четвртак, 23. октобар 2014.

Novi Bečej: Kupili kuću sugrađanki

NOVI BEČEJ - Predstavnici opštine Novi Bečej danas su potpisali ugovor o kupovini kuće u Kumanu. Objekat je kupljen od sredstava koja su prikupljena u okviru humanitarne akcije, organizovane tokom manifestacije "Gospojina".
Kuća će biti poklonjena građanki sa invaliditetom i njenoj porodici, dok će se u kuću u kojoj su oni dosad živeli useliti socijalno ugrožena porodica.
Zamenik predsednika opštine Matija Kovač rekao je za RTV da taj objekat nije bio prilagođen za život osobe sa invaliditetom.
Ilustracija sxc.hu
"Ovo je vrlo značajan doprinos opštine, merljiv time što će dve porodice dobiti adekvatan dom. Zahvalio bih svim ljudima, izvođačima i funkcionerima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji manifestacije i koji su se odrekli dela svojih zarada", istakao je Kovač.
Učesnici manifestacije "Gospojina", od estradnih ličnosti do vlasnika opreme i ugostiteljskih objekata odazvali su se humanitarnoj akciji i fond " Gospojina vraća osmeh" prikupio je dovoljno sredstava da, pored novca prikupljenog u akciji "Gađanje predsednika opštine balonima sa vodom", može da se kupi kuća na adekvatnijoj lokaciji za porodicu.
Šućurović: Sledeće godine šira akcija
Predsednik opštine i organizacionog odbora Saša Šućurović objasnio je za RTV da se prethodnih godina radila humaitarna akcija sa fondom "Bitka za bebe", a da se ove godine odlučilo na pomoć sugrađanima.
"Napravili smo tim koji je odredio koja je porodica najugroženija i skupili smo sredstva. Pre svega svi oni ljudi koji su imali nekakvu korist od naše manifestacije, odnosno koji su učestvovali u našoj manifestaciji, uplatili su novac na žiro račun humanitarne akcije i došli smo do sredstava da kupimo ovu kuću", rekao je Šućurović.
On je objasnio da će se ta akcija ponoviti, ali da će trajati od početka godine, kako bi se rešili veći problemi u opštini.
RTV

Нема коментара:

Постави коментар