недеља, 2. новембар 2014.

KLANOVI I INTERESI NA ŠTETU NAŠE DECE: Dileri okupirali osnovnu školu

Roditelji osnovaca iz “Branka Ćopića” u Banjaluci godinama su slutili da se u školskom dvorištu prodaje droga.
Klan: Policijski inspektori u sudnici Okružnog suda
O detaljima prodaje droge maloletnicima na školskom igralištu, koji su šokirali javnost, u banjalučkom Okružnom sudu pričao je prekjuče Vladimir Kesić na procesu protiv inspektora Centra javne bezbednosti Banjaluka.
 
Po dilerovom priznanju kao dete su ga vrbovali banjalučki inspektori Slavko Đurić i Marko Kovačević da radi za njihovu zločinačku organizaciju.

- Kada mi je dete bilo treći razred u večernjim časovima sam primećivao grupe mladića na školskom igralištu. Nisam policajac da ispitujem, ali njihovo ponašanje bilo je i više nego sumnjivo - prisetio se otac učenika Osnovne škole „Branko Ćopić“.

I drugi roditelji su pre „dve do tri godine“ primetili sumnjive mladiće na školskom igralištu, ali da ih danas nema.
 
Skank za nagradu
Vladimir Kesić je u školskom dvorištu, za kratko vreme, prodao nekoliko stotina grama marihuane. Inspektori su ga za “uspešno poslovanje” nagradili skankom.
S druge strane, aktuelni i bivši direktori škole „Branko Ćopić“ nisu imali zvanične informacije da se droga prodaje deci na školskom igralištu.

- Nije bilo zvaničnih prijava učenika, roditelja ili policije da se u školskom dvorištu prodaje droga - navodi direktorka Branislava Pejašinović.

Bivši direktor škole Slobodan Majstorović kratko je, takođe, potvrdio da ne zna za prodaju droge u školskom dvorištu.

Kesić je u banjalučkoj sudnici objasnio kako je počeo da prodaje drogu u OŠ “Branko Ćopić”. Krajem 2010, kao maloletnik, uhapšen je sa 17 paketića marihuane. Umesto da bude procesuiran, dobio je ponudu policajca da nastavi da diluje narkotike, ali za njihov račun. Kesić je ispričao da mu nije trebalo dugo da odluči, jer ga je s jedne strane čekala sankcija, a sa druge unosan posao prodaje droge pod zaštitom banjalučkih inspektora. Zvaničan dil o načinu isporuke droge, kao i plaćanja, dogodio se u naselju Vrbanja.
BLIC

Нема коментара:

Постави коментар