четвртак, 30. октобар 2014.

CITROEN OD 200.000 EVRA


Francuski proizvođač automobila je danas najpoznatiji po svojim modelima koji su ekonomični, udobni i bezbedni, namenjeni savremenom čoveku za savremene potrebe. Ali oni koji bolje poznaju istoriju sigurno pamte i legendarne modele od pre više od pedeset godina.


Citroen je svojim modelom "Traction Avant", koji je poznat i pod jednostavnom skraćenicom "TA" , napravio automobil koji ima jedan od najupečatljivijih dizajna šasije u istoriji francuskih vozila. Iako je u periodu od 1934. do 1957. napravljeno oko 760 000 primeraka ovog modela danas ih ima samo 15 sa ovako neobičnim izgledom.
Ovaj primerak je napravljen 1938. i jedan je od samo četiri kupe modela napravljenih te godine. Restauracija je urađena u Francuskoj, i to iz veoma lošeg stanja je oživljen ovaj automobil, i sada je "TA" spreman za automobilske izložbe.
Najviše se trebalo poraditi na samom ramu automobila i za te potrebe on je potpuno "ogoljen", ali je svega nekoliko metalnih delova, koji su u potpunosti istruleli i nisu mogli da se vrate u nekadašnje stanje, dodato na celu šasiju.
U automobilu se i dalje nalazi originalni motor, ali menjač nije fabrički, i naravno farba nije originalna (nije izdržala 80 godina) ali je odgovarajuća za godište automobila. Kako je ovaj model jako redak ne čudi njegova cena od čak 200 000 evra.
www.autoportal.rs

Нема коментара:

Постави коментар