четвртак, 23. октобар 2014.

Стала обнова задужбине Богдана Дунђерског


БЕЧЕЈ: Читаво лето у самом центру Бечеја ужурбано су радили грађевинари новобечејске фирме „Ранђеловић-градња“ на реконструкцији задужбине Богдана Дунђерског. Атрактивна кућа, подигнута почетком прошлог века,

)
 вишедеценијским занемаривањем постала је ругло у центру вароши. Зато је Бечејцима било стало да се згради врати стари сјај. Обећано је да ће се до краја лета све завршити, међутим, не само да није завршен започети посао, него су грађевинари престали с радом и механизација је уклоњена, па је градилиште сада сабласно празно.
Изненађење Бечејаца је, утолико, веће ако се зна да је најављена финансијска конструкција од око 10 милиона динара затворена. Покрајински секретаријат за привреду је обезбедио три милиона динара, а локална самоуправа остатак, од чега већи део кредитним задужењем. Уочи почетка радова низале су се конференције за медије на којима је истицано како актуелна локална власт ради оно што су многе пре ње пропустиле, а данас нема званичног објашњења зашто су радови стали.
Незванично се сазнаје да су радови привремено обустављени, јер су пројекат реконструкције и стање на згради у „раскораку”. Извођач радова је до сада успео да стабилизује објекат и спречи даље урушавање, а сада тражи да се локална самоуправа као инвеститор изјасни о пројекту и могућости даљих радова. Тачније, да би се све завршило, потребно је пројекат усагласити са стањем на објекту, а то практично значи да је неопходно утрошити далеко више грађевинског материјала, што у великој мери повећава финансијску вредност радова.
Од толико најављиваног и хваљеног посла, стигло се до сумњи, јер нико званично не излази у јавност са саопштењем о новонасталој ситуацији.                                    
В. Јанков, Дневник

Нема коментара:

Постави коментар