среда, 12. новембар 2014.

DRAMA NA 240 METARA VISINE!

RTS: Njujorški vatrogasci uspeli su danas da spasu dva perača prozora koji su ostali da vise u vazduhu kod 69. sprata novog Svetskog trgovinskog centra (STC) u Njujorku, pošto je pukla sajla na jednoj strani platforme za pranje prozora, javio je britanski Bi-Bi-Si.
Oko 100 vatrogasaca bilo je uključeno u složenu spasilačku operaciju tokom koje su razbili prozor da bi stigli do perača prozora koji su visili pod uglom od 75 stepeni i držali se za nesigurnu poluotkačenu platformu na južnoj strani zgrade, na zastrašujućih 240 metara od zemlje, prenela je agencija AFP.
Iz Vatrogasne službe Njujorka izjavili su za Bi-Bi-Si da je dvoje radnika, spaseno i nepovređeno.
Zgrada-Centra, foto-2.jpg
Vatrogasci su reagovali pošto su primili poziv u 12:42, a kroz razbijeni prozor jedne od kula, potrbuške su uvučeni i spaseni perači prozora oko 14:15 sati po lokalnom vremenu.
Zgrada-Centra,-foto-3.jpg
Posle terorističkog napada 11. septembra 2001, prva obnovljena zgrada Svetskog trgovinskog centra u Njujorku otvorena je pre devet dana, pošto je oblakoder od 541 metar ušao prvi od 3.000 službenika Centra.
Posmatraci..jpg
Zgrada STC, u srcu donjeg Menhetna, ima 104 sprata, a njena izgradnja trajala je osam godina i koštala je 3,9 milijardi dolara. To je najviša američka zgrada i treća po visini, na svetu.
Zgrada-Centra,-foto-4.jpg
1
RTS

1

Нема коментара:

Постави коментар