili i koriste razne načine da pokradu robu. Često uhvatimo i doterane, dobro situirane majke sa bebom u naručju. Uđu u kabinu sa detetom, poskidaju zujalice sa garderobe i slože je između sebe i deteta. Ako ih otkrijemo, uznemire se, beba počne da plače, pa prođu samo sa opomenom”, kaže Miroslav Oljača, vlasnik firme „MD profesional“, koja obezbeđuje poslovne objekte u centru grada.
www.24sata.rs

Нема коментара:

Постави коментар