среда, 29. октобар 2014.

OBJAVLJUJEMO originalna dokumenta sa kojima je Vučić otvorio fantomsku firmu



Teleprompter.rs objavljuje fotokopiju lične karte i isečke iz osnivačkog akta fantomske firme Andreja Vučića.
Gotovo je nemoguće da neko u vaše ime, sa falsifikovanom dokumentima, otvorio firmu koja će služiti za pranje novca.
Postupak registracije firme, koji vodi Agencija za privredne registre, je veoma rigorozan i precizan. To naročito znaju oni koji su u svom životu otvorili privredno društvo, preduzetničku radnju ili udruženje građana.
Vaša dokumenta će biti odbijena ukoliko pogrešite jedno slovo u nekom od bitnih podataka.
Drugo, jedino vi lično, sa vašom ličnom kartom možete da otvorite firmu na vaše ime. To je sasvim logično. Zamislite situaciju u kojoj svako može na tuđe ime da otvori firmu.
Treće, nakon otvaranja firme, potrebno je da otvorite račun u banci. Ako je neko čak i uspeo da falsifikuje vaša dokumenta i otvori firmu na vaše ime (gotovo nemoguće), otvaranje računa u banci će biti posebno problematično. Firma, kao pravni entitet, bez otvorenog računa u banci i poreskg identifikacionog broja (PIB), koji vam dodeljuje Poreska uprava, ne služi ničemu.
Da biste otvorili poslovni račun u banci, morate da imate overena dokumenta APR-a i PIB. Bez tih dokumenata nema šanse da ćete uspeti da otvorite račun u banci. Samo se setite procedure kada ste otvarali lični račun u banci. Otvaranje poslovnog računa je još kompleksnije.
Imajući to na umu, na osnovu ovih dokumenata, čini se da je Andrej Vučić, lično, ispoštovao svaku zakonsku proceduru prilikom otvaranja fantomskog preduzeća.
Lična karta Andreja Vučića za koju iz Poreske uprave tvrde da je falsifikat
Osnivački akt fantomskog preduzeća
Osnivački akt fantomskog preduzeća
Sa potpisom Andreja Vučića
JOŠ JEDNA FANTOMSKA FIRMA
Vučićeva fantomska firma “Asomacum” registrovana je na adresi Studentska 15. Međutim, još jedna fantomska firma, “Atraban“, čiji je vlasnik izvesni Nenad Pešić, registrovana je na istoj adresi gde i Vučićeva (Studentska 15). Prema podacima Narodne banke Srbije, obe firme su blokirane istog datuma.
Da situacija bude još zanimljivija, prema podacima APR-a, firme “Asomacum” i “Atraban” imaju iste kontakt telefone: (061)616-9197.
Sasvim je očigledno da su sve firme koje su blokirane nakon hapšenja inspektorke Snežane J. predstavljale lanac fantomskih firmi.
Međutim, istina je da se ovo sve dešavalo za vreme vladavine Demokratske stranke. Možda su ove firme otvorene uz pomoć pojedinaca iz vrha vlasti. Neko je iz APR-a ili drugih nadležnih službi, kao što su Poreska uprava i Narodna banka, MORAO da primeti da se dešava nešto sumnjivo.
Kada su registrovane sve fantomske firme koje su pale zbog hapšenja Snežane J?
ARNITA-COMMERCE DOO – 12.2.2009
AMURGAS DOO - 15.12.2009
AMURPROJECT DOO - 28.12.2009
ATAVARINVEST DOO - 31.12.2009
ATRABAN DOO - 05.03.2010
AMAGANGAS DOO - 12.03.2010
ASRAPNJEFT DOO - 16.03.2010
ASOMACUM DOO - 16.03.2010

Ovo nije mogao niko da primeti? (To su samo firme na slovo “a”).
Sasvim je izvesno da je neko jednostavno okrenuo glavu i pravio se da ništa ne vidi, sve dok se neki posao ne završi. Kada je posao završen, pala je nekakva inspektorka Snežana J, poslednja karika u ovom kriminalnom lancu. Trebalo je da padne neko mnogo moćniji i krupniji. Ali, znamo da se tako nešto još nije dogodilo, niti će se dogoditi.
Hajde ipak da budemo korektni. Sasvim je moguće da je Andrej Vučić na neki način iskorišćen u kriminalne svrhe. ALI, činjenica je da je on bio svega toga SVESTAN. Možda se on nije direktno bavio poreskim malverzacijama. Možda čak nije ni znao šta se tačno dešavalo, ali je firmu registrovao ON. Bio je SVESTAN da je reč o potencijalnim krivičnim radnjama. NIJE NIŠTA učinio kako bi to sprečio. Samim time, ODGOVORAN je, na ovaj ili onaj način.
Međutim, istraga bi zvanično trebalo da utvrdi do koje mere i za koja tačno krivična dela je odgovoran. Bez istinske i nezavisne sudske istrage, sve ovo su samo nagađanja. Ali, jedna činjenica stoji – firmu je otvorio LIČNO Andrej Vučić. Tačka.
Sada, da li će odgovarati za poreske utaje, pranje novca ili samo za saučesništvo, ostaje na “nezavisnom” sudu da utvrdi.
www.teleprompter.rs

Нема коментара:

Постави коментар