понедељак, 27. октобар 2014.

Novi ugovori za nabavku opreme za navodnjavanje

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu potpisao je danas ugovore sa 117 poljoprivrednika koji su dobili bespovratna sredstva za sufinansiranje nabavke opreme za navodnjavanje, čija ukupna vrednost oznosi 37 miliona dinara.
Sekretarijat je finansirao izgradnju eksploatacionih bunara, nabavku opreme za bunare, opreme za navodnjavanje, sistema "kap po kap", linija za navodnjavanje, cevovoda i troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju eksploatacionih bunara.

Beta (Dragan Gojić)
"Danas smo potpisali ugovore koji će omogućiti da u našoj pokrajini još dve hiljade hektara bude pod sistemima za navodnjavanje", kazao je vršilac dužnosti resornog sekretara Branislav Bugarski.
Prema njegovim rečima, u prošloj i ovoj godini, uz podršku Pokrajinske vlade, obezbeđeno je navodnjavanje na 15.000 vojvođanskih oranica.
Bugarski je dodao da je politika koju vode Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu takva da se sa poljoprivrednicima udružuju sredstva onako kako se to radi u Evropskoj uniji.
"Naš cilj je da vojvođanski poljoprivrednik bude spreman da aplicira za pare Evropske unije za poljoprivredu", kazao je Bugarski.
RTV

Нема коментара:

Постави коментар